Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΡΟΜΥΛΟΣ (ΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ / ΣΕΙΡΑ)

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΡΟΜΥΛΟΣ

+
-
WALLIAMS DAVID
Κωδ. Πολιτείας: 4580-2409
Τιμή Έκδοσης
€12.20
Τιμή Πολιτείας
€8.54
(-30%)
Κερδίζετε €3.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Χλόη είναι ίσως το πιο μοναχικό κορίτσι στον κόσμο.
Αλλά μια μέρα γνωρίζει τον κύριο Βρομύλο, τον άστεγο της γειτονιάς της. Εντάξει, μυρίζει λιγάκι, αλλά είναι ο μοναδικός άνθρωπος που της έχει φερθεί ποτέ τόσο καλά. Έτσι, όταν ο κύριος Βρομύλος χρειάζεται ένα μέρος για να μείνει, η Χλόη αποφασίζει να τον κρύψει στην αποθήκη του κήπου τους!
Η Χλόη, όμως, θα ανακαλύψει ότι κάποια μυστικά οδηγούν στην καταστροφή. Και μιλώντας για μυστικά, ο κύριος Βρομύλος έχει πολλά να κρύψει... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η Χλόη, ένα 12χρονο κορίτσι, πρωτότοκη κόρη μιας μικροαστικής οικογένειας του Λονδίνου μεγαλώνει «άστεγη» συναισθηματικά με την φιλόδοξη και (με βλέψεις για πολιτική καριέρα) υπεροπτική μητέρα της η οποία θεωρεί το συναίσθημα «αιτία ντροπής» ή «δείγμα αδυναμίας», την υπερταλαντούχα, κακομαθημένη μικρότερη αδελφή της και τον συγκαταβατικό μα άτολμο πατέρα της. Είναι ντροπαλή, παχουλή, χωρίς φίλους, χωρίς μητρική θαλπωρή ενώ συχνά γίνεται αντικείμενο εμπαιγμού από τις συμμαθήτριές της. Καταφύγιό της είναι τα γλυκά και το γράψιμο. Ο κύριος Βρομύλος ζει κυριολεκτικά άστεγος συντροφιά με την σκυλίτσα του. Τον χαρακτηρίζει ένα ιδιαίτερα αποκρουστικό γνώρισμα: βρομάει σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν μπορεί να τον πλησιάσει. Οι δυο τους θα γίνουν ένα δυνατό δίδυμο στο οποίο θα κυριαρχεί η αλληλοϋποστήριξη, ο σεβασμός, η κατανόηση και η αποδοχή. Ο Ντέιβιντ Ουάλιαμς θίγει με ανάλαφρο αλλά όχι επιφανειακό τρόπο δύσκολα θέματα για τα παιδιά που βρίσκονται σε μεταιχμιακή ηλικία: το θέμα της ταυτότητας, της αποδοχής, της κατανόησης του διαφορετικού. Η εκλεπτυσμένη εικονογράφηση του Κουέντιν Μπλέικ αποπνέει χάρη και χιούμορ, ενώ η γραφή του Ουάλιαμς καταφέρνει να θέσει ένα σαφές πλαίσιο όπου κυριαρχεί ο σεβασμός και η ανεκτικότητα. Το ακραίο παράδειγμα του άστεγου και η σχέση που αναπτύσσεται με το ευαίσθητο παιδί μιας δυσλειτουργικής οικογένειας αποδίδει και εξυπηρετεί τον σκοπό που φαίνεται να είχε ο συγγραφέας: η ειλικρίνεια, η κατανόηση και η αγάπη μπορεί να προέλθουν από τις πιο απροσδόκητες σχέσεις. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Ο Κύριος Βρομύλος είναι ένα μυθιστόρημα για μεγάλα παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά θα αγαπήσουν την ιστορία της Χλόης και του κυρίου Βρομύλου καθώς εκτός από την διασκέδαση που θα τους προσφέρουν όλες οι αστείες περιγραφές της απεριόριστης δυσωδίας του ηλικιωμένου άστεγου, σε δεύτερο επίπεδο θα αναγνωρίσουν καταστάσεις που ζουν και τα ίδια και ενδεχομένως αποτελούν πηγή άγχους. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Συστήνοντας στα παιδιά ένα βιβλίο της σύγχρονης βρετανικής βιβλιοπαραγωγής θα τους δώσουν την ευκαιρία να προβληματιστούν μέσω μιας ιστορίας όπου το χιούμορ είναι το μέσον και όχι ο σκοπός και εν τέλει να καταλάβουν πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και ό,τι βρομάει δεν είναι απαραιτήτως σάπιο. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr, 6/1/2014)

Περιεχόμενα

Ξύνω και μυρίζω
Παγωμένη σιωπή
Ο πλάνης
Ανοησίες
Εγκαταλείπουμε το καφέ!
Οι άπλυτοι
Ένας κουβάς στη γωνία
Ίσως είναι ο υπόνομος
Λίγα σάλια
Ελαφρώς δαγκωμένες
Τράβηγμα μαλλιών
Δύσοσμη δυσοσμία
Σκασμός!
Η Λαίδη και ο Αλήτης
Η ώρα του μπάνιου
Εθνικός Ύμνος
Η κατάρρευση των φουσκωτών μαλλιών
Περιττώματα κουνελιού
Ο Υπεράστεγος
Σκουληκοφαγωμένο χαρτί υγείας
Υγρομάντιλο
Ατελείωτες μέρες
Πλαστικός χιονάνθρωπος
Τρεις φορές μπλιαξ
Γκι από μαύρο δέρμα
Μικρό αστέρι
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMR STINK
ISBN139786180102109
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΣειράΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2013
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ
ΕπιμέλειαΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ
ΕικονογράφησηBLAKE QUENTIN
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΥΑΛΙΑΜΣ ΝΤΕΙΒΙΝΤ
Κωδικός Πολιτείας4580-2409
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

paulosstrouggaris

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

paulosstrouggaris

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS