Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥΑΡΟ // AGATHA CHRISTIE 23

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥΑΡΟ

AGATHA CHRISTIE 23

CHRISTIE AGATHA
Κωδ. Πολιτείας: 4580-4229




Παρουσίαση

«Τα Χριστούγεννα συναντάμε μια έντονη υποκρισία, μια υποκρισία με κίνητρο αγαθό, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν παύει να συνιστά υποκρισία! »
Είναι παραμονή Χριστουγέννων και στην έπαυλη των Λι έχει μαζευτεί όλη η οικογένεια, ακόμα και μέλη χαμένα για χρόνια, για να περάσουν μαζί τις γιορτινές μέρες. Μετά το δείπνο, όμως, αντί για τραγούδια και ευχές, ακούγονται από το δωμάτιο του ηλικιωμένου Σίμεον Λι ο πάταγος από έπιπλα που αναποδογυρίζουν και, στο τέλος, μια απόκοσμη κραυγή αγωνίας και πόνου. Ο πατριάρχης της οικογένειας κείτεται νεκρός μέσα σε μια ανεξήγητα μεγάλη λίμνη αίματος, ενώ η πόρτα του δωματίου είναι κλειδωμένη από μέσα.
Ο Ηρακλής Πουαρό, που βρίσκεται στην περιοχή προσκεκλημένος του διευθυντή της αστυνομίας, προσφέρεται να βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου. Αντί, όμως, να βρει τους συγγενείς σοκαρισμένους, να πενθούν για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου, τους βρίσκει να κοιτιούνται με καχυποψία, έτοιμοι να κατηγορήσουν ο ένας τον άλλον. Σύντομα θα αποκαλυφθεί πως ο καθένας τους είχε τους δικούς του λόγους να μισεί τον τυραννικό γερο-Σίμεον. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Προλογικό σημείωμα στην ελληνική έκδοση
Τα κυριότερα πρόσωπα του έργου
22α Δεκεμβρίου - 28η Δεκεμβρίου
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHERCULE POIROT'S CHRISTMAS
ISBN139786180131031
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΨΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕπιμέλειαΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΡΙΣΤΙ ΑΓΚΑΘΑ
Κωδικός Πολιτείας4580-4229
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tim8

Κριτικές για το προϊόν

[26/01/2021] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το μυθιστόρημα αυτό της Κρίστι θα μπορούσε κάλλιστα να έχει εμπνεύσει ταινίες όπως το 'Knives out' ή βιβλία όπως τη 'Χιονοθύελλα με άρωμα πικραμύγδαλου' τόσο στην ατμόσφαιρα, όσο και στη δομή της πλοκής. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του είναι το γεγονός ότι θεωρείται το μοναδικό βιβλίο 'κλειδωμένου δωματίου' της Κρίστι, όπου οι ανατροπές προς το τέλος το καθιστούν ακόμα και 'κλασικό'.

Πέρα από αυτό, εντυπωσιάζουν οι διάλογοι, όσο και οι διαφορές στην προσωπικότητα των ηρώων, ενώ υπάρχει και αρκετό διάχυτο χιούμορ, κυρίως, στο 1ο μισό του βιβλίου. Το βασικότερο μειονέκτημα εντοπίζεται στην διαλεύκανση του μυστηρίου, όπου 3 ήρωες εμπλέκονται σε παρόμοιες καταστάσεις και με παρόμοια... ιδιότητα (δεν μπορώ να πω περισσότερα για να μην κάνω 'spoiler').

Βαθμολογία: 3,8/5 ή 7,6/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ
ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΕΒΤΙΤΣ
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50
ΑΛΧΗΜΕΙΑ
GILCHRIST CHERRY
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS