Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΚΛΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ

Η ΚΛΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ

+
-
ISHIGURO KAZUO (NOBEL 2017)
Κωδ. Πολιτείας: 4580-4584
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-20%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο πρώτο μυθιστόρημά του μετά τη βράβευσή του με το Νομπέλ (2017), ο Καζούο Ισιγκούρο αφηγείται την ιστορία της Κλάρας, μιας Τεχνητής Φίλης με εκπληκτική παρατηρητικότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία, η οποία από τη θέση της στο κατάστημα, όπου πωλείται, παρακολουθεί με προσοχή τη συμπεριφορά όσων έρχονται για να ρίξουν μια ματιά, αλλά και όσων περνούν απ' έξω, στον δρόμο. Και ελπίζει πως σύντομα κάποιος θα τη διαλέξει.
Ένα βαθιά συγκινητικό βιβλίο που μας προσφέρει μια μοναδική άποψη του διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου μας μέσα από τα μάτια μιας αξέχαστης αφηγήτριας. Η αριστοτεχνικά συγκρατημένη πρόζα του Ισιγκούρο ενισχύει τη συναισθηματική δύναμη και τη σπάνια τρυφερότητα του κειμένου, που διερευνά το πλέον θεμελιώδες ερώτημα: Τι σημαίνει στ' αλήθεια ν' αγαπάς; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένα παραμύθι για έναν μοναχικό κόσμο που ψυχορραγεί, ο οποίος φαίνεται να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητά μας". (KIRKUS REVIEWS)
"Όπως και στα υπόλοιπα έργα του Ισιγκούρο, οι εσωτερικοί στοχασμοί των πρωταγωνιστών του μεταδίδουν ηχηρά μηνύματα. Οι χαμηλών τόνων αλλά διεισδυτικές παρατηρήσεις της Κλάρας για την ανθρώπινη φύση διαθέτουν μοναδική βαρύτητα... Αυτό το υπέροχο μυθιστόρημα, που υπερβαίνει κατηγοριοποιήσεις, είναι σκέτη απόλαυση". (PUBLISHERS WEEKLY)

«Μεγάλο μέρος της απόλαυσης που χαρίζει η ανάγνωση αυτού του μυθιστορήματος οφείλεται στην τεχνική του. Η ανάθεση της αφήγησης σε ένα ανθρωποειδές αποδεικνύεται παράξενη όσο και γοητευτική συνθήκη. Η Κλάρα είναι πλάσμα ευαίσθητο και νοήμον, που παρότι έχει την ικανότητα να συμπάσχει, να προσδοκά και να φοβάται, αναρωτιόμαστε διαρκώς σε ποιο βαθμό μετέχει βαθύτερα στις ανθρώπινες αγωνίες της ζωής και του θανάτου». (Κώστας Κατσουλάρης, bookpress.gr, 28/03/2021)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςKLARA AND THE SUN
ISBN139786180138269
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2021
Αριθμός σελίδων384
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΝΤΟΓΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΙΣΙΓΚΟΥΡΟ ΚΑΖΟΥΟ
Κωδικός Πολιτείας4580-4584
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Christos Kitsos, Μενέλαος, dimbik

Κριτικές για το προϊόν

[05/08/2023] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Πάρα πολύ βαρετό, δεν με τράβηξε καθόλου, το εγκατέλειψα στη σελίδα 88. Φαίνεται ότι ο νομπελίστας συγγραφέας βρίσκεται πλέον σε δημιουργικό τέλμα, γράφει για να γράφει χωρίς να έχει τίποτα το ιδιαίτερο να πει πόσο μάλλον για ζητήματα τα οποία δεν γνωρίζει ούτε καν στοιχειωδώς, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Νομίζω ότι ο Ισιγκούρο ότι είχε να δώσει στη λογοτεχνία το έδωσε με "τα απομεινάρια της μέρας" και 2 ακόμα καλά βιβλία, όλα τα υπόλοιπα διακατέχονται από μια ανούσια φλυαρία δίχως ουσία.
[04/08/2023] NIKOLAOS GOUSGOUNIS.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Δεν το διάβασα αλλά σχολιάζοντας το πρώτο δυσμενεστατο σχόλιο θα ήθελα να σημειώσω πως η μεταφράστρια Αργυρω Μαντογλου ειναι συνηθως πολύ καλή και ό,τι δεν χρειάστηκε να μεταφράζει απο τα γιαπωνεζικαω γιατί απλούστατα ο Ισιγκουρο ζει και γραφείο εδώ και πολλά χρόνια στην Αγγλία και στα εγγλεζικα. Το γεγονός πως είναι πολυγραφωτατος δεν μπορώ να θεωρήσω σαν κριτηριο προχειροτητας. Ίσως να θέλει να αποδείξει πως μετά το Νόμπελ του 2017 έγινε καλύτερος κάτι αρκετά σπάνιο με τους εν ζωή νομπελίστας.
[15/10/2021] JennyPetra.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Δυστυχώς το βιβλίο αυτό είναι ότι χειρότερο έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό.

Είναι το πρώτο βιβλίο που έχω διαβάσει από το συγκεκριμένο συγγραφέα και ομολογώ ότι περίμενα κάτι καλύτερο. Η ιστορία ειναι επιστημονική φαντασία αρκετά απλοϊκή και προβλέψιμη. Ο συγγραφέας καταναλώνεται αρκετά σε ανούσιες περιγραφές του χώρου. Πολύ πιθανό να το προορίζει για κινηματογραφική ταινία.

Το χειρότερο όμως όλων είναι η μετάφραση η οποία όντας τραγική (το γράφω πολύ ευγενικά) κάνει το βιβλίο δυσανάγνωστο και δυσάρεστο. Είναι λες και έβαλε κάποιος το ιαπωνέζικο κείμενο στο google translate! Αναρωτιέμαι πως επιτράπηκε η δημοσίευσή του.

Ο πιθανός ισχυρισμός ότι αυτό έγινε σκόπιμα για να αποδοθεί πιο πιστά ο χαρακτήρας της Κλάρας είναι φαιδρός διότι δε γίνεται από τη μια να μεταφράζονται συναισθήματα και απο την άλλη αντικείμενα σαν γεωμετρικά σχήματα.

Εάν αποφασίσετε πάντως να το διαβάσετε σας συνιστώ να έχετε εύκαιρο και ένα άλλο βιβλίο να σας επαναφέρει στην απόλαυση της ανάγνωσης.

Λυπάμαι ειλικρινά γι' αυτά που έγραψα αλλά πιο πολύ λυπάμαι που το πήρα στις διακοπές μου.
[03/07/2021] Μαίρη Μπάτη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ενα εξαιρετικό βιβλίο! Γεμάτο συναίσθημα. Η γεύση που σου αφήνει ανασύει στη μνήμη το film Blade Runner, τη σκηνή που ο Roy (Rutger Hauer) συναισθάνεται το τέλος και αναπολεί τις εκπληκτικές εμπειρίες της σύντομης ζωής του, ενώ δεν ξέρεις αν οι σταγόνες στο πρόσωπό του είναι μόνο της βροχής ή τα δάκρυα της συνειδητοποίησης της ματαιότητας.
Ενα σπάνιολογοτεχνικό έργο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€20.00 €7.00
(-65%)
Κερδίζετε €13.00
ΝΟΝΝΟΣ: ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ ΑΠΑΝΤΑ (ΣΕΙΡΑ 8 ΤΟΜΟΙ)
ΝΟΝΝΟΣ Ο ΠΑΝΟΠΟΛΙΤΗΣ
€130.38 €65.19
(-50%)
Κερδίζετε €65.19

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS