Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ

+
-
MANN THOMAS (NOBEL 1929)
Κωδ. Πολιτείας: 2760-3476
Τιμή Έκδοσης
€24.40
Τιμή Πολιτείας
€17.08
(-30%)
Κερδίζετε €7.32


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Μαγικό βουνό είναι ένα αριστούργημα της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας από έναν νομπελίστα συγγραφέα που διερευνά τη γοητεία και τον εκφυλισμό των ιδεών σε μια εσωστρεφή κοινότητα τις παραμονές του Μεγάλου Πολέμου. Η υπόθεση είναι φαινομενικά απλή. Ο νεαρός μηχανικός από το Αμβούργο Χανς Κάστορπ επισκέπτεται το σανατόριο Μπέργκχοφ της Ελβετίας για να δει τον ξάδερφό του. Μια μικρή αδιαθεσία και ένας παρατεταμένος πυρετός οδηγούν τον γιατρό Μπέρενς να του προτείνει να παρατείνει την παραμονή του. Τελικά ο Χάνς Κάστορπ αποφασίζει να μείνει στο σανατόριο για τρεις βδομάδες. Μόνο που οι τρεις βδομάδες, χωρίς να το καταλάβει, μετατρέπονται σε επτά χρόνια, καθώς ο Χανς ερωτεύεται και μεθά από τις ιδέες που ακούει να συζητιούνται εκεί. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Διάσημος για την ειρωνεία του ο Τόμαν Μαν, μαζί με τους Σοπενχάουερ, Νίτσε και Φρόιντ, προσφέρει την ενοποιητική ουσία, την αγάπη για την τέχνη και τη φαντασία, που χρειάζεται ο σύγχρονος κόσμος για να μην διαλυθεί ύστερα από την κατάρρευση των κοινωνικών δυνάμεων και των θρησκειών" (Independent)

Το Μαγικό βουνό, πέραν όλων των άλλων, είναι πρωτίστως και στην ουσία του ένα έργο τέχνης που "στόχος του είναι να παρέχει ευχαρίστηση, να ψυχαγωγεί και να αναζωογονεί, όπως υποστηρίζει και ο ίδιος ο Μαν στο άρθρο "Πώς γράφτηκε το Μαγικό βουνό" στο επίμετρο του βιβλίου. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο με τόσο αρμονική και αισθητική σύνθεση των θεματικών και των ιδεών του, φτιαγμένο περισσότερο για το θυμοειδές παρά για το έλλογο, ώστε ομοιάζει περισσότερο με μουσικό κομμάτι και την απόλαυση που προκύπτει από αυτό. Θα μπορούσε, επομένως, να διαβαστεί σαν μία συμφωνία, ένα έργο αντίστιξης. Σε αυτό συνηγορούν επίσης και η προτροπή του ίδιου του συγγραφέα να διαβάσει κάποιος, ει δυνατόν, το μυθιστόρημα δύο φορές -όσες φορές δηλαδή χρειάζεται κανείς να ακούσει ένα μουσικό κομμάτι για να το γνωρίσει καλύτερα και να το ευχαριστηθεί- καθώς και η εκτεταμένη χρήση του Leitmotiv που υιοθετεί στον λόγο του επηρεασμένος από τη χρήση του στις όπερες του Βάγκνερ. Πρόκειται για ένα εμβληματικό συμβολικό μυθιστόρημα του ευρωπαϊκού πνεύματος που αποτελεί μία δυνατή αναγνωστική εμπειρία και ένα έργο-παρακαταθήκη για το πολιτισμικό μέλλον αυτής της ηπείρου. (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ bookpress.gr, 2/12/2017)

«Το Μαγικό βουνό είχα τη μεγάλη τύχη να το διαβάσω μόλις τελείωσα το Λύκειο, ενώ ταυτόχρονα ξεκινούσα να γνωρίζω το έργο των φιλοσόφων του Διαφωτισμού. Για μένα όμως τότε την επαγγελία της προόδου εξέφραζε η δικτατορία του προλεταριάτου και όχι ο Διαφωτισμός. [...] Αλλά ταυτόχρονα με σημάδεψε και με σημαδεύει ακόμη και τώρα ως το βιβλίο που καθόρισε όχι τη σκέψη μου, αλλά ως το βιβλίο που καθόρισε τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να μεθοδεύσω και να οργανώσω τη σκέψη μου. Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Και σήμερα, αν γινόμουν πάλι 18 ετών, πάλι από αυτό το βιβλίο θα άρχιζα». (Γιώργος Σιακαντάρης, bookpress.gr, 30/05/2021)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDER ZAUBERBERG
ISBN139786180309614
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΜΕΓΑΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2017
Αριθμός σελίδων944
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΤΙΝΑ
ΜετάφρασηΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
ΕπιμέλειαΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΝ ΤΟΜΑΣ
Κωδικός Πολιτείας2760-3476
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[06/05/2021] Δημήτρης_Παναγιωτόπουλος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο βιβλίο. Συνδυασμός αφηγήματος και φιλοσοφικών αναζητήσεων του συγγραφέα, ο οποίος προσεγγίζει και αναλύει με ιδιαίτερη αφοσίωση την έννοια του χρόνου. Λαμβάνοντας χώρα σε ένα πραγματικά «μαγικό» μέρος, η πλοκή του βιβλίου σε συνεπαίρνει και το βαθύτερο νόημά του φανερώνεται σταδιακά με αριστουργηματικό τρόπο.
[15/02/2020] Celestial.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αδήριτη και εξαιρετική έκδοση. Ένα φιλοσοφικό αριστούργημα στο χώρο της λογοτεχνίας. Συμπυκνωμένο,περιεκτικό με πολλαπλές σκηνές που στροβιλίζονται στην ατέρμονη προδιάθεση του Χανς Κάστορπ για εξευρένηση, πειραματισμό και βαθύ αυτοστοχασμό. Η γλώσσα και το ύφος οδηγούν ομαλά την ωρίμανση του Κάστορπ μέσα από το στατικό χρόνο των Άλπεων, σε απόσταση από τις κάτω πεδιάδες της καθημερινής ανθρωπότητας. Ο χρόνος εννοείται (κατά Μπερξόν) ως το εσωτερικό βίωμα και όχι η συνηθισμένη και τυπική αναγωγή του χώρου (κάτι που ο θετικισμός εγκωμίασε υπέρλαμπρα).
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΙΟΤΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
SCHNITZLER ARTHUR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
MARIAS JAVIER
€15.33 €6.90
(-55%)
Κερδίζετε €8.43

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS