Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)

Η ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ (ΕΚΔΟΣΗ POCKET)

NESBO JO
Κωδ. Πολιτείας: 2760-3761




Παρουσίαση

Ο ΧΑΡΙ ΠΑΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ.
Μια εικοσιτριάχρονη Νορβηγίδα δολοφονείται στο Σίδνεϊ. Ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε στέλνεται στην Αυστραλία για να βοηθήσει στις έρευνες.
ΕΧΕΙ ΡΗΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΑ MHN ΜΠΛΕΞΕΙ.
Όταν όμως αποδεικνύεται πως η δολοφονία της νεαρής Νορβηγίδας είναι απλώς ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ανεξιχνίαστων φόνων, τίποτα δεν μπορεί να συγκροτήσει τον Χάρι. Το κυνήγι του σίριαλ κίλερ ξεκινά... Ο δολοφόνος όμως θέλει να συνομιλήσει μόνο με τον Χόλε.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

36 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

"Το εναρκτήριο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον Χάρι Χόλε διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικό που καθιέρωσαν τον Nesbo ως το μεγαλύτερο αστέρι της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας. Η έτσι κι αλλιώς καθηλωτική πλοκή του απογειώνεται χάρη στο "εξωτικό" αυστραλιανό περιβάλλον και τη χημεία που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Χόλε και τον βασικό του συνεργάτη". (Publishers Weekly)
"Από το πρώτο αυτό βιβλίο της σειράς Χάρι Χόλε ο Nesbo το βάζει σκοπό να διαλύσει όλα τα κλισέ του είδους, καθιερώνοντας νέα μοτίβα κι αποδεικνύεται συγγραφέας με όραμα". (Independent)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFLAGGERMUSMANNEN
ISBN139786180312478
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων464
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Ε.
ΕπιμέλειαΘΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΕΣΜΠΟ ΤΖΟ
Κωδικός Πολιτείας2760-3761
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Αντζουλέτα, TSOUK87, Alka, Maroulis Giorgos

Κριτικές για το προϊόν

[05/06/2023] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Είναι, βέβαια, το βιβλίο που ξεκίνησε τη 'Nesbomania' σε πολλές χώρες του κόσμου, το οποίο, όμως, έχει αρκετές αδυναμίες, ειδικά, στον ρυθμό της αρκετά προβλέψιμης πλοκής και στη σκιαγράφηση του χαρακτήρα του Χάρι Χόλε. Σε πολλά σημεία, οι αναφορές του Νέσμπο στη κουλτούρα των Αβορίγινων καλύπτει την ουσία του βιβλίου, ενώ δεν υπάρχει και ξεκάθαρος συγγραφικός στόχος τουλάχιστον μέχρι τη μέση. Στα θετικά είναι το 'νουάρ πρόσωπο' του κοσμοπολίτικου Σίντνυ, κάποιοι δευτερεύοντες χαρακτήρες και η κατακλείδα του μυθιστορήματος. Βαθμολογία: 6,4/10.
[30/05/2023] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Είναι το τρίτο βιβλίο του Jo Nesbo που διαβάζω και μάλλον το λιγότερο καλό, καθώς δνε μπορεί να συγκριθεί ούτε με τον Κοκκινολαίμη ούτε με τον Χιονάνθρωπο. Είναι η πρώτη περιπέτεια του Χάρι Χόλε κι ο Nesbo τον μεταθέτει στην Αυστραλία για να εξερευνήσει (μαζί με τους Αυστραλούς συναδέλφους του) το φόνο μια νεαρής Νορβηγίδας. Ο Nesbo παραθέτει κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ίδια την Αυστραλία, τους Αβορίγινες, την κοινωνία κ.λπ., ενώ παράλληλα αναπτύσσει την πλοκή. Ωστόσο, κάπου χωλαίνει, κάπου η πλοκή μπάζει και δεν είναι πολύ στιβαρή. Το βιβλίο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κατά 100 σελ. μικρότερο. Το φινάλε είναι συμπαθητικό, αλλά ότι κάτι το εξαιρετικό. Μάλλον δύο αστέρια (ίσως ιδανικό για την πτήση προς Αυστραλία!).
[03/04/2021] Junipero.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Το αγόρασα για να μυηθώ επιτέλους κι εγώ σε αυτή την τάση που λέγεται σκανδιναβικό νεονουάρ καθώς όπως με είχαν ενημερώσει ο Nesbo αποτελεί κορυφαίο εκπρόσωπος της. To ότι το πρωτοείδα στα ράφια του lidl, αν και δεν με πτόησε, στάθηκε στ'αλήθεια προφητικό. Παρακολουθώντας τα κλισέ στους χαρακτήρες, στην πλοκή και στον τρόπο γραφής να σωρρεύονται από τις πρώτες σελίδες, καθώς τις και τις γκροτέσκ παρομοιώσεις, πίστεψα ότι είναι κάποια meta παρωδία που γλεντάει όλα τα ντετεκτιβικά μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ. Μετά από 459 σελίδες κατάλαβα πως ουδέποτε υπήρχε πρόθεση γι'αστεία, παρόλο που εγώ γέλασα. Λογοτεχνία κυριολεκτικά από τα lidl.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS