Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ // ΔΟΚΙΜΙΑ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΔΟΚΙΜΙΑ

+
-
FRANZEN JONATHAN
Κωδ. Πολιτείας: 4580-4303
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια νέα συλλογή βαθυστόχαστων και προκλητικών δοκιμίων από τον βραβευμένο συγγραφέα της "Ελευθερίας" και των "Διορθώσεων".
«Ο δοκιμιογράφος», γράφει ο Φράνζεν, «είναι ένας πυροσβέστης, του οποίου η δουλειά, ενώ όλοι οι άλλοι τρέχουν να αποφύγουν τις φλόγες, είναι να τρέξει κατευθείαν μέσα τους». Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, μόλο που τα μυθιστορήματά του είναι αυτά που του έχουν χαρίσει παγκόσμια αναγνώριση, ο Φράνζεν ζει μια δεύτερη ζωή ως θαρραλέος δοκιμιογράφος. Τώρα, σε μια στιγμή που ο πόλεμος της τεχνολογίας υποδαυλίζει εθνικιστικά μίση και ο πλανήτης δοκιμάζεται από αφύσικες καταστροφές, επανέρχεται με μια νέα συλλογή δοκιμίων που μας καλούν να επιστρέψουμε σε έναν πιο ανθρώπινο τρόπο ύπαρξης.
Οι μεγάλες αγάπες του Φράνζεν είναι η λογοτεχνία και τα πουλιά, και το "Τέλος του τέλους της γης" είναι ένα παθιασμένο μανιφέστο και για τα δύο. Ενώ τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης σήμερα τείνουν να επιβεβαιώνουν απλώς τις προκαταλήψεις μας, η λογοτεχνία, γράφει ο Φράνζεν, «σε καλεί να αναρωτηθείς εάν κάπου έχεις άδικο, ίσως ακόμα και εάν έχεις απόλυτο άδικο, και να φανταστείς γιατί κάποιος άλλος σε μισεί». Όποιο κι αν είναι το θέμα τους, τα δοκίμια του Φράνζεν είναι πάντα επιφυλακτικά απέναντι στις έτοιμες απόψεις, ποτισμένα με ειρωνεία και ειλικρινή σχετικά με τις δικές του αποτυχίες. Με ειλικρίνεια μιλάει και για τα πουλιά («σκοτώνουν ό,τι μπορείς να διανοηθείς»), αλλά οι περιγραφές του και οι στοχασμοί του πάνω σ’ αυτά, από τα θαλασσοπούλια της Νέας Ζηλανδίας μέχρι τους πιγκουίνους της Ανταρκτικής, είναι ταυτόχρονα ένας ύμνος στην ομορφιά και την αντοχή τους και ένα κάλεσμα σε δράση για να σώσουμε ό,τι αγαπάμε.
Ήρεμο, αιχμηρό, τεκμηριωμένο και πνευματώδες, "Το Τέλος του τέλους της Γης" είναι μια ευπρόσδεκτη ανάσα αισιοδοξίας και λογικής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο Τζόναθαν Φράνζεν είναι απολαυστικός και οξυδερκής δοκιμιογράφος, το έχω διαπιστώσει και στο παρελθόν διαβάζοντας το εξαιρετικό επίμετρό του για την Άλις Μανρό σε κάποιο από τα βιβλία της που κυκλοφορούν από το Μεταίχμιο. Εδώ, συγκεντρώνονται όλες οι εμμονές του, από τον Τραμπ και τους νεοσυντηρητικούς μέχρι την κλιματική αλλαγή και τα πουλιά, το μεγάλο του πάθος. Πρωτίστως, τα κείμενα αυτά σε κάνουν να αγαπήσεις ξανά τον νηφάλιο και συγκροτημένο δοκιμιακό λόγο, έναν λόγο που βρίσκεται στους αντίποδες της λογόρροιας που μας κατακλύζει». (Κώστας Β. Κατσουλάρης, bookpress.gr - 22/03/2020)

Περιεχόμενα

Το δοκίμιο σε ζοφερούς καιρούς
Μανχάταν 1981
Γιατί είναι σημαντικά τα πουλιά
Σώσε ό,τι αγαπάς
Ο καπιταλισμός σε υπερταχύτητα
Που να ψοφήσεις, άτιμο!
Μια φιλία
Ριζωμένο ενδιαφέρον
Δέκα κανόνες για τον μυθιστοριογράφο
Χάνοντας
Οι καθημερινοί
Αόρατες απώλειες
13/9/01
Καρτ ποστάλ από την Ανατολική Αφρική
Το τέλος του τέλους της Γης
Xing Ped
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE END OF THE END OF THE EARTH
ISBN139786180131017
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2020
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΡΑΝΖΕΝ ΤΖΟΝΑΘΑΝ
Κωδικός Πολιτείας4580-4303
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Μενέλαος, agelikiparask, Intacto77, armholster, kknd, doksa, bukovo, alexpyrousis, Platon Manias, apgkiz

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΑΤΕΣ
FOGLE BRUCE
€8.90 €3.12
(-65%)
Κερδίζετε €5.78
ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS