Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΚΑΤΣΜΠΥ (ΚΛΑΣΙΚΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΚΑΤΣΜΠΥ

+
-
FITZGERALD FRANCIS-SCOTT
Κωδ. Πολιτείας: 2800-2443
Τιμή Έκδοσης
€14.40
Τιμή Πολιτείας
€10.08
(-30%)
Κερδίζετε €4.32


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Τζέυ Γκάτσμπυ, το παρελθόν του οποίου καλύπτει πυκνό μυστήριο, εγκαθίσταται σε μια πολυτελή έπαυλη στο Λονγκ Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη. Ο Γκάτσμπυ αρχίζει να δημιουργεί θόρυβο γύρω από το όνομά του με τα εξωφρενικά και φαντασμαγορικά πάρτι που διοργανώνει, στα οποία παρίσταται πάντα η υψηλή κοινωνία της πόλης. Πίσω από την εκθαμβωτική χλιδή και τον ξέφρενο αυτό τρόπο ζωής κρύβεται, ωστόσο, ο μοναδικός και κρυφός σκοπός της ζωής του: ονειρεύεται να ξανακερδίσει τη νεανική του αγάπη Νταίζυ Φέυ, η οποία πλέον είναι παντρεμένη με τον βαθύπλουτο Τομ Μπιουκάναν.
Ο μεγάλος Γκάτσμπυ είναι μια από τις σπουδαιότερες ρομαντικές ιστορίες του 20ού αιώνα. Ο συγγραφέας του, μέσω της εμμονής του Γκάτσμπυ για την παλιά αγαπημένη του, κατορθώνει να αποτυπώσει μοναδικά τη νεοϋορκέζικη κοινωνία της δεκαετίας του '20 και να περιγράφει με εξαίσιο τρόπο το κλίμα της εποχής λίγο πριν από το Μεγάλο Κραχ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο εμβληματικός Γκάτσμπυ είναι ένας ήρωας προφητικός, καθώς περιγράφει την υπερβολή μιας εποχής που οδήγησε στην Αμερική του οικονομικού κραχ του '30 και είναι αναμφίβολα επίκαιρος όσο ποτέ". (Τέσυ Μπάιλα)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE GREAT GATSBY
ISBN139786180213843
ΕκδότηςΜΙΝΩΑΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2019
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις20x13
ΜετάφρασηΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΕπιμέλειαΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΙΤΖΕΡΑΛΝΤ ΦΡΑΝΣΙΣ-ΣΚΟΤ
Κωδικός Πολιτείας2800-2443
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tim8, tanstil, ani.rst

Κριτικές για το προϊόν

[06/05/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολλές φορές, δίνεται η εντύπωση ότι ένα μυθιστόρημα κατηγοριοποιείται ως 'κλασικό' λόγω παλαιότητας και εμπορικότητας. Αυτή η εξήγηση αποτελεί μόνο τη μισή αλήθεια, γιατί δεν περιλαμβάνει την επίδραση ή την μοναδικότητα του συγκεκριμένου βιβλίου. 'Ο μεγάλος (ή 'υπέροχος') Γκάτσμπυ' του Φράνσις-Σκοτ Φιτζέραλντ (1925) είναι και για ένα ακόμα λόγο 'κλασικό': είναι ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα και πιο εύστοχα δείγματα αμερικάνικης λογοτεχνίας της 'χαμένης' γενιάς της δεκαετίας του '20. Πέρα από αυτό, αποτελεί και χαρακτηριστικό παράδειγμα μυθιστορήματος του οποίου η επίδραση στον αναγνώστη γίνεται εντονότερη, μετά την ολοκλήρωσή του. Μπορεί ο Φιτζέραλντ να έζησε μόνο 44 χρόνια και να ήταν απογοητευμένος από την συγγραφική του πορεία, ωστόσο κατάφερε να 'πλάσει' έναν αξέχαστο και μοιραίο κεντρικό ήρωα (αντλώντας από αυτοβιογραφικά στοιχεία), τον 'Τζαίη Γκάτσμπυ' που 'κάλυπτε' ένα πέπλο μυστηρίου, δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί από την αριστοκρατική, αλλά κενόδοξη κοινωνία της εποχής της τζαζ και του 'τσάρλεστον'. Χρησιμοποιώντας τον γείτονα του Γκάτσμπυ, Νικ Κάλοουαιη, σαν θεατή και αφηγητή, ο συγγραφέας καταγγέλει το ματαιόδοξο, εγωκεντρικό και υλιστικό πνεύμα της δεκαετίας του '20 σαν τη βασική αιτία που οδήγησε στο 'Μεγάλο Κραχ' του 1929, ενώ δεν ξεχνά να στηλιτεύσει την υποκρισία, το συμφέρον και την αδικία μίας κοινωνίας διαβρωμένης από την κραιπάλη, το αλκοόλ και τον πλούτο. Και ναί, τελικά, μόνο ο 'περιβόητος' και 'υπέροχος Γκάτσμπυ' διέθετε αυθεντικότητα και ευθύτητα (καί ο Κάλοουαίη σε κάποια σημεία). Ένα εμβληματικό βιβλίο που διαθέτει διαχρονικότητα και είναι πάντα επίκαιρο.

Βαθμολογία: 4,3/5 ή 8,6/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ
ΓΟΛΟΣΟΒΚΕΡ ΙΑΚΩΒΟΣ
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ
TOLSTOI LEON
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS