Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

+
-
CORRENTI DARIO
Κωδ. Πολιτείας: 2800-3653
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια σειρά από άγρια εγκλήματα αναστατώνουν το Μποτανούκο, μια μικρή επαρχιακή πόλη στη βόρεια Ιταλία. Πτώματα ακρωτηριασμένων γυναικών, σημάδια κανιβαλισμού, βελόνες τοποθετημένες όπως σε ένα τελετουργικό μαγείας και μια μυστηριώδης επιγραφή με αίμα στη σκηνή του εγκλήματος: "ΒιΒε".
Καθώς η αστυνομία αδυνατεί να βρει τον δολοφόνο, δύο δημοσιογράφοι ερευνούν την υπόθεση: ο Μάρκο Μπεζάνα, δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ στα πρόθυρα συνταξιοδότησης, προσγειωμένος, ηθικός, πικρόχολος, και η νεαρή πρακτικάρια, η εικοσιεξάχρονη Ιλάρια Πιάτι. Αδέξια, ατημέλητη, χωρίς ούτε έναν θαυμαστή, χωρίς προστάτες, κουβαλώντας ένα τραύμα που σημάδεψε την παιδική της ηλικία.
Είναι η Ιλάρια, όμως, που συνειδητοποιεί ότι ο δολοφόνος μιμείται τον Βιντσέντσο Βερτσένι, «βαμπίρ του Μποτανούκο», τον πρώτο Ιταλό κατά συρροή δολοφόνο, τον οποίο μελέτησε ο Λομπρόζο με την παραληρηματική σχολαστικότητα που χαρακτήριζε την επιστήμη της εγκληματολογίας στα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα. Τι μπορεί να συνδέει τα θύματα με αυτόν τον δολοφόνο που πέθανε πριν από έναν αιώνα;
Ένας ηλικιωμένος άντρας και μια κοπέλα, από τα πιο όμορφα και εμβληματικά ζευγάρια που δημιούργησε ποτέ το ιταλικό νουάρ, ενώνουν τις δυνάμεις τους και τα απίθανα μέσα που διαθέτουν για να αποδεχτούν την πρόκληση του κακού και να κυνηγήσουν οι ίδιοι έναν μανιακό και επικίνδυνο δολοφόνο.
Μια συναρπαστική έρευνα που κόβει την ανάσα! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Και όσο για το αστυνομικό μυστήριο; Ξαναλέμε πως θα ικανοποιήσει τους περισσότερους φαν. Οι φόνοι είναι άγριοι, είναι επαναλαμβανόμενοι, είναι περίεργοι, δεν φαίνεται να ακολουθούν κάποιο μοτίβο, ενώ τα νέα στοιχεία έρχονται με το σταγονόμετρο στην επιφάνεια, και μόνο μετά από ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα». (Του Κυριάκου Αθανασιάδη, bookpress.gr, 30/06/2021)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNOSTALGIA DEL SANGUE
ISBN139786180217971
ΕκδότηςΜΙΝΩΑΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2021
Αριθμός σελίδων544
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΠΕΚΙΑΡΙΔΗ ΣΤΕΛΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΡΕΝΤΙ ΝΤΑΡΙΟ
Κωδικός Πολιτείας2800-3653
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[13/08/2021] ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 73.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το βιβλίο μου άρεσε πολύ, όχι μόνο λόγω της ενδιαφέρουσας ιστορίας και της σύνδεσης με το Βερτσένι, έναν πραγματικό δολοφόνο που έδρασε στην Ιταλία περίπου 18 χρόνια πριν τα εγκλήματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη στο Λονδίνο, αλλά και επειδή μαθαίνει κανείς και για άλλα εγκλήματα που συντάραξαν την Ιταλία ενώ παράλληλα όλα αυτά γίνονται υπό το πρίσμα μίας νοοτροπίας πολύ διαφορετικής από αυτή των συγγραφέων του Σκανδιναβικού νουάρ που φαίνεται να είναι η επικρατέστερη αυτή τη στιγμή όσον αφορά στα αστυνομικά μυθιστορήματα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΝΕΙΡΩΝ
KAPLAN-WILLIAMS STREPHON
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00
ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS