Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΑ ΚΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΤΡΟΥΜΠΙΝΣΚΙ (ΠΑΙΔΙΚΟ / ΣΕΙΡΑ)

ΤΑ ΚΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΤΡΟΥΜΠΙΝΣΚΙ

JANISCH HEINZ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2864




Παρουσίαση

Στο καπελάδικο της κυρίας Στρουμπίνσκι βρίσκει ο καθένας το καπέλο που θέλει, το καπέλο που του πάει, το καπέλο που του χρειάζεται. Η κυρία Στρουμπίνσκι έχει καπέλα για όλους: για τους λυπημένους, για τους βιαστικούς, για τους ερωτευμένους, για τους αμίλητους, για τους ανήσυχους...Μόλις μπαίνει κάποιος στο μαγαζί της, αμέσως κοιτάζει το πρόσωπό του και καταλαβαίνει ποιο καπέλο του ταιριάζει. Μα υπάρχουν μέρες που δυσκολεύεται να βρει καπέλο για την ίδια την εγγονή της...(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Στο αλληγορικό παραμύθι του ο Αυστριακός Χάιντς Γιάνις χρησιμοποιεί το καπέλο, ένα αντικείμενο που πολύ συχνά στα παραμύθια έχει μαγικές ιδιότητες, για να δημιουργήσει μια αισιόδοξη ιστορία για τα παιδιά με θέμα την αναζήτηση ταυτότητας και την αποδοχή. Το μήνυμα πως ο καθένας μπορεί να αισθάνεται άνετα με τον εαυτό του περνά στην ιστορία μέσα από το καπελάδικο της κυρίας Στρουμπίνσκι. Σε αυτό το φανταστικό μέρος ο καθένας έχει αξία και ξεχωριστή σημασία και το κάθε πρόσωπο βρίσκει αυτό που του ταιριάζει. Η καλοπροαίρετη καπελού κυρία Στρουμπίνσκι με βοηθό τη μικρή της εγγονή υποδέχεται τους πελάτες της στο ξεχωριστό κατάστημά της. Το καπέλο δεν λειτουργεί εδώ σαν το επικουρικό μαγικό στοιχείο μέσα από το οποίο θα ξεπηδήσουν ιστορίες ή τα στοιχεία εκείνα που θα κάνουν το παραμύθι να προχωρήσει, αλλά έχει μια δική του οντότητα καθώς περιμένει να εμφανιστεί το κατάλληλο κεφάλι για να το στολίσει. Τα καπέλα της κυρίας Στρουμπίνσκι συμπληρώνουν την προσωπικότητα του καθενός που τα φορά όχι σαν απλό αξεσουάρ αλλά σαν στοιχείο ταυτότητας, σαν επιβεβαίωση και επιβράβευση των αρετών του κατόχου τους ή υπογραμμίζοντας τις έγνοιες του. Κυρίως λειτουργούν σαν υπενθύμιση πως ο καθένας είναι αποδεκτός γι' αυτό που είναι και πως όλοι έχουν κάποιο στοιχείο που αξίζει να αναδειχθεί. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω, ενώ για ένα μεγαλύτερο παιδί που έχει ήδη μάθει να διαβάζει είναι μια ωραία ευκαιρία να δείξει την αναγνωστική του επάρκεια διαβάζοντας μεγαλόφωνα. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά αγαπούν τα παιχνίδια και τα μαγικά αντικείμενα που προσαρμόζονται ανάλογα με τη διάθεση, τις επιθυμίες ή τον χαρακτήρα εκείνου που τα χρησιμοποιεί. Τα καπέλα της κυρίας Στρουμπίνσκι θα αγαπηθούν για την υπόσχεση ελευθερίας που δίνουν σε όποιον τα φορέσει. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς: Τα καπέλα της κυρίας Στρουμπίνσκι διαθέτουν τη δύναμη να απελευθερώνουν στον καθένα που θα τα φορέσει τον καλύτερό του εαυτό αναδεικνύοντας αυτό που πραγματικά είναι. Η ονειρική εικονογράφηση θα βοηθήσει τα παιδιά να φανταστούν με τη σειρά τους ποιο καπέλο θα τους ταίριαζε ανάλογα με τη διάθεση ή την κατάστασή τους. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 30/04/2015)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDIE HUTE DER FRAU STRUBINSKI
ISBN139786180300475
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΠΑΙΔΙΚΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2015
Αριθμός σελίδων28
Διαστάσεις29x22
Προτεινόμενες ηλικίες3-6 ετών
ΜετάφρασηΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΤΣΩΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΕικονογράφησηBANSCH HELGA
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΙΑΝΙΣ ΧΑΙΝΤΣ
Κωδικός Πολιτείας2760-2864
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

zgianneler

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ
€4.90 €2.45
(-50%)
Κερδίζετε €2.45
ΑΝΑΣΕΣ
ORWELL GEORGE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS