Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ // Η ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ Β΄ ΠΑ

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

Η ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

NAGORSKI ANDREW
Κωδ. Πολιτείας: 2760-3387




Παρουσίαση

Σήμερα, πάνω από εβδομήντα χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκόσμιου πολέμου, το κυνήγι των Ναζί φτάνει στο τέλος του. Οι καταζητούμενοι και οι διώκτες τους είναι ελάχιστοι. Τώρα η ιστορία τους μπορεί και πρέπει να ειπωθεί.
Μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης και την αρχή του Ψυχρού Πολέμου, ο κόσμος έπαψε να ενδιαφέρεται για τη δίωξη των Ναζί. Πολλοί χαμηλόβαθμοι εγκληματίες εξαφανίστηκαν ανάμεσα στα εκατομμύρια των ανθρώπων που προσπαθούσαν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους σε μια νέα Ευρώπη, ενώ εκείνοι που ένιωθαν ότι κινδύνευαν περισσότερο εγκατέλειψαν την ήπειρο. Μέσα από δημοσιογραφική έρευνα, προφορικές μαρτυρίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία μιας μικρής ομάδας ατόμων που αναζήτησαν τους δράστες ως τα πέρατα του κόσμου, αποφασισμένοι να μην αφήσουν τις θηριωδίες τους ατιμώρητες.
Ο Andrew Nagorski καταγράφει με μοναδική αφηγηματική δεινότητα, που άλλοτε σοκάρει και άλλοτε συναρπάζει, τις έρευνες φημισμένων κυνηγών Ναζί, όπως του Σιμόν Βίζενταλ, της Μπεάτε και του Σερζ Κλαρσφέλντ, αλλά και το έργο εκείνων που δούλευαν στη σκιά, όπως του αμερικανού Μπέντζαμιν Φέρεντς, αρχιεισαγγελέα στη "μεγαλύτερη δίκη ανθρωποκτονίας στην Ιστορία", και του Γουίλιαμ Ντένσον, που καταδίκασε τους πιο διαβόητους φύλακες στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η δράση τους και η φιλοσοφία δικαίου που πρεσβεύουν αποτελούν παρακαταθήκη για κάθε λαό, ιδιαίτερα σε ταραγμένους καιρούς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Μια βαθυστόχαστη, σαρωτική εξιστόρηση της αδυσώπητης αναζήτησης για δικαιοσύνη" (The Washington Post)

Περιεχόμενα

Πρόλογος στην ελληνική έκδοση
Οι χαρακτήρες του έργου
Εισαγωγή
- Το έργο του δημίου
- Οφθαλμόν αντί οφθαλμού
- Κοινός σχεδιασμός
- Ο Κανόνας του Πιγκουίνου
- Προστάτης του αδελφού μου
- Παραβλέποντας το κακό
- Ανόητοι της ίδιας νοοτροπίας
- Un momentito, senor
- Εν ψυχρώ
- Ασήμαντοι
- Ένα αξέχαστο χαστούκι
- Υποδειγματικοί πολίτες
- Ως τη Λα Πλαζ και πάλι πίσω
- Τα ψεύδη του προέδρου για τον πόλεμο
- Κυνηγώντας φαντάσματα
- Το κλείσιμο του κύκλου
Ευχαριστίες
Βιβλιογραφία
Φωτογραφικές άδειες
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE NAZI HUNTERS
ISBN139786180306972
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων576
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΔΟΡΔΑΝΑΣ Ν. ΣΤΡΑΤΟΣ
ΜετάφρασηΜΠΑΡΟΥΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΜΠΑΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΑΓΚΟΡΣΚΙ ΑΝΤΡΙΟΥ
Κωδικός Πολιτείας2760-3387
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[09/08/2018] Theodoros_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με πολύ αναλυτικό -δημοσιογραφικό- τρόπο, το βιβλίο παρουσιάζει τη μεθοδολογία,τη νομική διάσταση,τις επιχειρησιακές πρακτικές και τον πολιτικό και ηθικό αντίκτυπο της αποκάλυψης και προσαγωγής σε δίκη,διαβόητων επιφανών και χαμηλόβαθμων ναζί,εμπλεκομένων σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι άνθρωποι που προσπάθησαν,μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης, να φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης και άλλους εγκληματίες πολέμου,ονομάστηκαν συμβατικά ως "κυνηγοί των Ναζί".Δεν έδρασαν ως συγκροτημένη ομάδα, ούτε κοινή καθοδήγηση είχαν, ούτε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ούτε απεριόριστη πρόσβαση σε πληροφορίες. Αντιθέτως,πολλοί ήσαν ανεξάρτητοι ιδιώτες, με κίνητρο το πάθος τους για απόδοση δικαιοσύνης.Οι “κυνηγοί”,έδρασαν σε περιόδους γενικής απροθυμίας ανακίνησης τέτοιων ζητημάτων: ήταν η εποχή που η Δύση ανταγωνίζονταν το Ανατολικό μπλοκ στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου,το Ισραήλ αντιμετώπιζε προβλήματα επιβίωσης, η Δυτ. Γερμανία,Γαλλία και Αυστρία δεν ήθελαν να έλθουν αντιμέτωπες με το παρελθόν τους, οι αμερικανοί απασχολούσαν γερμανούς επιστήμονες στο πυραυλικό τους πρόγραμμα, οι μυστικές υπηρεσίες τους είχαν στρατολογήσει πρώην αξιωματικούς της Γκεστάπο, οι δικτατορίες της Λ.Αμερικής παρείχαν,επίσημα ή άτυπα, άσυλο σε γερμανούς φυγάδες. Όμως, με σύμμαχο την καλή τεκμηρίωση (που προέρχονταν από τις προσωπικές μαρτυρίες επιζησάντων και τις πληροφορίες από ντόπιους εβραίους), την ορθή νομική τακτική και τα ΜΜΕ της εποχής, υποχρέωσαν τις Δικαστικές Αρχές δυτικών χωρών να σύρουν στο ακροατήριο και να επιτύχουν την καταδίκη δεκάδων εντοπισμένων. Δεν έλλειψαν οι μεταξύ των “κυνηγών” μομφές για επιδίωξη αυτοπροβολής, για σκόπιμες παραλείψεις ή την άσκηση ιδεολογικής προπαγάνδας υπό τον μανδύα του αντιναζισμού. Ακόμα και η περιβόητη Μοσσάντ, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο, το Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ, δεν έμειναν έξω από τον χορό των εκατέρωθεν επικρίσεων. Το βιβλίο συστήνεται ανεπιφύλακτα. 5/5 για το θέμα, τη δομή του περιεχομένου,τη ροή του κειμένου και τη βιβλιοδεσία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
NORTHRUP CHRISTIANE
€39.19 €15.68
(-60%)
Κερδίζετε €23.51
ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
ΕΞΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
€6.04 €2.11
(-65%)
Κερδίζετε €3.93

Επιτραπέζια ΠαιχνίδιαΠερισσότερα

LAP DANCE
GRIGORIADIS ANASTASIOS
€25.64
DICE CITY
BAGIARTAKIS VANGELIS
€33.24

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS