Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ // Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

+
-
ΛΑΠΑΤΑ ΦΙΛΟΜΗΛΑ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-4194
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ελληνισμός της Διασποράς, 1791-1913.
ΒΡΑΪΛΑ, ΒΙΕΝΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΑΜΒΕΡΣΑ.
Με φόντο την πλούσια τοιχογραφία μιας εποχής χωρίς επιστροφή και με άξονα τις συνέπειες που επέφεραν στη φύση και τη ζωή των ανθρώπων δυο μεγάλες οικολογικές καταστροφές στον ποταμό Δούναβη, τέσσερις Ελληνίδες, τέσσερις γενιές της ίδιας φαμίλιας, τέσσερις σπουδαίες γυναίκες, μοιράζονται μέσα σε έναν ολόκληρο αιώνα το ίδιο κύτταρο και την ίδια απόγνωση, προσπαθώντας να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα και να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα "γιατί" της ζωής:
- Αικατερίνη Χατζηγιάννη, η αρχόντισσα.
- Ναταλία Πατρικίου, η μάγισσα.
- Αντωνία Μανωλάτου, η προσαρμοστική.
- Φιλομήλα Λαπατά, η περήφανη.
Στην Ευρώπη των πολιτισμικών αλλαγών του 19ου αιώνα και με ένα ελληνικό κράτος στα σπάργανα, κάθε ηρωίδα ζει τη δική της ιδιαίτερη ιστορία μέσα σε περιπέτειες, πάθη, μονομαχίες, έρωτες, δράματα και επίγνωση, με κοινό παρονομαστή πάντα την αναζήτηση του νοήματος της ζωής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Αικατερίνη Χατζηγιάννη
Ναταλία Πατρικίου
Αντωνία Μανωλάτου
Φιλομήλα Λαπατά
Λεπτομέρειες
ISBN139786180130836
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων382
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας4580-4194
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Luna, Σύλβια Ντονίκα, elenagerekou, evi201003

Κριτικές για το προϊόν

[08/05/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πρόκειται για το πρώτο μέρος ΤΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ και για το πρώτο βιβλίο της γνωστής συγγραφέως. Ίσως γι' αυτό αισθάνεται έντονη την ανάγκη να μας ενημερώσει, μέσα από ένα ιστορικό μυθιστόρημα, για το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς της και να μας αφηγηθεί τις πραγματικές ιστορίες τεσσάρων γυναικών που προέρχονται από διαφορετικές γενιές, αλλά είναι όλες μέλη της φαμίλιας της.
Ο αναγνώστης μεταφέρεται σε μια άλλη εποχή, κάπου ανάμεσα 1791-1913, ταξιδεύει μαζί με τους ήρωες σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, Βραΐλα, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Αμβέρσα και καταλήγει σε μια Ελλάδα που κάνει τα πρώτα της βήματα προς την οργάνωσή της σε ένα νέο, ελεύθερο κράτος.
Οι τέσσερις ηρωίδες του βιβλίου, η Αικατερίνη, η Ναταλία, η Αντωνία και η Φιλομήλα είναι γυναίκες όμορφες και δυναμικές, με φλογερό ταπεραμέντο, υπερηφάνεια, εγωισμό, αρχοντιά, που παρασύρονται από τα πάθη τους, γίνονται επιρρεπείς σε λάθη και με την τόλμη που τις χαρακτηρίζει αψηφούν τα κοινωνικά "πρέπει" και συγκρούονται με το κατεστημένο της εποχής.
Παράλληλα με τη θέση της γυναίκας την εποχή εκείνη, ο αναγνώστης ενημερώνεται και για την καθημερινότητα των πλούσιων Ελλήνων του εξωτερικού (τρόπος ντυσίματος, τρόπος διασκέδασης, επαγγέλματα, κατοικίες κ.λ.π.), ενώ ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της νεότερης Ελλάδας.
Μαγεύει, πραγματικά, η γραφή της Λαπατά με τις κινηματογραφικές περιγραφές, τον σωστό χειρισμό της ελληνικής γλώσσας, τους ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Δεν υπάρχει, βέβαια, κάποια ιδιαίτερη πλοκή, και μπορεί να ενοχλήσουν και κάποιες υπερβολές, αλλά ο τρόπος που εμβαθύνει η συγγραφέας στους συναρπαστικούς χαρακτήρες του βιβλίου της σε κάνει να μη θέλεις να σταματήσεις την ανάγνωση!
Πολύ καλή προσπάθεια από μία συγγραφέα που φημίζεται για την εξαιρετική ιστορική έρευνά της και η οποία αποτίνει φόρο τιμής στους Έλληνες της Διασποράς με τον δικό της τρόπο!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DREYFUS FRANCOIS-GEORGES
€20.67 €10.34
(-50%)
Κερδίζετε €10.33
ΠΟΛΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ
ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS