Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

LEMAITRE PIERRE
Κωδ. Πολιτείας: 2800-3431




Παρουσίαση

Ο τραπεζίτης Μαρσέλ Περικούρ πεθαίνει επτά χρόνια μετά την τραγική αυτοκτονία του γιου του, Εντουάρ. Η κόρη του, Μαντλέν, αναλαμβάνει τα ηνία της οικονομικής αυτοκρατορίας που δημιούργησε ο πατέρας της, σε μια εποχή που οι γυναίκες δεν έχουν καν το δικαίωμα να υπογράφουν επιταγές. Η μοίρα, όμως, έχει άλλα σχέδια. Μια αναπάντεχη και τραγική χειρονομία θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της Μαντλέν και του επτάχρονου γιου της, Πολ.
Με τον πρώην σύζυγό της στη φυλακή εξαιτίας ενός τεράστιου ηθικού και οικονομικού σκανδάλου, η Μαντλέν θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μοχθηρία και την απληστία των ανθρώπων, τη σκληρότητα της εποχής της και τη διαφθορά του στενού της περιβάλλοντος. Πόση δύναμη θα χρειαστεί για να αντεπεξέλθει στον αμείλικτο κόσμο που την περιβάλλει;
Μπροστά σε όλες τις ανυπέρβλητες δυσκολίες η Μαντλέν θα πρέπει να ξεδιπλώσει αποθέματα εξυπνάδας και ενεργητικότητας για να επιβιώσει και να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Προσπάθεια διπλά δύσκολη σε μια Γαλλία που παρατηρεί ανίσχυρη τα χρώματα της πυρκαγιάς που θα ανάψει σε λίγα χρόνια η άνοδος του φασισμού και θα ρημάξει όλη την Ευρώπη.
Τα Χρώματα της πυρκαγιάς είναι ο δεύτερος τόμος μιας τριλογίας που άρχισε με το Καλή αντάμωση εκεί ψηλά (βραβείο Goncourt 2013) - ο οποίος μπορεί να διαβαστεί και ανεξάρτητα. Ο αναγνώστης θα απολαύσει και εδώ το καταπληκτικό ταλέντο και τη μαστοριά του Πιερ Λεμέτρ στην ανασύνθεση της τοιχογραφίας της εποχής του μεσοπολέμου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCOULEURS DE L'INCEDIE
ISBN139786180210927
ΕκδότηςΜΙΝΩΑΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων632
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΡΟΜΗΛΑ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΕΜΕΤΡ ΠΙΕΡ
Κωδικός Πολιτείας2800-3431
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Melissa2013, tim8, tsigenopoulos, dsapo094

Κριτικές για το προϊόν

[26/03/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα απολαυστικό κοινωνικό μυθιστόρημα με έντονο το τραγικό στοιχείο, μια καλογραμμένη ιστορία που διαδραματίζεται στη Γαλλία του μεσοπολέμου και αναφέρεται στον αγώνα μιας γυναίκας που έχει να αντιμετωπίσει την απληστία των κοντινών της ανθρώπων, τη διαφθορά της εποχής και την επερχόμενη απειλή του φασισμού!
Διαβάζεται γρήγορα με όλες τις αισθήσεις σε εγρήγορση και στο τέλος σου αφήνει ένα αίσθημα ικανοποίησης! Στα συν οι συναρπαστικοί ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, οι γρήγορες εναλλαγές της πλοκής και η εξαιρετική μετάφραση!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS