Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

HIGHSMITH PATRICIA
Κωδ. Πολιτείας: 2800-3058




Παρουσίαση

Όταν η νεαρή σύζυγος του Ρέι Γκάρετ αυτοκτονεί, ο κόσμος του καταρρέει. Για πρώτη φορά στην ξέγνοιαστη ως τότε ζωή του, πρέπει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση. Εκτός από τον πόνο του, έχει να αντιμετωπίσει και την οργή του πεθερού του, Έντουαρντ Κόουλμαν, που πιστεύει πως ο Ρέι είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της κόρης του.
Ο Κόουλμαν πυροβολεί τον Ρέι και, νομίζοντάς τον νεκρό, φεύγει για τη Βενετία. Ο Ρέι όμως θα τον ακολουθήσει ως εκεί, ελπίζοντας να βρει ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητά του. Μέσα στα σοκάκια της γραφικής πόλης παραμονεύουν ο ένας τον άλλο, ο Κόουλμαν για να εκδικηθεί και ο Ρέι για να ξαλαφρώσει από το βάρος μιας αόριστης ευθύνης. Σε αυτή τη θανάσιμη καταδίωξη οι ρόλοι κυνηγού και κυνηγημένου εναλλάσσονται και η αγωνία κορυφώνεται μέχρι την τελική σύγκρουση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η Πατρίτσια Χάισμιθ κάνει τους πιο παράλογους χαρακτήρες να μοιάζουν απόλυτα λογικοί, σε σμείο που ο αναγνώστης νιώθει ότι ταυτίζεται απόλυτα με τον πιο ψυχοπαθή δολοφόνο» (Τζίλιαν Φλιν)
«Η σημαντικότερη συγγραφέας noir μυθιστορημάτων» (The Times)
«Κλασική αξία, η Πατρίσια Χάισμιθ σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της ψυχολογικά θρίλερ. Με σκηνικό τη Βενετία της δεκαετίας του '60, η Χάισμιθ στήνει ένα ελκυστικό κυνηγητό στα στενά και στα κανάλια της πόλης, μεταξύ των εύπορων Αμερικανών ηρώων της. Το παιχνίδι δύναμης και ευφυΐας στην ατμοσφαιρική Βενετία αποκαλύπτει όχι μόνο μία σειρά από ήρωες και δευτερεύοντες χαρακτήρες αλλά και τη διαχρονική μανία των μορφωμένων Αμερικανών με το αρχετυπικό πρότυπο της Ιταλίας στις μεταπολεμικές δεκαετίες» (Νίκος Βατόπουλος, Η Καθημερινή)
«Στα κατ' επίφασιν noir μυθιστορήματά της κάθε εκτροχιασμός φαίνεται φυσιολογικότατος - ιδίως ο φόνος. Στον ανέμελο ζόφο του κόσμου της, η ηθική είναι απλώς το καταφύγιο της ανεπάρκειας». (Τίνα Μανδηλαρά, Lifo)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHOSE WHO WALK AWAY
ISBN139786180213102
ΕκδότηςΜΙΝΩΑΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2019
Αριθμός σελίδων376
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΟΥΛΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕπιμέλειαΜΠΡΑΒΟΥ ΒΑΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΙΣΜΙΘ ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2800-3058
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tim8, zidianpoliteia

Κριτικές για το προϊόν

[12/11/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Βενετία, αρχές δεκαετίας του '60, δύο βασικοί ήρωες και ένα συνεχές κυνηγητό ανάμεσά τους!

Η ιστορία αρχίζει στη Ρώμη, αλλά διαδραματίζεται κυρίως στη Βενετία με κεντρικούς ήρωες δύο Αμερικανούς, τον Ρέι Γκάρετ, του οποίου η γυναίκα αυτοκτόνησε, και τον πεθερό του, Έντουαρντ Κόουλμαν, ο οποίος κατηγορεί τον γαμπρό του, ως ηθικό αυτουργό και αρχίζει ένα κυνήγι καταδίωξης και εξόντωσής του.

Δεν πρόκειται για μια κλασικού τύπου αστυνομική ιστορία όπου ο αναγνώστης ψάχνει να βρει τον δολοφόνο, αλλά για μια διερεύνηση του εσωτερικού κόσμου των δύο ηρώων, δύο αντίθετων χαρακτήρων, που ο καθένας προσπαθεί να υπερισχύσει του άλλου.

Μέσα στο κλειστοφοβικό σκηνικό της πόλης των καναλιών, που θυμίζει σκηνή θεάτρου, η συγγραφέας στήνει με αριστουργηματικό τρόπο τους χαρακτήρες της, που είναι γεμάτοι πάθη και αδυναμίες και δρουν τις περισσότερες φορές αψυχολόγητα, χωρίς ίχνος λογικής, χωρίς να παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ κάποιου.

Οι ρυθμοί είναι γρήγοροι, η πρωτοπρόσωπη αφήγηση που γίνεται και από τους δύο ήρωες (δύο οπτικές) ενδιαφέρουσα, οι περιγραφές της Βενετίας καταπληκτικές, έντονη η αγωνία, η οποία σταδιακά κορυφώνεται! Μέσα από αυτό το ατμοσφαιρικό και ευφυές ψυχολογικό θρίλερ εκφράζεται και η άποψη της συγγραφέως για την αγάπη: "Η αγάπη, η σαρκική και ρομαντική, δεν είναι τίποτα άλλο από μια μορφή εγωισμού".

Διαβάζεται εύκολα και γρήγορα και σε ταξιδεύει!
[15/10/2022] zidianpoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απλά Τέλειο! Γραφή που κυλά αβίαστα. Χαρακτήρες εγκλωβισμένοι σε αυτό που έχουν συνηθίσει να θεωρούν κανονικό. Ατμόσφαιρα που αναδεικνύει εσωτερικές ανησυχίες.
[11/07/2019] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Θεωρείται το 'αριστούργημα' της Χάισμιθ, ωστόσο διαθέτει αρκετή παραδοξότητα σε κάποια σημεία, τα οποία κάνουν τον αναγνώστη να το θυμάται λόγω της καταλυτικής επίδρασης που μπορεί να έχει ο πόνος και η ενοχή στους ανθρώπους.

Βαθμολογία: 4/5 ή 8/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ
SCIASCIA LEONARDO
€9.54 €4.29
(-55%)
Κερδίζετε €5.25
ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΣΤΕΦΑΝΟΣ
€13.99 €5.60
(-60%)
Κερδίζετε €8.39

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS