Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

+
-
BARTOLINI LUIGI
Κωδ. Πολιτείας: 2760-3694
Τιμή Έκδοσης
€7.70
Τιμή Πολιτείας
€5.39
(-30%)
Κερδίζετε €2.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένας καλλιτέχνης πέφτει θύμα κλοπής του ποδηλάτου του στη μεταπολεμική Ρώμη. Στην εναγώνια αναζήτηση του, σε μια διαρκή παλινδρόμηση μεταξύ χιούμορ και θυμού, έρχεται αντιμέτωπος με τη συνενοχή και την αλληλεγγύη, καθώς συναναστρέφεται με κάθε καρυδιάς καρύδι: ψεύτες, απατεώνες, φτωχοδιάβολους, αλλά και ευγενικούς, καλοπροαίρετους ανθρώπους. Αναμετριέται διαρκώς με ηθικά διλήμματα, μεγάλες προσδοκίες και, ασφαλώς, απογοητεύσεις. Κι ενώ μαθαίνει από τα λάθη του, προχωράει ολοένα και περισσότερο προς την εξιχνίαση του εγκλήματος.
Ο Μπαρτολίνι με ευφυή τρόπο χρησιμοποιεί το πρόσχημα της αναζήτησης του κλεμμένου ποδηλάτου για να χαρίσει στον αναγνώστη μια μαγευτική και απολαυστική περιδιάβαση στην Αιώνια Πόλη. Καθώς ο ήρωας περιπλανιέται στα στενοσόκακα και τις αγορές της Ρώμης, μπροστά στα μάτια μας ξετυλίγεται ένα μωσαϊκό από χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες, στιγμιότυπα και αλήθειες με μια εντυπωσιακά διαχρονική υφή.
Η κινηματογραφική γραφή του βιβλίου δικαιολογημένα ενέπνευσε τον Βιτόριο ντε Σίκα, ώστε να το χρησιμοποιήσει ως βάση για το σενάριο της ομώνυμης ταινίας του, που έμελλε να αποτελέσει σταθμό στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLADRI DE BICICLETTE
ISBN139786180310672
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΜΕΓΑΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2017
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΓΚΟΡΙΤΣΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΕπιμέλειαΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΕΚΙΑΡΙΔΗ ΣΤΕΛΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΡΤΟΛΙΝΙ ΛΟΥΙΤΖΙ
Κωδικός Πολιτείας2760-3694
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Philippos81, entamoeba, geogatz

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

spl1200301

Κριτικές για το προϊόν

[21/01/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο συγγραφέας με πρόφαση την κλοπή του ποδηλάτου προσφέρει στον αναγνώστη μια απολαυστική περιδιάβαση στη μεταπολεμική Ρώμη και παρουσιάζει τα προβλήματα της εποχής σε μια κοινωνία όπου το αυτοκίνητο, ως μεταφορικό μέσο, φαίνεται να απουσιάζει, ενώ η φτώχεια και η παραβατικότητα κυριαρχούν. Μας μεταφέρει στις παραγκουπόλεις στα περίχωρα της Ρώμης, εκεί όπου στεγάζονται πόρνες και κακοποιοί, οι οποίοι κλέβουν και εξαπατούν για να ζήσουν ("άνθρωποι που με επιδεξιότητα, πονηριά και, καμιά φορά, με μεγάλη ευφυΐα κατόρθωναν να ξεγελάσουν την πείνα τους"), και μας παρουσιάζει την αλληλεγγύη που υπάρχει μεταξύ τους, ενώ, ταυτόχρονα, τονίζει την ανικανότητα (;) της αστυνομίας και την αδιαφορία των συμμαχικών δυνάμεων.
"Χρονικό των κλεφτών" χαρακτηρίζει το βιβλίο ο Μπερτολίνι, γεμάτο από κλέφτες που είναι πιστοί στους δικούς τους νόμους, τους οποίους, όμως, ο ήρωας φαίνεται να τους συμπονά, να τους καταλαβαίνει, ενώ, συγχρόνως, τους κατηγοριοποιεί. Κάποιες φορές, μάλιστα, βλέπουμε ότι προσπαθεί να τους μιμηθεί ή να αποδείξει ότι είναι καλύτερός τους.
Το κείμενο είναι γεμάτο πολιτικά και κοινωνικά σχόλια, νύξεις για τη φιλία, τη θρησκοληψία, την έλλειψη μόρφωσης, μπόλικο φιλοσοφικό στοχασμό, ενώ δεν του λείπει το χιούμορ και η ειρωνεία, βασικά συστατικά του ήρωα, τα οποία τον βοηθούν να ξεπεράσει πολλές φορές τον θυμό και την απογοήτευσή του.
Στα συν του βιβλίου ανήκουν οι ζωντανές περιγραφές, το προσεγμένο λεξιλόγιο, η πρωτοπρόσωπη αφήγηση και η τελευταία παράγραφος στην οποία συμπυκνώνεται το βασικό νόημα και ο συμβολισμός της αναζήτησης του χαμένου ποδηλάτου, που δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που ψάχνει εναγωνίως ο καθένας από μας στη ζωή.
[22/01/2020] Philippos81.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το βιβλίο αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την αναζήτηση του ποδηλάτου, όπως σαφώς υποδεικνύει ο τίτλος, αλλά και την παρουσίαση και κριτική της Ρώμης μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Έντεχνα ο συγγραφέας βρίσκει τρόπο να πλασάρει τις φιλοσοφικές του σκέψεις ή το μαύρο χιούμορ και αυτοσαρκασμό εν μέσω αυτής της αναζήτησης.

Ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο που αν του δώσεις την ανάλογη σημασία θα δεις πως δεν είναι ανάλαφρο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
ΑΣΤΡΟΘΕΟΛΟΓΙΑ
ΓΟΥΔΗΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΣ
€7.10 €2.48
(-65%)
Κερδίζετε €4.62

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS