Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ

+
-
MACDONALD ROSS
Κωδ. Πολιτείας: 2800-3187
Τιμή Έκδοσης
€4.99
Τιμή Πολιτείας
€2.50
(-50%)
Η τιμή Πολιτείας τον προηγούμενο ημερολογιακό μήνα ήταν €3.49 και θα επανέλθει στην ίδια τιμή τον επόμενο μήνα.


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η παράξενη διάρρηξη μιας χρυσής κασέλας με γράμματα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην έπαυλη των Λάρι και Αϊρίν Τσάλμερς φέρνει στην επιφάνεια τα ένοχα μυστικά της οικογένειας. Οι Τσάλμερς αρνούνται να καλέσουν την αστυνομία επειδή υποψιάζονται ότι ο Νικ, ο γιος τους, εμπλέκεται στην υπόθεση. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Τζον Τράτγουελ, ζητά από τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Λιου Άρτσερ να διαλευκάνει το μυστήριο. Ο Άρτσερ συνειδητοποιεί ότι η υπόθεση δεν αφορά απλώς μερικά κλεμμένα γράμματα όταν ένας συνεργάτης του Νικ βρίσκεται δολοφονημένος.
Πώς συνδέεται η διάρρηξη με μια απαγωγή που συνέβη πριν από πολλά χρόνια, τη ληστεία μιας τράπεζας και το περίστροφο που χρησιμοποιήθηκε σε τρεις δολοφονίες; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο ΜακΝτόναλντ ήταν, και παραμένει, ο σπουδαιότερος Αμερικανός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας". (Ρίτσαρντ Νορθ Πάτερσον, συγγραφέας)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE GOODBYE LOOK
ISBN139786180209631
ΕκδότηςΜΙΝΩΑΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΑ NOIR
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2018
Αριθμός σελίδων342
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΙΛΝΤΑ
ΕπιμέλειαΤΟΥΤΟΥΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΝΤ ΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2800-3187
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tim8

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kanchron, ammalia, tim8, Victor Dunwich, martio83, ilsap67

Κριτικές για το προϊόν

[14/01/2019] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα του ΜακΝτόναλντ με τον ντιτέκτιβ Λου Άρτσερ μπορεί να θεωρείται από τα 'κλασικά' της 'νουάρ' της αστυνομικής λογοτεχνίας, ωστόσο, αυτά που εντυπωσιάζουν τον αναγνώστη είναι τα έντονα δραματουργικά στοιχεία και οι 'εσωτερικές' συγκρούσεις των ηρώων που έχουν τις ρίζες τους σε μυστικά και αναπάντητα ερωτήματα του παρελθόντος.

Πέρα από αυτά, να αναφέρω ότι υπάρχουν κάποιες ομοιότητες στην ιστορία με 'Το ρίγος' του ίδιου συγγραφέα, αν και, ευτυχώς, αυτό φαίνεται σε κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες και όχι στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου. Πάντως, στα θετικά του μυθιστορήματος, είναι το γεγονός ότι ο ΜακΝτόναλντ καταφέρνει να προσδώσει στους χαρακτήρες των ηρώων του ψυχολογικό βάθος, τέτοιο ώστε να μπορεί να θεωρηθεί 'Το βλέμμα του αποχαιρετισμού' ως το πιο ψυχογραφικό μυθιστόρημά του με αρκετά στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ.

Επιπρόσθετα, το 1ο μέρος του βιβλίου είναι αρκετά 'χαοτικό' χωρίς ιδιαίτερη δομή στη πλοκή και με πλήθος πληροφοριών, τις οποίες προσπαθεί ο αναγνώστης να αποκρυπτογραφήσει, ενώ, από τη μέση και μετά υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση στην ανάπτυξη της ιστορίας και πιο συγκεκριμένος ρυθμός στη πλοκή.

Από τα πιο 'ιδιαίτερα' μυθιστορήματα του ΜακΝτόναλντ, αν και άνισο στη δομή και στον ρυθμό της πλοκής.

Βαθμολογία: 4,2/5 ή 8,4/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

LIFE (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€9.90 €3.47
(-65%)
Κερδίζετε €6.43
ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
ELIAS NORBERT
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS