Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΛΑΘΟΣ

ΤΟ ΛΑΘΟΣ

+
-
ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-2353
Τιμή Έκδοσης
€14.40
Τιμή Πολιτείας
€10.08
(-30%)
Κερδίζετε €4.32


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

...ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥΤΟ ΛΑΘΟΣ, ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ-ΔΥΝΑΜΙΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΩΣΩ, ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΩΣΩ, ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΩ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΡΚΙΖΑ, ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΜΟΥ, ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΣΑΛΕΥΤΟ, ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Αληθινό αριστούργημα. Με ιδιοφυΐα, δύναμη φαντασίας και έξοχη τεχνική, ο Αντώνης Σαμαράκης δίνει την ψυχολογική πάλη ανάμεσα σε δύο πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας Ασφαλείας ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος και στον ύποπτο που έχει συλληφθεί. Ζούμε σήμερα σαν ηθοποιοί στο θέατρο του παραλόγου, και ένας από τους λόγους που τόσο πολύ θαυμάζω ΤΟ ΛΑΘΟΣ είναι γιατί έχει τη δύναμη να αναλύει το παράλογο που μέσα του ζούμε, με αίσθηση χιούμορ, με ποίηση και σε βάθος.» (Graham Green)
«Συγκλονιστικό. Το μόνο που εύχομαι είναι να διαβάσουν ΤΟ ΛΑΘΟΣ όσοι κοπηλεύονται τη δημοκρατία και να δουν τι είναι αυτά που σήμερα υποστηρίζουν. Ζούμε όλοι σε μια εποχή όπου οι λέξεις δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα έτσι που να μην έχουν πια κανένα νόημα.» (Arthur Miller)
«Θαυμάσιο. Έχει τεράστιο ψυχολογικό ενδιαφέρον. Συγχαρητήρια στον Σαμαράκη. Ολοένα και λιγότεροι είναι οι συγγραφείς που έχουν γνήσια πρωτοτυπία και δύναμη φαντασίας. ΤΟ ΛΑΘΟΣ το χάρηκα.» (Agatha Christie)
«Ένα σκληρό χτύπημα κατά του ολοκληρωτισμού. ΤΟ ΛΑΘΟΣ συγκλονίζει αλλά συγχρόνως δίνει κουράγιο. Η τέχνη του Σαμαράκη ποτέ δεν ξεπέφτει σε αυτοεπίδειξη αλλά προχωρεί ανεπαίσθητα και χωρίς να πιέζει τον αναγνώστη.» (Raymond A. Sokolov, The New York Times)
Λεπτομέρειες
ISBN139786180103106
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2013
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΤΣΙΡΟΥΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
Κωδικός Πολιτείας4580-2353
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[19/02/2020] scepticusb .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Για το Καθεστώς φιλήσυχος πολίτης δε σημαίνει τίποτα. Τίποτα! Οι άνθρωποι χωρίζονται μόνο σ' εκείνους που είναι με το Καθεστώς και σ' εκείνους που δεν είναι. Για να είσαι εχθρός του Καθεστώτος, δε χρειάζεται να έχεις πράξει κάτι αντίθετο προς το Καθεστώς. Φτάνει να μην είσαι με το Καθεστώς, να μην έχεις εμφανίσει δράση θετική υπέρ του Καθεστώτος. Ναι, για το Καθεστώς ισχύει ο νόμος: "ο μη ων μετ' εμού κατ' εμού εστί".
(...)
Το να είσαι απλώς ένας φιλήσυχος πολίτης, όχι μόνο δεν έχει καμία σημασία, αντίθετα, καταλήγει επιχείρημα εις βάρος σου. Θα πρέπει το ταχύτερο να υπάρξει νόμος που να ορίζει και να τιμωρεί σαν ιδιώνυμο έγκλημα το να είναι ένας "ένας φιλήσυχος πολίτης".

Η σύλληψη είναι ευφυής: δεν αναφέρεται για ποιο Καθεστώς μιλάει το βιβλίο, δεν αναφέρεται πουθενά πόλη, χώρα, εθνικότητα κλπ. Τα τοπωνύμια είναι χαρακτηριστικά των Καθεστώτων και όποιο θιχθεί, σημαίνει ότι μυγιάστηκε: οδός Παλαιών Πολεμιστών, Πλατεία Νίκης κα. Έχει δημιουργηθεί ένα οργουελικό σύμπαν, δοσμένο με ένα μάλλον επιτηδευμένα αστείο τρόπο και δεν μπορεί να του πει κανείς τίποτα.
Αν και η πλοκή δεν με ενθουσίασε τόσο και το τέλος ήταν μάλλον προβλέψιμο, καταλαβαίνω γιατί μεταφράστηκε σε τόσες γλώσσες και έγινε ακόμη και ταινία (!) στη Γαλλία.
[15/10/2019] ELPAP1981.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Αστυνομικής φύσεως μυθιστόρημα, καφκικό ύφος, πολυεπίπεδο αναφορικά με τα κοινωνικά στρώματα τα οποία περιλαμβάνονται συμβολικά μέσω των προσώπων που πρωταγωνιστούν. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι κανένα από τα πρόσωπα που μετέχουν στην ιστορία δεν έχει μια αποκλειστικά πρωταγωνιστική θέση μέσα στο μυθιστόρημα. Με μοναδική μαεστρία και απόλυτη ισορροπία ο Α. Σαμαράκης δίνει το μήνυμα εναντίον του ολοκηρωτισμού ενισχύοντας στοχευμένα το αίσθημα του ανθρωπισμού μέσα στον ψυχρό μηχανισμό λειτουργίας του Καθεστώτος, το λάθος του οποίου τελικά στρέφει κατά αυτού τον ίδιο τον "υπηρέτη" του.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ. ΜΕΤΑΞΩΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ
HARDY THOMAS
€15.50 €6.20
(-60%)
Κερδίζετε €9.30
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ
SCIASCIA LEONARDO
€8.48 €3.82
(-55%)
Κερδίζετε €4.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS