Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΓΚΟΒΑ ΣΤΟ ΧΑΙΝΤ ΠΑΡΚ // ΕΝΑΣ ΑΤΙΘΑΣΟΣ «ΛΟΥΚΗΣ ΛΑΡ

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΓΚΟΒΑ ΣΤΟ ΧΑΙΝΤ ΠΑΡΚ

ΕΝΑΣ ΑΤΙΘΑΣΟΣ «ΛΟΥΚΗΣ ΛΑΡΑΣ» ΚΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ

+
-
ΣΤΟΥΜΠΟΥ-ΚΑΤΣΑΜΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-3954
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.00
(-30%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Το όνομά μου είναι Δημήτρης Χατζηγιώργης. Τώρα που ξέρετε το όνομά μου, δεν χρειάζεται να προσθέσω ότι είμαι Έλληνας, απόγονος εκείνων των ευγενών πλασμάτων στα οποία όλοι μας οφείλουμε τον πολιτισμό μας... ".
Ένα σπινθηροβόλο διήγημα αγνώστου με τη μορφή πραγματικής ιστορίας, δημοσιευμένο σε έγκριτο βρετανικό λογοτεχνικό περιοδικό, αφηγείται τη ζωή ενός επιτυχημένου χαλκιδικιώτη εμπόρου από τα χρόνια της Επανάστασης στο Λονδίνο της βικτωριανής εποχής. Το κείμενο παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με το "Λουκή Λάρα", μόνο που προηγείται του ιστορικού αφηγήματος του Δημητρίου Βικέλα κατά ένδεκα χρόνια. Υπήρξε πράγματι ο ατίθασος ήρωας και βάση αλήθειας στις περιπέτειές του; Και κυρίως, ποιος και γιατί έγραψε αυτή την ανατρεπτική ιστορία που δεν χαρίζεται σε κανέναν, ούτε καν στον ήρωά της; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Η Αρναία Χαλκιδικής μετά την Επανάσταση σε άγνωστο λογοτεχνικό κείμενο του 19ου αι.
Ποιος θα μπορούσε να είναι ο συγγραφέα;
Συμπεράσματα
Γιατί μένω στο Χάιντ Παρκ
Παράρτημα φωτογραφιών
Λεπτομέρειες
ISBN139786180016543
ΕκδότηςΙΔΙΩΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2020
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1985-3954
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος Παναγιώτου

Κριτικές για το προϊόν

[07/09/2020] Vasiliki St.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Διαβάζεται απνευστί και ξαναδιαβάζεται από την αρχή με νέο ενδιαφέρον. Ευχάριστο, ζωηρό και πολυεπίπεδο. Μια ηθογραφία μέσα σε ένα διήγημα εποχής, με φόντο την Αρναία και το Λονδίνο, με τη ζωντάνια του απομνημονεύματος και στη συνέχεια η εύστοχη και πλούσια ιστορική και εθνογραφική ανάλυσή του, μεταφέρουν τον αναγνώστη σε μια άλλη εποχή και ένα άλλο αξιακό σύστημα, στο οποίο η επιβίωση και το εμπορικό συμφέρον συνιστούν απροκάλυπτα και αβίαστα το μόνο μέτρο του θεμιτού και το κυριότερο ίσως μέσο επιτυχίας. Ένα βιβλίο που θα ήθελες να μην τελειώσει και σε αφήνει γεμάτο με ένα πλέγμα σκέψεων και συναισθημάτων.
[28/03/2020] Μενέλαος Παναγιώτου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια ευχάριστη έκπληξη είναι αυτό το βιβλίο. Ευκολοδιάβαστο, χαριτωμένο και άκρως ενδιαφέρον. Στον πυρήνα του είναι το κείμενο που έγραψε το 1868 στο βρετανικό λογοτεχνικό περιοδικό Corhill Magazine ένας Έλληνας του Λονδίνου, δίνοντας ενδιαφέρουσες και ... απομυθοποιητικές πληροφορίες για τα ήθη του ελληνισμού εντός και εκτός συνόρων, αλλά και για το κλίμα στην Οθωμανική επικράτεια και την Βρετανία. Με τρόπο χαριτωμένο και φλεγματικό ο “Δημήτρης Χατζηγιώργης” αφηγείται την πορεία του από την Αρναία Χαλκιδικής, τότε Λαρίγκοβα, μέχρι το Χάιντ Παρκ, δίνοντας έναυσμα για μια γοητευτική έρευνα γύρω από την πραγματική ταυτότητά του αλλά και το ιστορικό πλαίσιο της εποχής του.
[25/03/2020] M.DRITSA.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ! ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟΥ 1868 ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙΚΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΓΝΩΡΙΜΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
FEUERBACH LUDWIG
€23.32 €10.49
(-55%)
Κερδίζετε €12.83
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS