Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ORWELL GEORGE
Κωδ. Πολιτείας: 4580-4547




Παρουσίαση

"Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά ορισμένα ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα".
Αυτή η φράση του Τζορτζ Όργουελ από τη Φάρμα των Ζώων έχει περάσει στην Ιστορία και στην κοινή συνείδηση πολλών και διαφορετικών λαών, από διαφορετικές κουλτούρες, μιλώντας στην καρδιά όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων που ξέρουν να εκτιμούν τα αγαθά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Ποιος τη λέει; Τα γουρούνια της φάρμας, τα οποία, μετά την επανάσταση κατά των ανθρώπων-αφεντικών και την ανατροπή των τελευταίων, δεν εγκαθιδρύουν την ισότητα μεταξύ των ζώων, που ήταν ο αρχικός στόχος της επανάστασης, αλλά ένα ολοκληρωτικό καθεστώς υπό την απόλυτη εξουσία του γουρουνιού που ονομάζεται "Ναπολέων".
Αλληγορική νουβέλα, γραμμένη το 1945 (μόλις τρία χρόνια πριν από το "αδελφό" έργο, το 7984), η Φάρμα των Ζώων εμπνέεται από τα τεκταινόμενα και τις συνέπειες της Ρωσικής Επανάστασης του 1917: πώς το όραμα για μια κοινωνία ίσων πολιτών μεταβλήθηκε σταδιακά σε ένα εφιαλτικό, απολυταρχικό καθεστώς που φυλάκιζε και εξόντωνε αντιφρονούντες.
Η πολεμική του Όργουελ απέναντι στον σταλινισμό (απότοκη κυρίως των εμπειριών που είχε στον Ισπανικό Εμφύλιο) βρίσκει εδώ, και πριν από το 7984, το αποκορύφωμά της.
Κλασικό έργο πλέον, η Φάρμα των Ζώων έχει αγαπηθεί από τελείως διαφορετικές γενιές αναγνωστών και έχει μεταφερθεί πολλές φορές στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στο θέατρο, ενώ έχει γίνει και κόμικ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η ιστορία δεν είναι απλώς ένα παραμύθι. Δεν είναι μόνο μια αλληγορία, ούτε μια ευτράπελη παρωδία της σοβιετικής εποχής, με τα πολλαπλά αρχέτυπα: τα γουρούνια στην εξουσία, οι σκύλοι στην περιφρούρηση του αρχηγού, τα μαζοποιημένα πρόβατα να επικροτούν ό,τι αναγγέλλεται! Είναι ένα μυθιστόρημα με κλειδί. Είναι μια παραβολή, ένας πλατωνικός μύθος, που δεν έχει ωστόσο φιλοσοφικό χαρακτήρα, αλλά πολιτικό. Η εσωτερική οργάνωση αλλά και η εξωτερική αντιστοίχηση προκαλούν προβληματισμούς για τη φύση της κοινωνίας και την υφή της πολιτικής, το ευάλωτο της δημοκρατίας και την αναμόρφωση των κανόνων». (Γιώργος Ν. Περαντωνάκης, bookpress.gr, 01/04/2021)

Περιεχόμενα

ΕΠΙΜΕΤΡΟ - Τζούλιαν Σιμόνς
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςANIMAL FARM
ISBN139786180137095
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΣειράΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2021
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΡΤΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΡΓΟΥΕΛ ΤΖΟΡΤΖ
Κωδικός Πολιτείας4580-4547
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Silverchild, Thespan

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

sporos2403, dimos, armanlu, kitrinos, hbelegri, Eleftherios Terezakis, asd1982, BugJackBaron, Gerasczman, ημίφως, fluck, likourgos, raskolnikow, agelikiparask, mitsos, eleana89, kostastz, uneasymind, sharpblad3, orwell52, Daniela, ponokefalos, andisou, Erasmiappd, vasdi, katiachor, Savannos, theo063163, KoMaFi, maria tsadiraki, dimemples, tiasis, maria.stathkamp, fannie, gio.stam, dimitris38, axilpat2, Σπύρος1984, Bleclo, kkaravassilis, vasdelen, johkal, eugenia_mari, Antisocial, bioms, ΦΜ70, aristotelis98, Ιωάννα Λάσκου, NickKarv, gajudis, Xristinazwg, periskofinas, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίο, maria mylona, EvgeniaMitsou, Grigoris Marduk, chris_kostopanagiotou, Nefeli Karapiperi, gthanassis, ultraviolet365, stella.estella.stella, GPORT, nmpoutis, sophiakotsi, Панаётис, landlab, katerina65, jimmis77, fotini_kosti, Μιχάλης Μυρωδιάς, Ελευθερία_Λειβ, tsiopepe, e_vasilis, Katrinaki1975 , Μαρια Κυρτση , nomad90, barbiekar, stg1109, scepticusb , Skaskaskaros, ΚΑΤΕΡΙΝΑ Μ., Krvag, zaxaou, premgiannik, Rafail Mammas, gregouar, Summerwind, arispa, Γιώργος Πρεφτίτσης, kerameosa, lastride, geopap1984, graobook, tosca88, Alexandra Zachariadou, Nikitas M, arwen evenstar, eliss4, DespinaMikoniati7, mariamav, Άλκηστις Καφφέ, tapazidis, gerasi, Ιστορικός ερευνητής, Κατερίνα Μπάτου, Κ. Ν. Κούρος, stauros2020, Μαρια Τσικε, tzortzov, AlexPap4, Odyss, Μανώλης Γαλανός, Chris24, tasos81pl, ioanna10, NekK, ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΕΥΣ, catherine.liapi, spstrouzas, nas_os, ADAMS2003GR, Pyrrwn, Tony_Montana, miron, ytheodoridis, nikoszak, kostasvayenas, revoltman, tolisglyfada1, tonia.kostaki, dimitrapanagiot, staglaridis, maria vouka, Kleopatra.mav, Checkmate, NickAngel, bwkini, ani.rst, pavel19, Ioannisdogakis, Eliane94, moutombo, tsoudimi, tinoli00

Κριτικές για το προϊόν

[10/02/2021] Silverchild.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η αιώνια παραβολή για τη Σοβιετική Ενωση και το όνειρο που έγινε εφιάλτης.
Το τέλος είναι ανοιχτό. Τι κάνουν τα ζώα αφού βλέπουν όσα διαδραματίζονται μέσα στο σπίτι; Επαναστατούν εκ νέου ενάντια στα γουρούνια ή αποδέχονται τη μοίρα τους; Χαίρομαι που ο συγγραφέας δε δίνει την απάντηση.
Η έκδοση συνοδεύεται από χρονολόγιο, που τοποθετεί το συγγραφέα στα ιστορικά πλαίσια της εποχής και κατατοπιστικότατο επίμετρο, που μας δίνει την πολιτική του τοποθέτηση και το πώς εννοούσε εκείνος το έργο, που χρησιμοποιήθηκε με πολλούς και διαφόρους τρόπους από τους παντοτινούς εχθρούς κάθε επανάστασης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΗΧΟΣ ΛΕΠΤΟΣ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€19.45 €9.72
(-50%)
Κερδίζετε €9.73
Ιστορία της γεύσης
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€44.00 €13.20
(-70%)
Κερδίζετε €30.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS