Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΗ Μ΄ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ

ΜΗ Μ' ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ

ISHIGURO KAZUO (NOBEL 2017)
Κωδ. Πολιτείας: 4580-3745




Παρουσίαση

Η Κάθι, η Ρουθ και ο Τόμι μεγαλώνουν εσωτερικοί σ’ ένα απομονωμένο ίδρυμα στην αγγλική ύπαιθρο. Είναι ένα σχολείο με παράξενους, αυστηρούς κανόνες, όπου οι καθηγητές δεν παύουν στιγμή να υπενθυμίζουν στους μαθητές τους πόσο ξεχωριστοί είναι.
Αλλά αυτό που τους κάνει ξεχωριστούς είναι μια ασύλληπτα σκληρή αλήθεια - και μια ακόμη πιο σκληρή μοίρα που τους περιμένει στον έξω κόσμο. Οι τρόφιμοι του Χάιλσαμ βρίσκονται εκεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Για την ακρίβεια, έχουν φτιαχτεί γι’ αυτό τον σκοπό...
Ο νομπελίστας Καζούο Ισιγκούρο υπογράφει ένα δυστοπικό, εφιαλτικό μυθιστόρημα για την ίδια την ανθρώπινη φύση και την εύθραυστη ουσία της ζωής, που ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Booker, ενώ μεταφέρθηκε με επιτυχία και στον κινηματογράφο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNEVER LET ME GO
ISBN139786180126204
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων376
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΝΤΟΓΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΙΣΙΓΚΟΥΡΟ ΚΑΖΟΥΟ
Κωδικός Πολιτείας4580-3745
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, kantath, floragraeca, Christos Kitsos, ioanna10

Κριτικές για το προϊόν

[30/11/2023] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Καλό αλλά όχι τόσο όσο το περίμενα. Μάλλον δεν ήταν και του δικού μου στυλ γραφής και θεματολογίας αλλά δεν θέλω να το αδικήσω. Βρηκα ενδιαφέρον το θέμα.
[16/08/2023] skoumpi_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
ΔΕν με "επιασε" το βιβλιο ... Στρωτή γραφή, καταλαβαινεις καπου στο 1/3 του βιβλιου σε τι αφορά ομως η ενταση δεν ερχεται ποτέ !!! Βαρέθηκα, περίμενα μεχρι τέλους κατι αλλα δεν ηρθε ποτέ!!! Οχι ....
[09/01/2022] charlotte_flaa.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το διάβασα σε δύο μέρες. Μου κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι τέλους, παρ' όλο που περίμενα plot twists σε ορισμένα σημεία, τα οποία δεν συνέβησαν. Ίσως καλύτερα τελικά. Ο συγγραφέας δεν ήθελε να ταράξει τον αναγνώστη περιγράφοντας γεγονότα με απότομες αλλαγές, όσο παραθέτοντας αλήθειες, βάζοντας το κοινό σε διαδικασία σκέψης, μετά την ανάγνωση του βιβλίου. Το βιβλίο έχει χαρακτηριστεί σκοτεινό και στενάχωρο. Προσωπικά θα το χαρακτήριζα ρεαλιστικό, ακόμη κι αν θεωρείται επιστημονικής φαντασίας. "Κράτησα" περισσότερο καλές στιγμές από αυτό. Θίγονται θέματα κοινωνικά, αισθηματικά και θέματα που αφορούν την ίδια τη φύση του ανθρώπου και το τρόπο που ζει μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας. Θίγει το ζήτημα της αλήθειας, όποια κι αν είναι αυτή, κι αν τελικά είναι καλύτερο να ζεις σε άγνοια, στη φαντασία σου, εκεί που ορίζεις εσύ τα όρια. Και παρά το γεγονός ότι κάποιοι μας θεωρούν αντικείμενα απογραφής και έχουμε ο καθένας τον αριθμό φακέλου του, σαν μηχανές, αξίες όπως η αγάπη, η φιλία, η αλληλεγγύη, παραμένουν και θα παραμένουν για πάντα ανεξίτηλες στο χρόνο.
[19/07/2019] ELPAP1981.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα μυθιστόρημα που από την αρχή διαφαίνεται ότι ο αναγνώστης θα έρθει "αντιμέτωπος" με κάτι δύσκολο και σκοτεινό. Αν και αυτό θεωρητικά θα μπορούσε να θεωρηθεί αποτρεπτικό, έρχεται ο Καζούο Ισιγκούρο και με την εξέλιξη της ιστορίας του περνάει ξεκάθαρα τα μηνύματά του για την αξία της ζωής, το δικαίωμα της επιλογής, την ηθική, η οποία στο όνομα του γενικού καλού της ανθρωπότητας, εκμεταλλευόμενη την πρόοδο των επιστημών,εκλείπει από τους ανθρώπους και συναντάται εν τέλει στα "δημιουργήματα" αυτών, τα οποία ενώ αναθρέφονται και διδάσκονται την τέχνη, τον πολιτισμό, τις βασικές αρχές της υγείας και παρότι έχουν ημερομηνία λήξης ως "προϊόντα", είναι αυτά που επιβεβαιώνουν ότι στον κόσμο πάντα θα υπάρχει η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός, η κατανόηση και η αέναη προσφορά ανθρώπου σε άνθρωπο παρά την αποδοχή της πιο σκληρής αλήθειας: αυτής του θανάτου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΝΟΥΒΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DOSTOYEVSKY FYODOR
€23.32 €10.49
(-55%)
Κερδίζετε €12.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS