Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΠΑΡΤΗΣ // Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔ

ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΠΑΡΤΗΣ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

+
-
ROBERTS T. JENNIFER
Κωδ. Πολιτείας: 4580-4249
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το 431 π.Χ. η αντιπαλότητα μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης που σιγόβραζε από καιρό ξέσπασε και οι δύο πόλεις-κράτη συγκρούστηκαν σε μια πάλη ζωής και θανάτου. Ο πόλεμος εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο και οι σφαγές που ακολούθησαν δεν είχαν προηγούμενο στην αρχαία Ελλάδα. Πολλές πόλεις καταστράφηκαν, χιλιάδες άνδρες σκοτώθηκαν, γυναίκες και παιδιά υποδουλώθηκαν. Πολλοί πιστεύουν πως ο πόλεμος έληξε με την ήττα του αθηναϊκού ναυτικού το 405 π.Χ. και την ακόλουθη συνθηκολόγηση της Αθήνας, όμως οι μάχες στην Ελλάδα συνεχίστηκαν για πολλές δεκαετίες. Η εξουσία της Σπάρτης αμφισβητήθηκε στον Κορινθιακό Πόλεμο (395-387 π.Χ.), όταν οι Αθηναίοι συνέπραξαν με τους πρώην συμμάχους της Σπάρτης εναντίον της. Ο πόλεμος τελείωσε οριστικά το 371 π.Χ., όταν το επίλεκτο θηβαϊκό πεζικό συνέτριψε τη σπαρτιατική στρατιωτική υπεροχή.

Η πλούσια αφήγηση της Τζένιφερ Τ. Ρόμπερτς ρίχνει φως σε αυτή τη διάσημη σύρραξη, ξεκινώντας από τα αίτια του πολέμου και φτάνοντας στη νίκη της Θήβας στα Λεύκτρα. Παρά τις πικρές οδύνες και την εμφύλια διαμάχη που προκάλεσε ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, παραμένει μέχρι και σήμερα μια συναρπαστική διήγηση μηχανορραφιών και αντι-μηχανορραφιών, δολοφονιών και ψεμάτων, συναρπαστικών ναυμαχιών και απεγνωσμένων πεζοποριών, και, ίσως, όπως είχε ελπίσει ο πρώτος ιστορικός του πολέμου, ο Θουκυδίδης, μαθημάτων για το μέλλον. Η Ρόμπερτς μελετά επίσης τον αντίκτυπο του πολέμου στην πολιτιστική ζωή της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των σπουδαίων αριστουργημάτων της τραγωδίας και της κωμωδίας, καθώς και το πιο διάσημο από όλα τα συμβάντα, τη δίκη και εκτέλεση του Σωκράτη. Το βιβλίο "Αθήνα εναντίον Σπάρτης", ένα συγκλονιστικό και προσιτό αφήγημα μιας από τις πιο φημισμένες συγκρούσεις της αρχαιότητας, επιβάλλεται να διαβαστεί από όλους τους λάτρεις της αρχαίας Ιστορίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Μία γλαφυρή μελέτη του Πελοποννησιακού Πολέμου από τη διακεκριμένη κλασικίστρια Ρόμπερτς... Έχει καταφέρει να αποσαφηνίσει την πολυπλοκότητα του πολέμου, στον οποίο συγκρούστηκαν όχι μόνο η Αθήνα και η Σπάρτη, αλλά και οι σύμμαχοί τους, πρόθυμοι και απρόθυμοι, σε ολόκληρη τη Μεσόγειο... Καλογραμμένο και αποκαλυπτικό - ένα υπέροχο συμπλήρωμα αλλά και μια ανασύσταση των αρχαίων πηγών. (Kirkus Reviews)
«Σε αυτό το καθηλωτικό αφήγημα η Τζένιφερ Ρόμπερτς καινοτομεί προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πορτρέτο του κλασικού ελληνικού κόσμου, όπως αυτό προκύπτει από τη δραματική εξιστόρηση του Πελοποννησιακού Πολέμου. Η Ρόμπερτς εμφυσά νέα ζωή στη γνωστή διαδοχή των εκστρατειών και των μαχών, εστιάζοντας στον πολλαπλό αντίκτυπο του πολέμου στο εσωτερικό της Αθήνας και της Σπάρτης. Στο βιβλίο βλέπουμε πώς οι κοινωνικές αναταραχές, οι οικονομικές κρίσεις, η οικογενειακή ζωή, ακόμη και η φιλοσοφία και το δράμα σύρθηκαν μέσα στη λαίλαπα του πολέμου.»
Τζον Ρ. Χέιλ, συγγραφέας του βιβλίου "Οι Άρχοντες των θαλασσών: Η επική ιστορία του αθηναϊκού στόλου και η γέννηση της Δημοκρατίας"
«Η Τζένιφερ Ρόμπερτς ζωντανεύει ξανά την αγωνία της Αθήνας και της Σπάρτης με εξαιρετική γραφή και κριτική ματιά. Διηγείται με πάθος την ιστορία του πολέμου που κατέστρεψε την Ελλάδα. Ένα ακαταμάχητο ανάγνωσμα.» (Μπάρι Στράους, συγγραφέας του βιβλίου "Ο θάνατος του Καίσαρα")

Περιεχόμενα

Κατάλογος εικόνων και χαρτών
Πρόλογος και Ευχαριστίες
Σημείωση σχετικά με τις πηγές
Χρονολόγιο
Εισαγωγή
1. Στήνοντας το σκηνικό
2. Οι ελληνικές πόλεις-κράτη σε καιρό πολέμου και ειρήνης
3. Η Σπάρτη προκαλείται, η Αθήνα παραμένει αδιάλλακτη
4. Ο πόλεμος αρχίζει
5. Η μάστιγα του πολέμου
6. Νέες προκλήσεις και νέοι ηγέτες
7. Οι τύχες του πολέμου
8. Πόλεμος στην ηπειρωτική χώρα και το κάλεσμα της Δύσης
9. Προς την ειρήνη
10. Ειρήνη χωρίς ειρήνευση
11. Μια πρόσκληση και δύο σκάνδαλα
12. Λύτρωση για τις Συρακούσες
13. Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται
14. Δραματικές εξελίξεις για τους Αθηναίους
15. Αλκιβιάδης, Κύρος και Λύσανδρος
16. Μια φαινομενική νίκη
17. Η Αθήνα μετά την αμνηστία
18. Τα ελληνικά κράτη σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
19. Ο διαρκής πόλεμος και το τέλος της Σπάρτης
20. Επίλογος: Πόλεμος χωρίς νίκη
Οι πρωταγωνιστές
Γλωσσάριο
Σημειώσεις
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο

Επιμέλεια διόρθωση κειμένου: Μαρία Μπανούση
Θεώρηση μετάφρασης: Μάρκος Καρασαρίνης
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE PLAGUE OF WAR. ATHENS, SPARTA, AND THE STRUGGLE FOR ANCIENT GREECE
ISBN139786180130522
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων456
Διαστάσεις24x16
ΜετάφρασηΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Β. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕπιμέλειαΜΠΑΝΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΜΠΕΡΤΣ Τ. ΤΖΕΝΙΦΕΡ
Κωδικός Πολιτείας4580-4249
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, alexiosp1

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

101 FANΤΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ! ΓΙΑ ΜΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!
WARDLEY BRIDGET
€14.20 €5.68
(-60%)
Κερδίζετε €8.52
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
PARKER JULIA
€8.90 €3.12
(-65%)
Κερδίζετε €5.78

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS