Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ

+
-
ΚΡΑΛΛΗ ΜΕΤΑΞΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-3215
Τιμή Έκδοσης
€22.20
Τιμή Πολιτείας
€15.54
(-30%)
Κερδίζετε €6.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Χριστίνα Παπάζογλου και ο Αλμπέρτο Ματαλών συναντιούνται στη Θεσσαλονίκη το 1927. Είναι γείτονες και πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο. Αυτά είναι και τα μοναδικά πράγματα που τους ενώνουν. Εκείνη είναι ανιψιά του μητροπολίτη της πόλης κι εκείνος γιος μιας εύπορης εβραϊκής οικογένειας.
Ο έρωτας που θα γεννηθεί μεταξύ τους μοιάζει καταδικασμένος. Στη Θεσσαλονίκη του μεσοπολέμου -ένα μωσαϊκό προσφύγων, φτωχολογιάς, αλλά και μιας πλούσιας, ανθηρής ισραηλιτικής κοινότητας- οι κανόνες της κοινωνίας και της θρησκείας δεν αφήνουν άλλο περιθώριο στο ζευγάρι παρά να ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους.
Από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα κι από κει στη μακρινή Βιέννη, ο Αλμπέρτο και η Χριστίνα γίνονται μάρτυρες των ταραγμένων στιγμών πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι όταν αυτός ξεσπάει, ό, τι ως τότε θεωρούνταν δεδομένο ανατρέπεται μέσα στη λαίλαπα των γεγονότων. Η Χριστίνα, ο Αλμπέρτο, ο Μπενίκο, η Νινόν, η Ρούλα και ο Αστέρης θα κληθούν να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους και τις πεποιθήσεις τους, αλλά και με όσα, σε πείσμα των καιρών, ποτέ δεν απαρνήθηκαν.
Ένα βιβλίο για μια πόλη, δυο κοινότητες και τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και την Ιστορία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786180116717
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων752
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ
Κωδικός Πολιτείας4580-3215
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

manotania, tasou_lalala

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

lenaliliop, rikafla, Popi84, xelonaki, manotania, tasou_lalala, politimi, christinakakani

Κριτικές για το προϊόν

[10/06/2017] tasou_lalala.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι έχουμε στην σύγχρονη Ελλάδα συγγραφείς με τόσο καλή πένα!! Ένα βιβλίο που λόγω όγκου το φοβάσαι και μόλις διαβάσεις το πρώτο κεφάλαιο απλά πρέπει να το τελειώσεις... Ένα αισθηματικό μυθιστόρημα;; σίγουρα.. ένα ιστορικό;; Σίγουρα.. Η συγγραφέας με τις ουσιαστικές παραπομπές της σε διδάσκει λεπτομέρειες της Ιστορίας της Βόρειας Ελλάδας εκείνων των χρόνων.. και σε κάνει να συμπαθείς σχεδόν όλους τους ήρωες.. Έλληνες Χριστιανούς, Εβραίους, φτωχολογιά και αστική τάξη.. ένα βιβλίο που σίγουρα σου αφήνει γλυκα και πόνο μέσα από τις ιστορίες του και σε βάζει στο τρυπακι να ψάξεις παραπάνω την ιστορική περίοδο που πραγματεύεται.. ένα βιβλίο που σίγουρα αξίζει να διαβαστεί από τους λάτρεις τους είδους!!
[18/05/2017] manotania.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απιστευτες αντιθεσεις χαρακτηρων κι ιστοριων αγαπης κι πονου σε μια μαγικη περιπλανηση στη μοναδικη θεσσαλονικη
[07/03/2017] ΜΑΡΙΑ39Ν.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
752 σελίδες και θέλεις κι άλλο.Παρά το μεγάλο του όγκο το βιβλίο αυτό δεν σε κουράζει καθόλου.Αντίθετα η αφήγηση του έχει πολύ ωραία ροή, χωρίς περιττές περιγραφές και σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και τη τελευταία σελίδα του.Ένα ιστορικό και ταυτόχρονα αισθηματικό μυθιστόρημα που διαδραματίζετε στη Θεσσαλονίκη του πολέμου και της κατοχής.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS