Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΚΥΡΙΑ ΝΤΑΛΟΓΟΥΕΙ (ΚΛΑΣΙΚΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

Η ΚΥΡΙΑ ΝΤΑΛΟΓΟΥΕΙ

+
-
WOOLF VIRGINIA
Κωδ. Πολιτείας: 2800-2504
Τιμή Έκδοσης
€14.99
Τιμή Πολιτείας
€10.49
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο του 1923 η μεσήλικη Κλαρίσα Νταλογουέι, ως άψογη οικοδέσποινα, προετοιμάζει άλλη μία κοσμική συγκέντρωση όταν δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη του νεανικού έρωτά της Πίτερ Γουόλς. Η άφιξή του αναστατώνει την ήσυχη και βολεμένη ζωή της, που, πολλά χρόνια πριν, η Κλαρίσα είχε επιλέξει κάνοντας έναν γάμο με τον Ρίτσαρντ Νταλογουέι, μέλος του Κοινοβουλίου. Επανεκτιμά τις επιλογές της και συνειδητοποιεί ότι επέλεξε μια συζυγική ζωή χωρίς συγκινήσεις, περιορίζοντας τις φιλοδοξίες της στον τίτλο της "τέλειας οικοδέσποινας".
Και ενώ ο ήχος του ρολογιού του Μπιγκ Μπεν υπενθυμίζει το πέρασμα του χρόνου μια συνηθισμένη κατά τα άλλα μέρα του καλοκαιριού, η είδηση της τραγικής μοίρας ενός άγνωστου στην Κλαρίσα ήρωα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, του Σέπτιμους, την κατακλύζει με σκέψεις και συναισθήματα, καθώς οι δύο διαφορετικοί κόσμοι τους ενώνονται για μία και μόνο στιγμή.
Σε αυτό το κορυφαίο μυθιστόρημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας η Βιρτζίνια Γουλφ παρασύρει τον αναγνώστη με μια αφήγηση που ταξιδεύει ανάμεσα σε παρόν και παρελθόν και δένει με ένα και μόνο νήμα τις πορείες κεντρικών και δευτερευόντων ηρώων, επιτυγχάνοντας να εισχωρήσει βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMRS DALLOWAY
ISBN139786180211450
ΕκδότηςΜΙΝΩΑΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις20x13
ΜετάφρασηΚΟΚΚΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕπιμέλειαΔΟΥΡΙΔΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΛΦ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2800-2504
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

terpanag

Κριτικές για το προϊόν

[02/07/2014] Godard.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Είναι το πρώτο βίβλιο της Γουλφ που διαβάζω (και μάλλον και το τελευταίο) και δε μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση. Βρήκα τον τρόπο γραφής της κουραστικό και υπερβολικά ποιητικό (αν μου επιτρέπεται να τον χαρακτηρίσω έτσι). Η κύρια πλοκή ήταν βαρέτη, όμως μία από τις δευτερεύουσες είχε ενδιαφέρον (οι αναφορές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο), ενώ η κεντρική ηρωΐδα μου φάνηκε αντιπαθητική. Στην ουσία από όλο το βιβλίο για εμένα άξιζαν οι αναφορές στον πόλεμο, στον θάνατο και στον έρωτα και οι τελευταίες σελίδες που έδωσαν στην ιστορία έναν νοσταλγικό χαρακτήρα. Ίσως να το διάβασα σε λάθος ηλικία, δεν ξέρω. Πάντως με απογοήτευσε και το θεωρώ υπερεκτιμημένο. Κρατώ και μια επιφύλαξη, ότι ίσως να μην το κατανόησα σε βάθος και να έχει κάποιο κρυφό μήνυμα που δεν έπιασα, αλλά για αυτό και πάλι ευθύνεται η συγγραφέας, γιατί ο τρόπος γραφής της δε βοηθά καθόλου τον αναγνώστη να "βουτήξει" μέσα στην ιστορία. Δεν πρόκειται να το ξαναδιάβασω για να δω μήπως κάτι μου διέφυγε, γιατί ένιωσα ότι έχασα το χρόνο μου. Είναι από αυτά τα βιβλία που τα διάβασα με το ζόρι, μόνο και μόνο επειδή τα ξεκίνησα και δε μου προσέφερε καμία ευχαρίστηση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Οι ιππότες της Μάλτας
DIBDIN MICHAEL
€8.00 €4.00
(-50%)
Κερδίζετε €4.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS