Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ (ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ / ΣΕΙΡΑ)

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ

MARTIN R.R. GEORGE
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2922




Παρουσίαση

Η Αντάρα είναι παιδί του χειμώνα. Γεννήθηκε στη διάρκεια ενός μεγάλου παγετού και λατρεύει τον πάγο και το κρύο. Διαφορετική από τα υπόλοιπα παιδιά και αδιάφορη για την οικογένειά της, είναι ευτυχισμένη όταν είναι μόνη. Αυτό που τη νοιάζει είναι η όλο και πιο δυνατή φιλία της με τον δράκο του πάγου, ένα πλάσμα που όλοι οι άλλοι φοβούνται. Όταν γίνεται όμως επτά χρονών, πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε αυτόν και την οικογένεια που την αγαπά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Στον Δράκο του πάγου ο George RR Martin αφηγείται σε οκτώ κεφάλαια την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, της Αντάρα, που γεννήθηκε μια βαρυχειμωνιά. Ήταν ο πιο βαρύς χειμώνας που είχε ποτέ ζήσει κανείς και άφησε το σημάδι για πάντα στο κορίτσι παγώνοντάς του την καρδιά. Η μικρή έχασε τη μητέρα της στη γέννα και μεγαλώνοντας με τον πατέρα και την αδελφή της Τέρι και τον αδελφό της Τζοφ, στο αγρόκτημά τους, έμαθε να αγαπά τον χειμώνα, να αψηφά το κρύο, να εκφράζεται καλύτερα στο χιόνι και τον πάγο, να μην πονά και να μην νοιώθει. Η απώλεια της μητρικής αγκαλιάς την τύλιξε από νωρίς σε έναν αόρατο πάγο. Στα τέσσερά της χρόνια η μικρή με τα κατάξανθα μαλλιά, τα μπλε στο χρώμα του πάγου μάτια και το σχεδόν διάφανο δέρμα, συναντά τον θρυλικό «δράκο του πάγου» με τον οποίο αισθάνεται αυτομάτως οικειότητα κι έκτοτε δένεται μαζί του. Ο δράκος θα γίνει φύλακας - άγγελος για το μοναχικό και ιδιαίτερο κορίτσι και θα προστατέψει εκείνο και την οικογένειά του. Ο περιβόητος δράκος που σκόρπιζε το φόβο αφήνοντας πίσω του μόνο κρύο και παγωμένη γη, γίνεται για την Αντάρα σύντροφος και καταφύγιο. Σιγά σιγά, η μικρή θα έρθει αντιμέτωπη με διλήμματα. Τα διλήμματα που τίθενται στο κορίτσι είναι μεν απλά αλλά αφορούν τις πολύ κεντρικές επιλογές που ορισμένες φορές γίνονται πολύ νωρίς στη ζωή ενός παιδιού. Ο δράκος θυσιάζεται και την βοηθά να έρθει πιο κοντά με τους αγαπημένους της και να απελευθερώσει τα συναισθήματά της. Το βιβλίο επανακυκλοφόρησε, 34 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, το 2014, με νέα εικονογράφηση από τον καταξιωμένο εικονογράφο του φανταστικού Λουίς Αρόγιο. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού. Η εικονογράφηση, ωστόσο, μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον και αρκετά μεγαλύτερων παιδιών καθώς συλλαμβάνει πολύ λεπτές αποχρώσεις των συναισθημάτων του μικρού κοριτσιού που από την ψύχρα της απομόνωσης οδεύει προς τη χαρά. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά θα αγαπήσουν την απλή αλλά γεμάτη δυναμισμό ιστορία ενώ θα λατρέψουν την υπέροχη εικονογράφηση. Η εύθραυστη απεικόνιση της Αντάρα, οι λεπτομέρειες στον σχεδιασμό, ο γεμάτος μυστήριο και υπερφυσική ρώμη δράκος αλλά και τα διάφανα τοπία θα διεγείρουν τη φαντασία των νεαρών αναγνωστών. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς¨Μια κατηγορία γονιών θα το επέλεγε από αγάπη για τη λογοτεχνία του φανταστικού και από αγάπη για τη δυνατή εικονογράφηση που συνδυάζει στοιχεία φανταστικού και παραμυθιού. Μια άλλη κατηγορία, περισσότερο όψιμη, θα το επέλεγε λόγω της τεράστιας επιτυχίας του Game of Thrones, που έχει βασιστεί στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του George RR Martin. Μια άλλη κατηγορία, θα το επέλεγε γνωρίζοντας την αγάπη των παιδιών για το φανταστικό ώστε να ενισχύσει αυτή την προτίμηση. Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά θα βγουν κερδισμένα. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 15/10/2015)

Περιεχόμενα

ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ
ΤΟ ΚΡΥΟ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ
ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ
ΣΤΑΧΤΕΣ
ΞΕΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ
ΨΥΧΡΗ ΜΑΝΙΑ
ΑΝΟΙΞΗ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE ICE DRAGON
ISBN139786180301106
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2015
Αριθμός σελίδων126
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΙΔΟΥΣΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΕπιμέλειαΤΣΩΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΕικονογράφησηROYO LUIS
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΤΙΝ Ρ. Ρ. ΤΖΟΡΤΖ
Κωδικός Πολιτείας2760-2922
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
HEATHER PETER
€18.00 €9.00
(-50%)
Κερδίζετε €9.00
ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
SHELLEY MARY
€14.89 €7.44
(-50%)
Κερδίζετε €7.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS