Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΤΟΝ 5ο ΟΡΟΦΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Στον 5ο όροφο της Νομικής

+
-
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2800-3806
Τιμή Έκδοσης
€16.60
Τιμή Πολιτείας
€11.62
(-30%)
Κερδίζετε €4.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολογίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακαλύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του.
Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας.
Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ' έναν λαβύρινθο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδοξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δολοφονιών, και ν' απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;
Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης εστιάζει στην ψυχολογία του εγκλήματος, εμπνευσμένος από τα μεσογειακά νουάρ και τα whodunit της χρυσής περιόδου της αστυνομικής λογοτεχνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786180218671
ΕκδότηςΜΙΝΩΑΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2022
Αριθμός σελίδων348
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΑΝΔΡΕΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2800-3806
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tzortzov

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

chaoshiningstar, tzortzov

Κριτικές για το προϊόν

[03/06/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δύο φόνοι, ένας ευφυής αστυνομικός, πολλοί ύποπτοι, αρκετές και σταδιακές αποκαλύψεις, φιλοδοξίες, πάθη, μυστικά, μπόλικη ματαιοδοξία, και όλα αυτά σε έναν χώρο του πνεύματος και σκεπτόμενων ανθρώπων, στον χώρο της Νομικής Σχολής, όπου τίποτα ανάλογο δεν περιμένεις να συμβεί, αλλά, συγχρόνως, όλα είναι αναμενόμενα! Ένα μυθιστόρημα που πιο σωστό θα ήταν να το εντάξουμε στην κατηγορία των ψυχολογικών θρίλερ, παρά στα αστυνομικά μυστηρίου, καθώς εμβαθύνει πολύ στους χαρακτήρες και εξετάζει με αριστουργηματικό τρόπο τα πιθανά κίνητρα του καθενός! Αν και δεν υπάρχει ιδιαίτερη δράση και η ανακριτική διαδικάσία καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου, ο αναγνώστης δε βαριέται στιγμή, αλλά γυρνώντας τις σελίδες τη μία μετά την άλλη, προσπαθεί να οδηγηθεί στη λύση του μυστηρίου με μόνο εφόδιο τα στοιχεία που κάνουν την εμφάνισή τους διακριτικά, σελίδα τη σελίδα!
Μου αρέσει που ο συγγραφέας δείχνει φανερά την αγάπη του στο κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα, καθώς η μέθοδος αποκάλυψης του ενόχου που χρησιμοποιεί ο αστυνόμος του, Χριστόφορος Μάρκου, θυμίζει τη μέθοδο του Ηρακλή Πουαρό! Εκτός όμως από Άγκαθα Κρίστι, ο εγκεφαλικός τρόπος αφήγησης μου θύμισε το βιβλίο του Verdon ΣΚΕΨΟΥ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ!
Οι ανατροπές που υπάρχουν εκεί που δεν το περιμένεις, αλλά και ο απλός τρόπος γραφής χωρίς τις υπερβολές που βλέπεις σε άλλα βιβλία, καθώς και το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, οδηγούν σε μια γρήγορη ανάγνωση και σε κάνουν να παραβλέπεις την ανολοκλήρωτη κάθαρση στο τέλος! Εξαιρετικό!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

2ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50
ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€5.30 €1.86
(-65%)
Κερδίζετε €3.44

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS