Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΓΡΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ // ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΓΡΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

+
-
ΜΠΑΙΛΑ ΤΕΣΥ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-3141
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στις άγριες θάλασσες της κατεχόμενης Ελλάδας υπάρχει ένα μυστικό ελευθερίας που το γνωρίζουν μόνο οι γενναίοι. Η "Ευαγγελίστρια", το καΐκι της διαφυγής, δε μεταφέρει ανθρώπους μεταφέρει την ελπίδα της εθνικής ξαστεριάς στην πιο σκοτεινή στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας. Κατακτητές και πατριώτες, διώκτες και κυνηγημένοι, όλοι τους στρατευμένοι σ' έναν πόλεμο που θα κρίνει το μέλλον του κόσμου. Από τον ασυμβίβαστο καπετάν Μιλτιάδη Χούμα μέχρι την καρτερική Ελένη του, μικροί και μεγάλοι ήρωες στροβιλίζονται σ' ένα έπος που εκτυλίσσεται στην πανάρχαια θάλασσα του Ομήρου. Τι απέμεινε από αυτή τη φοβερή αντάρα; Μνήμες και βοές μέσα στον χρόνο αλλά και η ζωή αυτών των ανθρώπων, πλούσια σε ιδανικά, σε όνειρα, σε έρωτες και πάθη. Ζωή μοιρασμένη σε επεισόδια που θα αδυνατούσε να συλλάβει και η πιο τολμηρή φαντασία.
Μια μυθιστορηματική μαρτυρία για τότε που οι ψυχές ήταν φτιαγμένες από ακριβό μέταλλο τότε που την Ιστορία την έγραφαν οι απλοί άνθρωποι. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

"Τι άλλο είναι η Ιστορία παρά τα γεγονότα εκείνα που αλλάζουν τη ροή του κόσμου και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των ανθρώπων; Τα γεγονότα όμως αυτά θα παρέμεναν άγνωστα αν η πένα των ανθρώπων δεν τα έφερνε στην επιφάνεια. Κι όπως αποδεικνύουν οι όροι της ζωής, τελικά αυτό δεν είναι μόνο προνόμιο και έργο των επιστημόνων ιστορικών αλλά φαίνεται πια ολοκάθαρα πως είναι κλήρος ευρύτερα των ανθρώπων του πνεύματος.
Ενδεχομένως κάτι τέτοιο να είχε υπόψη της η Τέσυ Μπάιλα όταν αποφάσισε να αποδώσει μυθιστορηματικά τη ζωή και κυρίως τη δράση του Μιλτιάδη Χούμα στο τελευταίο της βιβλίο με τίτλο Άγριες θάλασσες. Μπορεί όμως και τίποτα από αυτά, γιατί η λογοτεχνική αφήγηση δεν είναι πάντα μια ενσυνείδητη επιλογή, στοχευμένη, μια δράση που υπηρετεί πειθαρχημένα και συστηματικά έναν συγκεκριμένο σκοπό. Η λογοτεχνία έλκεται από τις "ιστορίες", γοητεύεται από την ίδια τη ζωή που πλέκει τον δικό της μυθιστορηματικό ιστό με περισσή δεξιοτεχνία." (Έφη Ριζά, bookpress.gr, 30/8/2017)
Λεπτομέρειες
ISBN139786180114362
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2016
Αριθμός σελίδων472
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΔΟΥΡΙΔΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας4580-3141
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[01/05/2018] mihosal.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η Ζωή ενός νησιωτη του Μιλτιάδη Χουμα, μέλος μιας αντιστασιακής οργάνωσης που σκοπό είχε να βοηθήσει Άγγλους και Έλληνες να διαφύγουν στη Μέση Ανατολή και να γλυτώσουν από τις ναζιστικές δυνάμεις. Η περιγραφή μέσα από πραγματικά γεγονότα και ντοκουμέντα μιας εποχής όπου η Ελλάδα και οι Έλληνες αλλά και σύμμαχοι της χώρας βρίσκονταν σε κίνδυνο. Σημειώσεις και ντοκουμέντα τα οποία υπάρχουν αυτούσια μέσα στο βιβλίο δίνουν μια πραγματική νότα στην ιστορία. Μια μυθιστορηματική μαρτυρία η οποία ταξιδεύει τον αναγνώστη σε όλη την Ελλάδα της τότε εποχής και όχι μόνο. Ένα καταπληκτικό βιβλίο που πλημμυρίζει τον αναγνώστη με αγωνία και συναισθήματα θαυμασμού για τον άνθρωπο αυτό και όλους όσους έλαβαν μέρος στην αντίσταση, και παράλληλα με συναισθήματα λύπης για τα γεγονότα εκείνης της εποχής, τον πόλεμο και όλη την καταστροφή που αφήνει πίσω του. Ένα συναρπαστικό βιβλίο που αξίζει να διαβάσουν όλοι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ
BOOKCHIN MURRAY
€24.38 €12.19
(-50%)
Κερδίζετε €12.19
ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΧΡΩΜΑ
HUNTINGTON LUCY
€6.00 €2.70
(-55%)
Κερδίζετε €3.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS