Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
MODEL MECHANICAL TELLURION (ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΕΛΛΟΥΡΙΟ)
+
-

MODEL MECHANICAL TELLURION (ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΕΛΛΟΥΡΙΟ)

-
Κωδ. Πολιτείας: 6694-0023

Παρουσίαση...

1+
5h
Μηχανικό Τελλούριο – ξύλινο τρισδιάστατο παζλ από την Ugears

"Κάθε φορά που ενημερώναμε για ένα νέο μοντέλο, οι θαυμαστές μας γεμάτοι ελπίδες ρωτουσαν: “Είναι ένα πλανητάριο;” Από αυτή την κοινή επιθυμία γεννήθηκε ένα σχέδιο. Η αποστολή να διαδώσουμε τις γνώσεις μας για τη διάσταση και τον χρόνο, βοηθώντας τους ανθρώπους να οπτικοποιήσουν τις κινήσεις του Πλανήτη στον οποίο ζούμε και του πλησιέστερου δορυφόρου του, της Σελήνης."

Η Ugears είναι περήφανη που παρουσιάζει το Μηχανικό Τελλούριο, μια ακριβή αναπαράσταση του ξύλινου μοντέλου της γωνιάς μας στον χώρο του Σύμπαντος. Το Τελλούριο είναι ένας εφευρετικός μηχανισμός που περιγράφει τον κοσμικό χορό ανάμεσα στον Ήλιο, τη Γη και τη Σελήνη. Οι αιτίες της ημέρας και της νύχτας, οι φάσεις της σελήνης και η αλλαγή των εποχών φαίνονται και κατανοούνται σύμφωνα με τις κινήσεις αυτού του τρισδιάστατου παζλ. Ένα τελλούριο (από το λατινικό tellus, που σημαίνει «γῆ») συνδέεται με το πλανητάριο, το οποίο απεικονίζει τις σχετικές θέσεις και κινήσεις των πλανητών και των φεγγαριών στο ηλιακό σύστημα σε ένα ηλιοκεντρικό μοτίβο.

Ποιά είναι η θέση μου στο σύμπαν; Που πηγαίνω; Δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τη μεταφυσική πτυχή αυτών των ερωτήσεων, αλλά αυτό το ξύλινο παζλ θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τα ταξίδια που κάνετε ως επιβάτης στον πλανήτη Γη και την αλληλένδετη σχέση σας με μερικούς από τους πιο κοντινούς ουράνιους γείτονές σας. Όλοι βιώνουμε τους κανονικούς κύκλους της ημέρας και της νύχτας, τις φάσεις της σελήνης, τις αλλαγές εποχών και το πέρασμα των χρόνων. Πόσοι όμως από εμάς καταλαβαίνουμε πραγματικά αυτά τα φαινόμενα ή μπορούν να μας εξηγήσουν τι υπάρχει πίσω από τα ρολόγια και τα ημερολόγια που μας κυβερνούν τη ζωή; Οποιοδήποτε παιδί μπορεί να σου πει πόσο χρονών είναι, αλλά ρώτησε το παιδί πόσες φορές έχει περικυκλώσει τον ήλιο και μπορεί να λάβεις μια σαστισμένη ματιά ή μια αστεία σειρά απαντήσεων: Εκατόν είκοσι επτά; Δέκα χιλιάδες; Μια φορά; Όχι;

Κατασκεύασε το δελεαστικό ξύλινο μοντέλο DIY Tellurion, απόλαυσέ το δείχνοντάς το στην οικογένεια και στους φίλους σου και θα έχετε όλοι μια καλύτερη κατανόηση των εποχών και της ίδιας της έννοιας του χρόνου. Γυρίστε τη λαβή για να θέσετε σε κίνηση το καλά βαθμονομημένο σύστημα ταχυτήτων. Μια περιστροφή της λαβής = μια περιστροφή της γης στον άξονά της = μια μέρα. Υποδείξτε ένα σημείο στην επιφάνεια της Γης, παρατηρήστε τη θέση της γης που περιστρέφεται σε σχέση με τον ήλιο και παρακολουθείτε την ανατολή και τη δύση του ηλίου, πώς η μέρα εναλλάσσεται με τη νύχτα. Το τελλούριο δείχνει πως οι φάσεις της σελήνης είναι μια συνάρτηση θέση της σελήνης σε σχέση με τον ήλιο και τη γη. Όταν περιστρέφεται, το φεγγάρι μεγαλώνει και πέφτει ελαφρά, αλλάζοντας έτσι την τροχιά του. Η περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο, μαζί με μια σωστή αναπαράσταση του κεκλιμένου προσανατολισμού 23,5 μοιρών της Γης στον άξονά της, μας δείχνει γιατί βιώνουμε την αλλαγή των εποχών (εκτός των περιοχών του ισημερινού). Το τελλούριο παρουσιάζει το πέρασμα των εποχών, προσφέροντας ταυτόχρονα μια όμορφη γραφική αναπαράσταση του ζωδιακού κύκλου, δείχνοντας το ζώδιο και τον αστερισμό κάτω από τον οποίο γεννηθήκατε.

Το μηχανικό τελλούριο από την Ugears μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα ή να είναι “ρυθμισμένο” για να παρέχει μια ακριβή αναπαράσταση των σχετικών θέσεων του ήλιου, της γης και της σελήνης σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα. Όταν “ρυθμίζετε” τον μηχανισμό, να προσαρμόσετε τον δείκτη στη μέση του χειμώνα ή του καλοκαιριού στο καντράν των εποχών. Η Γη, στον κεκλιμένο άξονά της, μπορεί να περιστραφεί (χρησιμοποιώντας ένα μηχανισμό κάτω από τις φάσεις της σελήνης) έτσι ώστε το ημισφαίριο να είναι είτε το πιο απομακρυσμένο από τον ήλιο στη μέση ενός σκοτεινού χειμώνα, είτε το πιο κοντινό στον ήλιο το καλοκαίρι. Περιστρέψτε τη λαβή με τον σωστό αριθμό ημερών προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, από οποιοδήποτε ηλιοστάσιο που είναι πλησιέστερο χρονικά, για να ρυθμίσετε τη σημερινή ημερομηνία. Αφού συμβουλευτείτε ένα μηνιαίο ημερολόγιο, χρησιμοποιήστε το κορυφαίο δίσκο ταχύτητας για να προσαρμόσετε τη θέση της σελήνης στη σωστή φάση.

Το Τελλούριό σου είναι πλέον “ρυθμισμένο”. Κάθε μέρα που περνάει, κάντε στο μοντέλο μια περιστροφή στροφάλου για να δείτε την πρόοδο της Γης γύρω από τον Ήλιο και τον Σεληνιακό κύκλο της Σελήνης καθώς περιστρέφεται γύρω από τη Γη!

Καθώς μελετάς τις κινήσεις του μοντέλου σου Ugears Tellurion, θα διαπιστώσεις πως η πανσέληνος εμφανίζεται όταν η σελήνη βρίσκεται πίσω από τη γη, μακριά από τον ήλιο. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ήλιος φωτίζει ολόκληρη την επιφάνεια της σελήνης που μας είναι ορατή. Αντίθετα, όταν η σελήνη βρίσκεται μεταξύ της γης και του ήλιου, οι ακτίνες του ήλιου φωτίζουν εκείνο το μέρος της σελήνης που στρέφεται από εμάς. Ονομάζουμε αυτή τη φάση «νέα σελήνη», την περίοδο κατά την οποία η σελήνη δεν είναι ορατή στο νυχτερινό ουρανό. Στα διαστήματα μεταξύ αυτών των φάσεων, η σελήνη μεγαλώνει και μικραίνει, αλλάζοντας το εμφανές σχήμα του, ανάλογα με το πόσο από το φωτισμένο μέρος μπορούμε να παρατηρήσουμε από τη γη. Οι φάσεις της σελήνης είναι μόνο μία από τις πολλές κάπως αντιφατικές αστρονομικές κατανοήσεις που είναι εύκολο να απεικονιστούν με το τρισδιάστατο παζλ Ugears Tellurion.

*Εκτιμώμενος χρόνος συναρμολόγησης: 5 ώρες
Επίπεδο δυσκολίας: Μεσαίο

Περιεχόμενα

Αριθμός εξαρτημάτων: 249

Online Review

Λεπτομέρειες
ISBN134820184121355
ΕκδότηςUGEARS
ΣειράUGEARS MECHANICAL MODELS
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2022
Διαστάσεις38x17
Πλήθος Παικτών1+
Διάρκεια Παιχνιδιού5h
Κωδικός Πολιτείας6694-0023
Θέμα

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
SEKUNDA NICKOLAS-VICTOR
€7.95 €3.58
(-55%)
Κερδίζετε €4.37
DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS