Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΝΤΕΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΕΝΤΕΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

+
-
JAMES HENRY
Κωδ. Πολιτείας: 2760-3503
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πτυχή του Χένρι Τζέιμς, ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 19ου αιώνα, αυτήν του διηγηματογράφου μας παρουσιάζει η παρούσα έκδοση. Έντεκα διηγήματα, μερικά από τα οποία αρκετά μακροσκελή, καθώς και ένας αποχαιρετισμός (τα τελευταία κείμενα που υπαγόρευσε στην πιστή του γραμματέα, ενόσω ο Τζέιμς ήταν κάτακοιτος, μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που θα αποδεικνυόταν μοιραίο) συνθέτουν αυτή την ανθολογία, που συμπληρώνεται με κατατοπιστικές εισαγωγές στα περιεχόμενα έργα και εκτενείς σημειώσεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Χένρι Τζέιμς σταδιακά μεταβαίνει από ένα διαυγές, περιγραφικό, "ρεαλιστικό" ύφος σε ένα πιο σκοτεινό και περίτεχνο καθώς καθιστά ολοένα και πιο σαφές ότι η γλώσσα, γι' αυτόν, δεν είναι αποκλειστικά μέσο επικοινωνίας, αλλά μια επικράτεια αναπαραστάσεων και πυκνών σημασιοδοτήσεων και η λογοτεχνία δεν είναι ένα απόθεμα πληροφοριών που παρέχονται σε μια απολύτως προβλεπτή ακολουθία και καλούν σε παθητική ή υποτελή ανάγνωση, αλλά ένας τόπος διαδραστικής ερμηνείας και κριτικής πρόσληψης. (Από την εισαγωγή της Κατερίνας Σχινά)

O Χένρι Τζέιμς χρησιμοποιεί τις λέξεις ως ποιητής έστω κι αν γράφει πρόζα. Στις σχοινοτενείς του προτάσεις οι λέξεις είναι επιλεγμένες με προσοχή και η περίτεχνη τελειότητα του ύφους του κατορθώνει να δημιουργεί την υπαινικτική αίσθηση πως υπάρχει κάτι σημαντικό που δεν έχει ακόμα ειπωθεί, συλλαμβάνοντας αυτό που πάντα επιχειρούσε να αποδώσει σε όλο του το έργο: "το ύφος της ίδιας της ζωής". [...] H επιλογή, μετάφραση, εισαγωγή καθώς και ο σχολιασμός του εν λόγω τόμου είναι αποτέλεσμα μόχθου, αγάπης, αφοσίωσης και επιμονής καθώς η όποια απόπειρα μεταφοράς του μεγάλου συγγραφέα σε άλλη γλώσσα αποτελεί έναν άθλο - το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τον διαβάσουμε. (Αργυρώ Μαντόγλου, bookpress.gr, 18/5/2017)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή της μεταφράστριας
Ένα τραγικό λάθος
Τέσσερις συναντήσεις
Μια δέσμη επιστολών
Μπρούκσμιθ
Η ιδιωτική ζωή
Η μέση ηλικία
Ο τροχός του χρόνου
Η ιστορία μέσα του
Η χροιά του χρόνου
Τζούλια Μπράιντ
Ένας γύρος επισκέψεων
Αποχαιρετισμός
Λεπτομέρειες
ISBN139786180301885
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2017
Αριθμός σελίδων472
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΧΙΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΕπιμέλειαΑΝΔΡΕΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΖΕΙΜΣ ΧΕΝΡΙ
Κωδικός Πολιτείας2760-3503
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[03/06/2018] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ιστορίες πολλών επιπέδων,εντρύφησης,εξεζητημένης αναζήτησης. Καλοδουλεμένες σχέσεις των λέξεων μέσα στο μεδούλι της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Πρέπει να τα δούμε στο πλαίσιο της εποχής τους για να τα συσχετίσουμε με το σήμερα. Και να ανακαλύψουμε εκείνη την ομορφιά που προσπαθεί επιμελώς να κρύψει ο συγγραφέας σε ένα παιχνίδι διανοητικό με τον αναγνώστη. Αντιμετωπίσιμα πάντως με κάποια σχετική κι αναγκαία αφιερωμένη προσοχή.
[17/10/2017] giorkos23508.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάζω αυτού του συγγραφέα και νομίζω το τελευταίο. Πολύ βαρετά, πληκτικά διηγήματα, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτός απο 2-3 που ξεχώρισα και μου έκαναν μια κάποια αίσθηση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟΝ
ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΣ
€8.66 €3.46
(-60%)
Κερδίζετε €5.20
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
SCHMUKLER V. ALAN
€17.00 €7.65
(-55%)
Κερδίζετε €9.35

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS