Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ

+
-
ABOUT EDMOND
Κωδ. Πολιτείας: 2760-3775
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ποια είναι η Ελλάδα του Αμπού; Κατ' αρχάς ανήκει σ' αυτή τη γενιά των μορφωμένων Γάλλων που έβλεπαν την Ελλάδα σαν όνειρο. Απογοητεύεται από την πραγματικότητα όταν ξυπνάει από το όνειρό του; Η καθαρότητα της ματιάς του, η διαύγεια δεν προδίδει απογοήτευση... Ο Αμπού μάς έχει κληροδοτήσει μια από τις πιο καθαρές και διαυγείς περιγραφές της χώρας μας, και του λαού μας, στα πρώτα βήματα της σύγχρονης Ιστορίας της. Και παρατηρήσεις λεπτές που μπορεί να του κόστισαν σε δημοφιλία στα μέρη μας, αποτελούν όμως ένα πρώτης τάξεως υλικό για τη δική μας αυτογνωσία. (Από τον πρόλογο του Τάκη Θεοδωρόπουλου)

Το εμβληματικό έργο του Εντμόντ Αμπού για την Ελλάδα του 19ου αιώνα κυκλοφόρησε το 1855 και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Η κοινωνία, η οικονομία, η θρησκεία, η διοίκηση, η πολιτική, τίποτε δεν μένει στο απυρόβλητο από την οξυδερκή ματιά και την καυστική πένα του γάλλου περιηγητή.
Για αρκετά χρόνια το έργο του Αμπού θεωρούνταν έως και συκοφαντικό. Πλέον όμως η κριτική αναγνωρίζει το πνεύμα του συγγραφέα: Πρόκειται για τη ματιά ενός φιλέλληνα που δεν μπορεί παρά να εντοπίσει τα αντιφατικά στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας, χωρίς να παραγνωρίζει τα επιτεύγματα αλλά και χωρίς να αγνοεί τα ελαττώματα.
Ένα μοναδικό ιστορικό ανάγνωσμα που καταφέρνει να παραμένει επίκαιρο, χάρη στις αναπόφευκτες συγκρίσεις με τη σημερινή εποχή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος του Τάκη Θεοδωρόπουλου
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑΣ
Η χώρα
Οι άνθρωποι
Γεωργία, βιομηχανία, εμπόριο
Η οικογένεια
Η κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση
Η θρησκεία
Τα οικονομικά
Ο βασιλιάς, η βασίλισσα και η αυλή
Η κοινωνία
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA GRECE CONTEMPORAINE
ISBN139786180308716
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2018
Αριθμός σελίδων448
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ
ΜετάφρασηΚΟΜΝΗΝΕΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΑ
ΕπιμέλειαΤΟΥΛΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΜΠΟΥ ΕΝΤΜΟΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2760-3775
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aposdrak, karaman, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[13/12/2021] takis ducati .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα πολύ ενδιαφέρον και καλογραμμένο βιβλίο που θα σε κάνει να καταλάβεις πολλά για το σήμερα. Δεν αφήνει σχεδόν τίποτα ασχολίαστο.
[27/09/2021] philargys.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεν θα έπρεπε να λείπει απο κανέναν που του αρέσει η ιστορία, η κοινωνιολογία, πολύ πιο οξυδερκές απο διάφορες ιστορικές καταγραφές, αφού γράφτηκε απο εναν ψύχραιμο Γαλλο περιηγητή που καταγράφει συμπεριφορές που συνεχίζουν αυτούσιες 200 χρόνια μετά.
[17/04/2021] karaman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο με άριστη γραφή και ύφος, που μεταφέρει τον αναγνώστη στην Ελλάδα του 19ου αιώνα, στα χρόνια που ήταν βασιλιάς ο Όθων. Η μετάφραση αγγίζει τα όρια της τελειότητας, σε σημείο που διαβάζοντας τις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης νομίζει ότι ζει στην εποχή που περιγράφει! Το προτείνω ανεπιφύλακτα, όχι μόνο για το ευχάριστο διάβασμα, αλλά και επειδή αποτελεί ένα από τα λίγα ιστορικά κειμήλια που περιγράφουν την Ελλάδα των μέσων του 19ου αιώνα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€25.44 €12.72
(-50%)
Κερδίζετε €12.72
ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€9.54 €4.77
(-50%)
Κερδίζετε €4.77

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS