Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΡΔΙΑΣ

+
-
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ [Δημοσιογράφος]
Κωδ. Πολιτείας: 4580-4561
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Μερικές φορές αισθάνομαι κι εγώ κουρασμένη ακούγοντας τον ήχο των δακρύων μου. Άλλες, φοβάμαι πως τα καλύτερά μας χρόνια έχουν ήδη περάσει. Μα δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Βιώνω μια ολική έκλειψη καρδιάς. A total eclipse of the heart".
Ιούλιος 1983. Μια παρέα, φίλοι από τον Πειραιά από την παιδική τους ηλικία, ταξιδεύει για την Τήνο. Ενώ βρίσκονται εν πλω, ο σύντροφος της Αρετής εξαφανίζεται μυστηριωδώς και οι αρχές θεωρούν πως έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θάλασσα και πνίγηκε.
Ιούλιος 1988. Η Αρετή παντρεύεται αιφνιδιαστικά με έναν συνάδελφό της και προσκαλεί τους φίλους της στο νέο της σπίτι. Το έκτακτο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης ανατρέπει μέσα σε μια στιγμή τα πάντα! Τα θαμμένα ψέματα βγαίνουν ορμητικά στην επιφάνεια. Οι λανθασμένες επιλογές τού χθες στοιχειώνουν το σήμερα. Η φιλία συγκρούεται μετωπικά με τον έρωτα...
Μια καταιγιστική περιπέτεια με φόντο την αστραφτερή δεκαετία του '80. Το θρυλικό πάρτι του Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη και το λούνα παρκ Ροντέο στο Καλαμάκι.
Οι πούλιες και τα ξεβαμμένα τζιν. Οι περμανάντ, οι φράντζες και οι χαίτες-λασπωτήρες. Οι θρυλικές ατάκες, οι μουσικές και οι ταινίες. Όλα μαζί μάς μεταφέρουν σε μια εποχή χωρίς κινητά τηλέφωνα, διαδίκτυο και σόσιαλ μίντια. Τότε που τα απλά πράγματα ήταν "και πολλή φάση, δικέ μου". Τα φιλαράκια "την έβρισκαν" να τα λένε από κοντά. Οι ερωτευμένοι επικοινωνούσαν με τραγούδια "αφιερωμένα εξαιρετικά".
Και οι άνθρωποι, "βασικά", κοιτάζονταν στα μάτια... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786180137606
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2021
Αριθμός σελίδων368
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδικός Πολιτείας4580-4561
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[10/10/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ενδιαφέρουσα η πλοκή, ρεαλιστικός ο τρόπος αφήγησης, εξαιρετική η σκιαγράφηση χαρακτήρων, συνεχείς ανατροπές από τη μέση του βιβλίου και μετά, σταδιακή κορύφωση της έντασης, αναπάντεχο το τέλος που συνοδεύεται από την πολυπόθητη κάθαρση!

Η συγγραφέας στέλνει τα δικά της μηνύματα για τις φιλικές και ερωτικές σχέσεις, μιλώντας για τον απόλυτο έρωτα, τη χειραγώγηση, την υποκρισία, την αληθινή φιλία, τα ψέματα, και καταφέρνει με καταπληκτικό τρόπο να αναβιώσει τη δεκαετία του '80, μια εποχή όπου δεν υπήρχαν κινητά και social media, αλλά η φυσική παρουσία ήταν εκείνη που καθόριζε τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η ανάγνωση αυτής της καλογραμμένης κοινωνικής περιπέτειας σου γεννά τόσα συναισθήματα, όπως συγκίνηση, μια πικρή μελαγχολία, θυμό, ενώ θεωρείς ότι κάποιους ήρωες τους έχεις συναντήσει κι εσύ κάποια στιγμή στη ζωή σου. Το σημαντικότερο όμως που νιώθεις είναι μια νοσταλγική διάθεση ...
Κόκκινα τηλέφωνα στα περίπτερα, Σικάγο παγωτό στου Παπασπύρου στο Πασαλιμάνι, Άγγελοι του Τσάρλι, κατάργηση πολυτονικού, κατάργηση σχολικής ποδιάς, το σκάνδαλο Κοσκωτά, οι Metallica, Serenade και Αυτοκίνηση, Χάραμα και Παιδιά από την Πάτρα, οι Duran Duran, η όρθια φράντζα στο μαλλί, οι λευκές κάλτσες με το σκαρπίνι, οι βάτες, οι λαμπερές παγέτες, η Σαμάνθα Φοξ, τα ουφάδικα και άλλα στοιχεία της εποχής εκείνης είναι τόσο καλά προσαρμοσμένα στη μυθοπλασία και ειδικότερα στους διαλόγους, ώστε, ακόμα κι αν δεν έζησες αυτή τη δεκαετία, στην κάνει τόσο οικεία και σε οδηγεί σε μια αναγνωστική απόλαυση! Παραβλέπεις τα στοιχεία υπερβολής που συναντάς στις σελίδες του (εξάλλου η δεκαετία του '80 ήταν η δεκαετία της υπερβολής) και δεν το αφήνεις από τα χέρια σου μέχρι να το τελειώσεις!!!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΧΑΡΗΣ
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30
ΟΙ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ
LEMEL ALIX
€8.46 €2.96
(-65%)
Κερδίζετε €5.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS