Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ // Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ

ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ

+
-
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Ν. ΒΥΡΩΝΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 5121-0012
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.50
(-25%)
Κερδίζετε €2.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Ελλάδα, η ωραία μας πατρίδα, κατά την μακραίωνη ιστορία της, έγινε στόχος διαφόρων κατακτητών: Περσών, Ρωμαίων, Φράγκων, Ενετών, Τούρκων. Όλοι αυτοί ήλθαν, κατέστρεψαν, ρήμαξαν, αλλά τελικά έφυγαν χωρίς να μπορέσουν να εξαφανίσουν τους Έλληνες. Το αντίθετο μάλιστα έγινε, όπως το λέγει ο Ρωμαίος ποιητής Οράτιος: Μπορεί η Ρώμη να υπέταξε τους Έλληνες με τα όπλα, όμως οι Έλληνες την υπέταξαν με το πνεύμα!
Στα χρόνια μας ήταν γραφτό, η πατρίδα μας να γνωρίσει έναν απ' τους πιο σκληρούς κατακτητές της ιστορίας της: τους Ναζί, τους σιδηρόφρακτους και θηριώδεις άντρες του Χίτλερ.
Ήταν Άνοιξη του 1941 όταν, μετά από σκληρή πάλη έξι μηνών, έπεσαν τα μαύρα πέπλα του Ναζισμού και του Φασισμού πανό) στην γαλάζια μας χώρα... Ακολούθησαν σε λίγο: πείνα, βία, τρομοκρατία, εκτελέσεις, θάνατος. Ο λαός μας υπέφερε, δυστυχούσε, και έμοιαζε να έχει χάσει κάθε ελπίδα.
Τότε άρχισε να γεννιέται, σε μερικές γενναίες και αδάμαστες ψυχές, η ανάγκη της αντίστασης, ανάγκη για την δημιουργία ομάδων από ψυχωμένους πατριώτες, που θα αναπτέρωναν το κλονισμένο φρόνημα του ελληνικού λαού και θα τον ωθούσαν σε πράξεις αντίστασης κατά των κατακτητών.
Με βαθιά συγκίνηση σας γνωρίζω, ότι η πρώτη που οργάνωσε μια τέτοια ομάδα αντίστασης ήταν η αξέχαστη μάνα μας, η Λέλα Καραγιάννη. Είχε επτά παιδιά να φροντίσει, να θρέψει, να μεγαλώσει. Όμως ήταν τόση η αγάπη της για την πατρίδα που έβαλε την οικογένεια σε δεύτερη μοίρα. Υπεράνω όλων η Πατρίδα! Ακριβώς όπως δίδασκαν οι πρόγονοί μας.
Την οργάνωση ονόμασε «Μπουμπουλίνα» και την απετέλεσαν, λίγοι στην αρχή, αποφασισμένοι πατριώτες, και τα μεγαλύτερα απ' τα παιδιά της. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139782940603374
ΕκδότηςARISTON BOOKS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων70
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας5121-0012
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΑΝΑΛΥΣΗ
BOURDIEU PIERRE
€12.64 €4.42
(-65%)
Κερδίζετε €8.22
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS