Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΓΡΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ // ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟ ΣΟΦΟ

ΑΓΡΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟ ΣΟΦΟ

ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-3920




Παρουσίαση

Η ιστορία που ακολουθεί είναι μια μυθιστορηματική αφήγηση βασισμένη σε πραγματικές εμπειρίες.
Είναι μια ιστορία προσωπικής αναζήτησης και μαθητείας με τον δάσκαλό μου και διάμεσο, Χάσκα Χάρρισον.
Παρότι το βιβλίο κινείται σε διάφορες χρονικές εποχές, δεν είναι να θεωρηθεί ιστορικό μυθιστόρημα αλλά ψυχολογικό, μια και βασίζεται σε υποσυνείδητες μνήμες που ξετυλίγονται σαν αποτέλεσμα μιας εσωτερικής αναζήτησης, που φέρνει την ηρωίδα σε μια πορεία μάθησης πέρα από τους δρόμους της καθιερωμένης λογικής.
Συχνά αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που κάνει μια εμπειρία 'αληθινή'. Είναι όταν χωράει μέσα στα δεδομένα αυτών που πιστεύουμε σαν αλήθεια; Ή όταν αγκαλιάζουμε κάτι που το αισθανόμαστε αληθινό μέσα μας, ανεξάρτητα από το αν θεωρείται λογικό ή μη; Μήπως έτσι ανοίγει η σκέψη μας σε μια άλλη εκδοχή της πραγματικότητας;
Ένα ξέρω: ότι δεν θα ζούσα αυτήν την ιστορία, αν προσπαθούσα να χωρέσω τις εμπειρίες μου στην καθημερινή λογική μου. Χρειάστηκε να διευρύνω τα όρια του μυαλού και της καρδιάς μου. Πράγμα που το νιώθω σαν ανάγκη συνέχεια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
ΒΙΒΛΙΟ Ι.
Φεσίασης
Ιοάννα
ΒΙΒΛΙΟ Ι. Στην αγκαλιά της παράδοσης
Ελλάδα
Ντένβερ
Κολοράντο
Ελλάδα
Κολοράντο
Αθήνα
Ύδρα
Δελφοί
-Ο Έλληνας Δάσκαλος
Μια αναπάντεχη συνάντηση
Διάλογοι με έναν γέρο σοφό
Φεσίασης
ΒΙΒΛΙΟ ΙΙ. Στη Θάλασσα του Χρόνου
Φεσίασης
Γιοάννα
Ιοάννα
Φεσίασης
Γιοάννα
Παρίσι
Γκορντ
Τζαμίρα
Ιοάννα
Κολοράντο
Αθήνα
Κυανή Ακτή
Ανουέ
Προβηγκία
Νότια Γαλλία
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
ISBN139786180014440
ΕκδότηςΙΔΙΩΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων704
Διαστάσεις23x15
ΕπιμέλειαΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ
Κωδικός Πολιτείας1985-3920
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

atsalga, Dimosthenis.san

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

atsalga, Dimosthenis.san

Κριτικές για το προϊόν

[07/06/2022] Προμηθεύς λελυμένος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ως βιβλίο πνευματικής αναζήτησης έχει πράγματα να πει, ειδικά σε όποιον βρίσκεται στην εκκίνηση των αναζητήσεων του, όμως είναι υπερβολικά μεγάλο, (700 σελίδες περίπου), σε σχέση με την ουσία του. Ίσως θα μπορούσε το υλικό του να παρουσιαστεί σε δύο βιβλία με διαφορετικό προσανατολισμό.Ως μυθιστόρημα κουράζει λιγάκι, η συρραφή σημειώσεων είναι εμφανής. Τιμώ βέβαια την προσπάθεια της συγγραφέως σε μια αυτοβιογραφική αναφορά, ταξίδι ζωής και θεραπείας για την ίδια. (τα αστεράκια αποτελούν πάντα ένα μέτρο σύγκρισης σε σχέση με τα κορυφαία αναγνώσματα μας).
[16/01/2020] Dimosthenis.san.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα ξεχωριστό βιβλίο που μέσα από την προσωπική αναζήτηση της συγγραφέως σου ανοίγει τις πόρτες σε μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση της ύπαρξης και της ζωής.
Με τρόπο ανάλαφρο περιγράφει τα παιδικά βιώματα της και τις ανησυχίες της, οι οποίες ξυπνούν στον αναγνώστη μνήμες που πολλές φορές έχουν θαφτεί βαθιά. Έτσι απλά καταφέρνει να καθηλώσει τον αναγνώστη μέσα από τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις πράξεις των διαφορετικών χαρακτήρων που εμπλέκονται. Η συνεχής αναζήτηση της συγγραφέως για κατανόηση του τι συμβαίνει μέσα της, καθώς και του περιβάλλοντος της, της ανοίγει μονοπάτια όπου καλείται να εμπιστευτεί μία δυνατή εσωτερική ώθηση που είναι αντίθετη με την κοινή λογική. Όσο αφήνεται να την εμπιστευτεί τόσο το ταξίδι και η συνείδηση της διευρύνονται, και έτσι έρχεται να γνωρίσει δασκάλους και πραγματικότητες πέρα από τα όρια του χώρου και του χρόνου.
«Το Άγριο Τριαντάφυλλο, Διάλογοι με έναν Γέρο Σοφό» σε μαγεύει, σε ταξιδεύει σε μία διαφορετική πραγματικότητα γεμάτη ευαισθησία, αγάπη, συμπόνια και συγχώρεση. Αποτελεί μία βίβλο για το πως μπορεί κανείς να δημιουργήσει μια ζωή γεμάτη νόημα!
[08/01/2020] atsalga.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που δεν το αφήνεις απ’ τα χέρια σου μέχρι να το τελειώσεις. Ταυτόχρονα, ένα βιβλίο για θεραπεία και αυτογνωσία μέσω των ταξιδιών της συγγραφέως στο χρόνο και μέσω των διαλόγων της με τους δασκάλους της. Τα αδιόρατα συναισθήματα και οι σκέψεις των χαρακτήρων του βιβλίου, που είναι ταυτόχρονα καθοριστικά για τις αποφάσεις τους, περιγράφονται μ’ έναν εξαιρετικό τρόπο που αποκαλύπτουν το ταλέντο της συγγραφέως να εισχωρεί στα άδυτα της ψυχής και να τα περιγράφει με ευαισθησία και σεβασμό. Εν συντομία, είναι ένα βιβλίο με ευαισθησία, συμπόνια, συγχώρεση, και αγάπη, που ταξιδεύει τον αναγνώστη σε πολλές εποχές, ενώ ταυτόχρονα τον κάνει να νοιώθει υποστήριξη στο δικό του εσωτερικό ταξίδι αυτογνωσίας αλλά και θάρρος για να τολμήσει να δημιουργήσει μια ζωή με νόημα! Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
ΚΑΝΤ: Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
CASSIRER ERNST
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS