Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΝΤΟΥΑΡ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΝΤΟΥΑΡ

+
-
SADE (MARQUIS DE SADE)
Κωδ. Πολιτείας: 2760-3389
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ηδονιστές όλων των ηλικιών και όλων των φύλων, σ' εσάς και μόνον σ' εσάς αφιερώνω ετούτο το έργο: τραφείτε με τις αρχές του, αρχές που θεριεύουν τα πάθη σας, κι αυτά τα πάθη, με τα οποία ψυχροί και ανιαροί ηθικολόγοι σας φοβερίζουν, είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί η Φύση για να κάνει τον άνθρωπο αντάξιο των βλέψεων που αυτή η ίδια έχει γι' αυτόν μόνον τα εξαίσια πάθη να ακούτε το δικό τους μονοπάτι είναι εκείνο που οδηγεί στην ευτυχία."
Ένα κλασικό κείμενο της παγκόσμιας ερωτικής λογοτεχνίας. Ένα ανατρεπτικό, εικονοκλαστικό φιλοσοφικό ανάγνωσμα. Η μύηση μιας νεαρής κοπέλας από γάλλους ευγενείς στα μυστήρια της ερωτικής απόλαυσης είναι η αφορμή για μια σειρά από διαλόγους, στους οποίους ο Ντε Σαντ καταφέρεται εναντίον των περισσότερων θεμελιακών αξιών του δυτικού πολιτισμού, ασκώντας σ' αυτές οξυδερκή κριτική και τελικά απορρίπτοντάς τες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Ηθικός Κανόνας του Σαντ προστάζει να ακολουθεί κανείς τα σκοτεινότερα και πιο καταστροφικά πάθη στον μέγιστο δυνατό βαθμό, ενώ ο βιασμός, η απάτη, η μοιχεία, ο φόνος και κάθε είδους σκοτεινές επιθυμίες δεν αναγνωρίζονται ως ειδεχθείς παρεκκλίσεις της συμπεριφοράς αλλά ως συστατικά και θεμελιώδη στοιχεία της ανθρώπινης φύσης, απείρως επιδραστικότερα από τις επιταγές του ορθού λόγου. Ο πραγματικά ηθικός είναι ο ανήθικος και η ύψιστη αρετή είναι η φαυλότητα. Ο Σαντ βγάζει τη γλώσσα απέναντι στην καντιανή έννοια του καθήκοντος, απέναντι σε κάθε ηθικό κανόνα που προβάλλει ως αναγκαίο πρότυπο τον αγαθό και ενάρετο άνθρωπο. Είναι η ίδια η ακρότατη σκοτεινή συνέπεια του ορθολογικού πνεύματος του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού.
Κι όμως, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε πια με τρόμο τον σκοτεινό μαρκήσιο - πολλώ δε μάλλον δεν χρειάζεται να υποκρινόμαστε ότι δεν υπήρξε ποτέ. Είναι εδώ για να μας υποδείξει το κενό που υπάρχει στην τυπική και σχολαστική παραδοσιακή ηθική που διατρέχει τον δυτικό πολιτισμό, την ανυπολόγιστη δύναμη και συνεισφορά του σώματος μέσω της ηδονής και του πάθους στην ανθρώπινη υπόσταση. Είναι εδώ για να αναδείξει τις ακραίες συνέπειες ενός κόσμου όπου χωρίς Θεό και ηθικές αξίες όλα επιτρέπονται, μια ζοφερή πραγματικότητα που ούτε οι πιο φανατικοί του ακόλουθοι δεν μπορούν να αποδεχτούν. Και ακριβώς υπό αυτές τις συνθήκες προκύπτει η ανάγκη στον άνθρωπο να θέσει τα ηθικά ζητήματα στη νέα, ουσιαστική τους διάσταση. Διεστραμμένος ή επαναστάτης, ο Μαρκήσιος ντε Σαντ ήταν ένας από τους πρώτους συγγραφείς που ανίχνευσε τους πιο σκοτεινούς δαιδάλους της ανθρώπινης ψυχής. (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, bookpress.gr, 28/9/2017)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥΣ
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΝΤΟΥΑΡ Ή ΟΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ
- Διάλογος πρώτος
Κυρία ντε Σεντ-Ανζ, Ιππότης ντε Μιρβέλ
- Διάλογος δεύτερος
Κυρία ντε Σεντ-Ανζ, Ευγενία
- Διάλογος τρίτος
Κυρία ντε Σεντ-Ανζ, Ευγενία, Ντολμανσέ
- Διάλογος τέταρτος
Κυρία ντε Σεντ-Ανζ, Ευγενία, Ντολμανσέ, Ιππότης ντε Μιρβέλ
- Διάλογος πέμπτος
Ντολμανσέ, Ιππότης, Αυγουστίνος, Ευγενία, κυρία ντε Σεντ-Ανζ
Γάλλοι, άλλη μια προσπάθεια για να γίνετε δημοκράτες
Θρησκεία
Ήθη
- Διάλογος έκτος
Κυρία ντε Σεντ-Ανζ, Ευγενία, Ιππότης
- Διάλογος έβδομος και τελευταίος
Κυρία ντε Σεντ-Ανζ, Ευγενία, Ιππότης, Αυγουστίνος, Ντολμανσέ, κυρία ντε Μιστιβάλ
ΕΡΓΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΗΣΙΟΥ ΝΤΕ ΣΑΝΤ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA PHILOSOPHIE DANS LE BOUDOIR
ISBN139786180306989
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΛΑΙΤΗ ΡΙΤΑ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΝΤ (ΜΑΡΚΗΣΙΟΣ ΝΤΕ ΣΑΝΤ)
Κωδικός Πολιτείας2760-3389
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, uisalesu, Elen_kel, agrofylakas, GPORT, cersos, maria vouka

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

elena455, Geodoo, asd1982, kyriakos21, dvo dav, xnt, seth, chorilias, Elen_kel, Ron, dimitrios.n.t, sangz, kyr1a, leo.lymp, Κ. Ν. Κούρος, Christos Kitsos, cersos

Κριτικές για το προϊόν

[02/04/2020] Ssotiriaa.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Σε ορισμένα σημεία οι - υπερβολικά-εκτεταμένοι μονόλογοι γίνονται ολίγον τι κουραστικοί. Η βιαιότητα και η αθυροστομία με άφησαν άφωνη κάποιες φορές. Όσο για το τέλος, πραγματικά δεν πίστευα αυτό που διάβαζα. Με είχε καταπλήξει το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος δύναται να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο. Μετά από τόσους μήνες που το έχω διαβάσει, δε μπορώ να ισχυριστώ ότι το έχω ξεπεράσει. Συγκλονιστικό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΑΡΒΙΝΟΣ
RIDLEY MARK
€10.70 €3.21
(-70%)
Κερδίζετε €7.49
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ: ΠΡΩΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS