Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ

ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ

LEMAITRE PIERRE
Κωδ. Πολιτείας: 2800-2956




Παρουσίαση

"Στα τέλη Δεκεμβρίου του 1999 μια απρόσμενη σειρά από τραγικά γεγονότα χτύπησε το Μποβάλ, με το πιο σημαντικό να είναι, φυσικά, η εξαφάνιση του μικρού Ρεμί Ντεσμέ. Σε αυτή την περιοχή που καλύπτεται από δάση, και που ζει σε αργούς ρυθμούς, η ξαφνική εξαφάνιση αυτού του παιδιού προκάλεσε κατάπληξη και έφτασε να θεωρηθεί, από πολλούς κατοίκους, ο προάγγελος επερχόμενων καταστροφών. Για τον Αντουάν, που βρισκόταν στο επίκεντρο αυτού του δράματος, όλα άρχισαν με τον θάνατο ενός σκύλου. Του Οδυσσέα."
Μια μικρή επαρχιακή πόλη της Γαλλίας συνταράσσεται από την εξαφάνιση ενός εξάχρονου αγοριού. Οι κάτοικοι τρομαγμένοι ζουν στον ρυθμό της έρευνας: άγχος, αστυνομία, δημοσιογράφοι, μάρτυρες, υποψίες, φήμες, παράξενες θεωρίες. Κάτω από την επιφάνεια της επίπλαστης ηρεμίας αναδύονται κρυμμένα μυστικά, ενώ καθώς ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον πιθανό δράστη συμβαίνει κάτι απρόβλεπτο, ένα γεγονός πρωτοφανών διαστάσεων που ανατρέπει όλα τα δεδομένα...
Με εξαιρετική πλοκή, άρτια αφηγηματική τεχνική και στοιχειοθέτηση χαρακτήρων, το νέο μυθιστόρημα του βραβευμένου με Goncourt συγγραφέα Πιερ Λεμέτρ τον καθιερώνει ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της σύγχρονης λογοτεχνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTROIS JOURS ET UNE VIE
ISBN139786180207101
ΕκδότηςΜΙΝΩΑΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηNEVEU CLAIRE
ΕπιμέλειαΜΠΡΑΒΟΥ ΒΑΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΕΜΕΤΡ ΠΙΕΡ
Κωδικός Πολιτείας2800-2956
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tim8

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Melissa2013, tim8, tsigenopoulos, dsapo094

Κριτικές για το προϊόν

[12/12/2018] booksrgreat!.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Δεν το βαρέθηκα. Ωστόσο, απογοητεύτηκα. Είναι καλογραμμένο, έχει συνέχεια και δεν σε κουράζει καθόλου, καθώς το διαβάζεις (τα 2 αστεράκια είναι μόνο για αυτά). Είναι όμως τόσο απλό στο πώς ξεδιπλώνεται. Θα μπορούσε να γίνει χαμός στο τέλος, να γραφτούν ακόμα 150 σελίδες. Πιστεύω πως κάθε ένας που θα τύχει να το διαβάσει, θα είναι σε θέση να βρει και ένα ενδιαφέρον εναλλακτικό τέλος. Αντ' αυτού, για εμένα συνοψίζεται στο εξής: μια μέρα πήγα στο φούρνο για ψωμί, αλλά τον βρήκα κλειστό και έτσι πήγα στο επόμενο και ψώνισα από εκεί. Α...και όπως επέστρεφα αγόρασα κι ένα παγωτό. Αυτά!
Ε, όχι...η αρχική ιδέα του βιβλίου είχε προοπτικές!
[29/08/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Με αυτό το αστυνομικό μυθιστόρημα (2016) ο βραβευμένος με Goncourt Πιέρ Λεμέτρ αποδεικνύει ότι, μαζί με τον Indridason και τον Fitzek, είναι οι δεξιοτέχνες της αγωνίας και του ψυχολογικού θρίλερ.

Το βιβλίο,σύμφωνα καί με τον τίτλο του, 'κινείται' σε 3 χρονικά επίπεδα: το 1999, όταν ο βασικός ήρωας (Αντουάν) είναι 6 χρόνων, το 2011 και το 2015 - ωστόσο, δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα flashbacks με τη μορφή αναμνήσεων, όσα χρειάζονται για να προωθήσουν τη πλοκή και την αγχωτική ατμοσφαιρα που επικρατεί στο Μποβάλ.

Ο Λεμέτρ έχει κάνει μια εντυπωσιακή και στοιχειωτική 'κατάβαση' στη παιδική και νεανική ψυχή του Αντουάν, δίνοντας μαθήματα ψυχολογίας σε γονείς και μή που δεν μπορούν να κατανοήσουν την ευμετάβλητη συμπεριφορά των παιδιών τους. Εντυπωσιάζουν οι σκηνές στο 1ο μέρος όπου οι σκέψεις φόβου και πανικού προσπαθούν να δηλητηριάσουν τη παιδική ψυχή, ενώ το μυστηριώδες κοντινό δάσος το 'καλεί' για να το προστατεύσει....

Πολλοί αναγνώστες θα θελήσουν να το ολοκληρώσουν μέσα σε μια ημέρα, αφού ο ρυθμός, η οικονομία, αλλά και το βάθος που υπάρχει στην ιστορία δεν σε προτρέπει να το αφήσεις ούτε στιγμή. Πέρα από αυτό, ένα μικρό μειονέκτημα θα μπορούσε να είναι ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη (ή όχι) λυτρωτική κάθαρση, γιατί, συνεχώς, αναβάλλεται - ή μήπως επέρχεται; Αυτό θα το ανακαλύψει ο αναγνώστης μόνος του.

Βαθμολογία: 4,3/5 ή 8,6/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
CARION CHRISTIAN
€13.19 €5.28
(-60%)
Κερδίζετε €7.91
ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΣΕΡΒΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
€4.97 €1.74
(-65%)
Κερδίζετε €3.23

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS