Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΙΜΗΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΙΜΗΣ

+
-
ΚΩΤΣΙΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-2386
Τιμή Έκδοσης
€9.90
Τιμή Πολιτείας
€6.93
(-30%)
Κερδίζετε €2.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Ζεφ, κυνηγημένος από τον πανάρχαιο αλβανικό Κώδικα, ζει κρυμμένος στην Ελλάδα, σε ένα γλυκό καταφύγιο, βιώνοντας μια προσωρινή ευτυχία, μεθυσμένος από τον ήλιο και τον έρωτα, μακριά από τα βλέμματα των συμπατριωτών του. Κουβαλάει μαζί με τις αναμνήσεις της πατρίδας του και τις παλιές κωδικοποιημένες συνήθειες που ρυθμίζουν τη ζωή του.
Θα καταφέρει να αποφύγει τη μοίρα του, ή μήπως ο ίδιος, δέσμιος των αρχαίων αιματηρών εθίμων και γοητευμένος από το μεγαλείο του Κώδικα, ως αναπόσπαστο τμήμα της ύπαρξής του, κρίνει ότι πρέπει να εφαρμοστεί πάνω του η τιμωρία;
Αλβανοί και Έλληνες προσπαθούν να συνυπάρξουν όχι μόνο μέσα από αυτά που τους ενώνουν αλλά και μέσα από τα στοιχεία που τους διαφοροποιούν.
Και οι λιγοστές στιγμές ευτυχίας γίνονται ακόμα πιο πολύτιμες μπροστά στον σκοτεινό πανάρχαιο Κώδικα του Λεκ Ντουκαγκίνι, που ορίζει τη ζωή και τον θάνατο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786180104202
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2013
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΤΣΙΡΟΥΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
Κωδικός Πολιτείας4580-2386
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz, kanstan

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsos, Μανώλης Γαλανός, kanstan

Κριτικές για το προϊόν

[11/04/2023] kanstan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό! Εδώ μαθαίνουμε ότι οι πράξεις των ανθρώπων που προέρχονται απ' τα βουνά της Αλβανίας επιβάλλονταν από τον Κώδικα, ένα πανάρχαιο σύνολο προφορικών νόμων, που καλύπτουν κάθε περίπτωση της ζωής και του θανάτου, και που εφαρμόζονταν από την αυστηρά δομημένη και πειθαρχημένη κοινωνία των βουνών, αφού σε αυτά τα μέρη δεν υπήρχε κεντρική εξουσία.
Αλλά ο χρόνος προχωρά, κι έτσι, εδώ, οι άνθρωποι βρίσκονται μετέωροι ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο, και επιπλέον, μετανάστες σε μία διαφορετική πραγματικότητα.
Εδώ ο Κώδικας κάνει μια τελευταία αναλαμπή. Και ο(πιθανότατα) τελευταίος πρακτικός δικαστής ανακοινώνει μία από τις τελευταίες συγκλονιστικές ετυμηγορίες του.
Αριστοτεχνικά δοσμένη και η ερωτική ιστορία που εμπεριέχεται. Οι ερωτικές σκηνές είναι γραμμένες με τρυφερότητα.
Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων παρουσιάζεται αναλυτικά σε κάθε εξέλιξη. Επίσης, είναι εμφανές ότι είναι γραμμένο βιωματικά και όχι φανταστικά.
Όλα αυτά, νομίζω ότι κάνουν το έργο κλασικό, ένα βιβλίο αναφοράς.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ
STIRNER MAX
€19.08 €9.54
(-50%)
Κερδίζετε €9.54
Η ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
VANOYEKE VIOLAINE
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS