Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΙΝΑΤΙ // Ο ΣΟΦΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Γινάτι

Ο σοφός της λίμνης

+
-
ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-3724
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Ζώτος και η Χαβάη, με την πολυκύμαντη ερωτική τους σχέση, ένας αινιγματικός βαρκάρης, μια γυναίκα-αράχνη που γυρεύει δωμάτιο για μια νύχτα κι έναν άντρα για μια ζωή, ο σατανικός κομπογιαννίτης γιατρός Μαργαζής και ο τυχοδιώκτης παπα-Λέρας, ο οποίος παινεύεται ότι εκδύει τις γυναίκες από τα αμαρτήματα κι από τα εσώρουχα, μπλέκονται στο γαϊτανάκι που υψώνει ως μιαρή ή ευλογημένη έκρηξη το γινάτι με αφορμή έναν φόνο, μια αυτοκτονία, τον φόβο της αντεκδίκησης, την καταφρόνια της κοινωνίας, τον πλούτο, τη φτώχια, τη ζήλια, τον πόθο, κάποια ανομολόγητα εγκλήματα, την εθνική ταυτότητα και τον διάβολο ή τον άγγελο που κρύβει καθένας μέσα του. Και κυλά η ζωή τους πότε σαν αγριεμένο ποτάμι και πότε σαν γλυκασμός της άνοιξης.
Πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές πορεύονται στα χρόνια της ιταλικής κατοχής των Ιωαννίνων του 1917, της πρώτης απόπειρας δημιουργίας Βλάχικου πριγκιπάτου στην Πίνδο, της εξόρυξης πετρελαίου στη Δραγοψά, της εκστρατείας στη Μικρά Ασία της προσφυγιάς Μικρασιατών και Ποντίων, αλλά κι εκείνης των Τουρκογιαννιωτών, του διχασμού σε βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς και της μάστιγας της ληστοκρατίας στην Ήπειρο. Συνάμα ακολουθούν τα βήματα Εβραίων, Βλάχων, Αλβανών και Σαρακατσάνων, και γενικότερα την ταραγμένη εποχή πριν από το 1922 και κατά την πρώτη δεκαετία του Μεσοπολέμου.
Στην ίδια πατρίδα συνυπάρχουν ή συγκρούονται διαφορετικοί κόσμοι, ομάδες και άτομα σμίγουν ή αποχωρίζονται τα όνειρα κι ανακατώνονται τα αίματα, οι θρησκείες και οι γλώσσες κι όλα συμβαίνουν στα Γιάννενα, στην πόλη των θρύλων και της μυστηριακής γοητείας. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139786180123951
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2018
Αριθμός σελίδων576
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΑΡΑΝΤΗ ΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας4580-3724
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz, IoannisTopalidis, Κυριακή Σκλία, christinakakani, Katerinel, Chaosman

Κριτικές για το προϊόν

[17/07/2021] Karasavaidou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αρκετά καλογραμμένο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θεματική, προσωπικά όμως δεν κατάφερε να με κερδίσει στον βαθμό που περίμενα, καθώς τα τόσα ιστορικά στοιχεία με κούρασαν στο τέλος, ενώ βρήκα τους χαρακτήρες των ηρώων επίπεδους και μάλλον αδρανείς.
[11/01/2019] christinakakani.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το πρώτο βιβλίο που διάβασα του κ.ΚΑΛΠΟΥΖΟΥ. Απλά ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα που όλοι πρέπει να το διαβάσουν.Θα αναζητησω και άλλα βιβλία του ιδίου. Πραγματικά το λάτρεψα.
[19/12/2018] IoannisTopalidis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η μελέτη του βιβλίου του Καλπούζου είναι μια σπουδή στην λογοτεχνία μας, αλλά και στην ιστορία της Ηπείρου και των Ιωαννίνων των τελευταίων 120 ετών.
Λάτρεψα τα Γιάννενα. Έμαθα, έμαθα, έμαθα... Για τους Βλάχους, τους Κουτσόβλαχους, τους Ρουμανόβλαχους, τις Ιταλικές και Αλβανικές διεκδικήσεις στην Ήπειρο την βόρεια και την νότια, τους Τσάμηδες και την Τσαμουριά τους, τις γεωτρήσεις πετρελαίου, τους ληστοσυμμορίτες των ηπειρωτικών βουνών, τους Τουρκογιαννιώτες πρόσφυγες, τους μικρασιάτες πρόσφυγες και τον πόνο τους, τα εγκλήματα των Τούρκων στην Ήπειρο και τη Μικρασία αλλά και πολλών Ελλήνων στρατιωτών...
Προς το τέλος του βιβλίου, ο συμπρωταγωνιστής "σοφός της λίμνης" έχει έναν τρομερό μονόλογο για το τι είναι Έλληνας. Ίσως πρέπει να τον διαβάσει κάθε Έλληνας τούτο τον μονόλογο. Προτίθεμαι να τον διδάξω στους μαθητές μου στα σχολεία της Κω. Για να πάψουμε να κινούμαστε ανάμεσα στα ηλίθια άκρα του αριστερού εθνομηδενισμού (που κυριαρχεί εδώ και πολλές δεκαετίες στην πατρίδα μας και δη στα σχολεία μας) και του ακροδεξιού εθνικισμού που επωάζεται πολιτικά από το γνωστό ναζιστικό μόρφωμα, αλλά και από αγράμματους παλικαράδες. Το βιβλίο είναι πανέμορφο.Είναι ένας ύμνος στον έρωτα, την ανθρωπιά, τον πατριωτισμό και την ιστορία. Θέλω να τονίσω το γεγονός ότι ο συγγραφέας δίνει ένα άλλο νόημα στην έννοια του πατριωτισμού... Κυριολεκτικά πρόκειται για ένα σύγχρονο, νέο αφήγημα, σχετικά με τις έννοιες του πατριώτη, του πατριωτισμού και της πατρίδας, το οποίο υπάρχει σε όλα τα βιβλία του.Είναι επίσης ένα αισθητικό εκδοτικό κομψοτέχνημα των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Ένα βιβλίο 570 περίπου σελίδων, μέσα σε μια πανέμορφη κασετίνα. Είναι μάλιστα συγκλονιστικό το μικρό κειμενάκι περί Ιστορίας που τυπώθηκε στο εσωτερικό της κασετίνας:"Χρειαζόμαστε το μέλι της Ιστορίας ή ό,τι μπορεί να μετατραπεί σε μέλι κι όχι το δηλητήριό της".Θερμές ευχαριστίες στον συγγραφέα και πολλές ευχές για καλή εμπορική πορεία. Αξίζει τούτο το βιβλίο να μπει στα σχολεία μας... Πρέπει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΗΠΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ: ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ROGERS KIRSTEEN
€9.50 €3.32
(-65%)
Κερδίζετε €6.18

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS