Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ [ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ] // ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ [ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ]

ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

+
-
ΛΑΠΑΤΑ ΦΙΛΟΜΗΛΑ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-2943
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια γυναίκα, κόρη οικογένειας επιφανών αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, επιστρέφει στην Αθήνα του 1836, έπειτα από αναγκαστική εικοσαετή απομάκρυνση απ' την Ελλάδα. Μια Ελληνίδα με προφίλ για μενταγιόν, η οποία δεν αγαπήθηκε όσο της άξιζε στην πατρίδα της και γι' αυτό στα μάτια της κρύβει τον πόνο της γυναίκας που της έκλεψαν την εφηβεία, επιστρέφει για να διεκδικήσει πίσω τον εαυτό της, για να εκδικηθεί όσους της στέρησαν την ταυτότητά της, για να μπορέσει να ζήσει.
Βαθιές πληγές και ανοιχτοί λογαριασμοί προκαλούνται από μια θυσία η οποία κατέληξε σε έναν απαγορευμένο έρωτα, που σημάδεψε τη ζωή μιας αρχοντικής οικογένειας κατά τη διάρκεια των προεπαναστατικών χρόνων στην Αθήνα. Ατμοσφαιρικές καταστάσεις, μυστήρια και γρίφοι της ανθρώπινης ύπαρξης κυριαρχούν σε ένα κοινωνικό περιβάλλον όπου η παρουσία του άντρα βαραίνει ασφυκτικά. Εκδίκηση, συγχώρεση και λύτρωση γεννούν έντονα συναισθήματα στους ήρωες αυτής της κοινωνικής τοιχογραφίας. Ως προϊόν ιστορικής έρευνας, καταγράφεται μια λεπτομερέστατη περιγραφή της καθημερινής αθηναϊκής ζωής, με ανάλυση χαρακτήρων και επιμέρους ιστορίες που δένουν με την κεντρική ιστορία και πλουτίζουν την πλοκή. Έρωτες, πόλεμοι, πολιτική, σχέσεις Ελλήνων και Τούρκων, οθωμανική εξουσία συνθέτουν τον μύθο του αφηγήματος.
Η Φιλομήλα Λαπατά σκιαγραφεί το πορτρέτο της Αθήνας του 1800, με ολοκληρωμένους χαρακτήρες που ξεδιπλώνονται σε μια ρεαλιστική και συναρπαστική πλοκή, θίγοντας θέματα ανθρωπίνων σχέσεων και υπαρξιακής αναζήτησης. Ανασυνθέτει, με έναν δικό της τρόπο, την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής της Ιστορίας μας. Μιλάει για τη ζωή, τη μοίρα, τις επιλογές μας, τις σχέσεις, τη μνήμη ως κατάρα, το μίσος, την οργή, την υπέρβαση ορίων και τη λύτρωση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ο ξένος που ήρθε απ' τη θάλασσα
Κοραλία Τζάβαλου, η λοκαντιέρα
Σέργιος Βογιατζόγλου
Φραγκόκοτες, πολυσύχναστες ερημιές κι ελληνική ιστορία
Δυσανεξία σε έντονες συναισθηματικές εκδηλώσεις
Πιπίνα Μπιμπίκου, η μοιχαλίδα
Ένα ανάκτορο, μια φυλακή και μια θυσία
Η επιστροφή
Το απρόβλεπτο της στιγμής
Ο Τούρκος
Οι άπειρες δυνατότητες της ανθρώπινης λαγνείας
Εχθρός της πατρίδας της
Η ανήκεστος βλάβη του παρελθόντος
Γερακίνα Δαμιανού, η "Τρελή των Αθηνών"
Ο ανεξιχνίαστος κόσμος της "ενδοχώρας"
Σημείωμα της συγγραφέως για τον αναγνώστη
Βιβλιογραφία
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
ISBN139786180113013
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2015
Αριθμός σελίδων456
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας4580-2943
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

elpotari, xhmikosJ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Luna, Σύλβια Ντονίκα, elenagerekou, evi201003

Κριτικές για το προϊόν

[04/05/2021] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Είναι ένα βιβλίο για όσους ενδιαφέρονται να ξεναγηθούν στην Αθήνα της εποχής 1800-1836. Η Φιλομήλα Λαπατά με αφορμή την ιστορία δύο γυναικών, οι οποίες τολμούν να τα βάλουν με το κατεστημένο της εποχής και να ορίσουν οι ίδιες τη ζωή τους, προσφέρει πληθώρα πληροφοριών για τις κοινωνικές τάξεις, τις αντιλήψεις, τις συνθήκες διαβίωσης, την αρχιτεκτονική, τη ρυμοτομία και τα επαγγέλματα της Αθήνας την εποχή εκείνη.
Εξαιρετική ιστορική έρευνα που ισορροπεί την απουσία δράσης και μοναδική η γραφή της συγγραφέως, η οποία άλλοτε αποστασιοποιείται και άλλοτε συμμετέχει στην αφήγηση με τα δικά της σχόλια, διανθίζοντας το κείμενό της με κάποια στοιχεία χιούμορ.
Το σκηνικό στήνεται με άριστο τρόπο, καθώς επίσης αριστοτεχνικός είναι και ο τρόπος που τοποθετούνται οι ήρωες μέσα σ' αυτό.
Σου δημιουργείται η επιθυμία να υπογραμμίζεις συνέχεια, αλλά και να περπατήσεις στα μέρη που περιγράφονται στο βιβλίο! Αξίζει να διαβαστεί!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DREYFUS FRANCOIS-GEORGES
€20.67 €10.34
(-50%)
Κερδίζετε €10.33
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΣΑΒΟΡΙΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
€9.70 €3.88
(-60%)
Κερδίζετε €5.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS