Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ

LEMAITRE PIERRE
Κωδ. Πολιτείας: 2800-2650




Παρουσίαση

Με τη λήξη του Α' Παγκοσμίου πολέμου δύο στρατιώτες επιστρέφουν από τα χαρακώματα φέροντας σοβαρά σωματικά και ψυχικά τραύματα. Θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν σε μια Γαλλία που ξέρει να δοξάζει τους νεκρούς της, δεν μπορεί όμως να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή σε αυτούς που της χάρισαν τη νίκη.
Οι δύο φίλοι -ο Αλμπέρ, ένας ταπεινής καταγωγής δημόσιος υπάλληλος, και ο Εντουάρ, ένας καλλιτέχνης, περιφρονημένος από τον αυταρχικό τραπεζίτη πατέρα του- ζουν περιθωριοποιημένοι και αφημένοι στη μοίρα τους. Καταφεύγουν στην απάτη και καταστρώνουν ένα άνευ προηγουμένου θεαματικό σχέδιο εθνικών διαστάσεων. Παράλληλα, ο αξιωματικός τους Ανρί ντ' Ονλέ-Πραντέλ, υπεύθυνος για τον θάνατο πολλών ανδρών του στο μέτωπο, προσπαθεί να πλουτίσει μετατρέποντας την οργάνωση των στρατιωτικών νεκροταφείων σε μια επιχείρηση αισχροκέρδειας.
Οι ζωές αυτών των πρωταγωνιστών θα συγκλίνουν δραματικά σε ένα αποκαλυπτικό, δυναμικό και λυτρωτικό φινάλε. Ο συγγραφέας με αριστοτεχνικό τρόπο αναπαριστά το παρελθόν και μεταφέρει τη βαριά ατμόσφαιρα μιας κοινωνίας όπου θριαμβεύουν αδίστακτοι καιροσκόποι και δειλοί που παριστάνουν τους ήρωες. Με αμείωτο σασπένς και αστυνομική πλοκή συνθέτει τη μεγάλη τραγωδία εκείνης της χαμένης γενιάς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα για το ευρύ κοινό, όπως αυτά που έγραφε ο Αλέξανδρος Δουμάς». (France Inter)
«Με αυτό το μυθιστόρημα ο Πιερ Λεμέτρ αποδεικνύει ότι είναι μαέστρος του θρίλερ και του γαλλικού νουάρ, αλλά και μεγάλος συγγραφέας. Ένα ιστορικό έπος για την προσπάθεια δύο φαντάρων να επιβιώσουν κατά το πέρας του πολέμου, μετά την ανακωχή του 1918. Ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα που παρασύρει τον αναγνώστη σε μια δίνη αντικρουόμενων συναισθημάτων και ανείπωτου πόνου. Ωστόσο, όλα φωτίζονται από την αχτίδα ελπίδας που αφήνει να διαφανεί ο συγγραφέας, η οποία ξεπερνά την ανθρώπινη τραγωδία». (Le Figaro)
«Ο Πιερ Λεμέτρ ανήκει πλέον στους πιο σημαντικούς σύγχρονους Γάλλους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας. Το στιλ της γραφής του ποικίλλει από βιβλίο σε βιβλίο, σε όλα διακρίνει κανείς ποιητικότητα, φιλοσοφική διάθεση και λεπτό χιούμορ». (Το Βήμα)
«Εκείνο που αναδύεται στο έργο του Λεμέτρ ακόμα και στις πιο τραγελαφικές ή βίαιες σκηνές δεν είναι η μισανθρωπία, αλλά η βαθιά του πίστη στις ηθικές δυνατότητες του ανθρώπου, στον αλτρουισμό, στην αλληλεγγύη». (Η Καθημερινή)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAU REVOIR LA-HAUT
ISBN139786180210736
ΕκδότηςΜΙΝΩΑΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΒραβείοGONCOURT
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2018
Αριθμός σελίδων592
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΡΟΜΗΛΑ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΑΝΔΡΕΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΕΜΕΤΡ ΠΙΕΡ
Κωδικός Πολιτείας2800-2650
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

giovand, Melissa2013, EONJEANCHRISTOPHE

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Melissa2013, tim8, tsigenopoulos, dsapo094

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο άνθρωπος που κοιτάζει
MORAVIA ALBERTO
€12.90 €6.45
(-50%)
Κερδίζετε €6.45
ΟΛΗ Η ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
HUI ANDREW
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS