Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

+
-
SABATO ERNESTO
Κωδ. Πολιτείας: 2760-3820
Τιμή Έκδοσης
€13.30
Τιμή Πολιτείας
€9.31
(-30%)
Κερδίζετε €3.99


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Όλοι ξέρουν ότι σκότωσα τη Μαρία Ιριμπάρνε Χάντερ. Όμως κανείς δεν ξέρει πώς τη γνώρισα, ποια ήταν ακριβώς η σχέση μεταξύ μας και πώς μου μπήκε η ιδέα να τη σκοτώσω. Θα προσπαθήσω να τα διηγηθώ όλα αμερόληπτα γιατί, αν και υπέφερα πολύ εξαιτίας της, δεν έχω την ανόητη αξίωση να είμαι τέλειος».
Ο Ερνέστο Σάμπατο (1911-2011), μαέστρος της γλώσσας, αλλά και βαθύς γνώστης της ψυχολογίας και της ψυχανάλυσης, θεωρείται ίσως ο μεγαλύτερος σύγχρονος συγγραφέας της Αργεντινής και ένας από τους σημαντικότερους της Λατινικής Αμερικής. Στο αριστουργηματικό μυθιστόρημά του "Το τούνελ" αφηγείται μια καταστροφική ιστορία έρωτα, πάθους και ζήλιας που καταλήγει στο έγκλημα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Εντυπωσιακό» (Τόμας Μαν)
«Θαυμάζω τη δριμύτητα και την έντασή του» (Αλμπέρ Καμύ)
«Το Μπουένος Άιρες έχει δώσει στον κόσμο τρεις μεγάλους συγγραφείς: Μπόρχες, Κορτάσαρ και Σάμπατο, τον μέγα μάντη» (Le Magazine Litteraire)
«Ο Σάμπατο συλλαμβάνει την ένταση των παθών που κυκλοφορούν στα αχαρτογράφητα μονοπάτια όπου η αγάπη δεν εγκυμονεί γαλήνη αλλά κίνδυνο» (Los Angeles Times)
«Ένα κλασικό υπαρξιακό αριστούργημα... Με καθηλωτική, αξιομνημόνευτη επιρροή» (New York Times Book Review)

«Αυτό κάνει ο Σάμπατο στα βιβλία του. Παίρνει την καθημερινότητα και με έναν μεγεθυντικό φακό τη σκάβει, αναδεικνύοντας τις κρυφές κι ανομολόγητες πλευρές της. Η ανάδειξη αυτή έρχεται σε αντιστάθμισμα με το άλλο μεγάλο θέμα που απασχολεί τον Σάμπατο, αυτό της τυφλότητας. Στο Τούνελ η ερωτική ιστορία είναι πολύ συνηθισμένη. Αν δεν υπήρχε ο φόνος, θα ήταν μια ιστορία της διπλανής πόρτας. Είναι η προσπάθεια άμβλυνσης της απόστασης με το αντικείμενο του πόθου κι έπειτα η ψευδαίσθηση ότι μπορείς να βρεις έναν άνθρωπο που θα είναι προέκταση του εαυτού σου. «Αυτός που γύρευα, είμαι» λέει ο Ελύτης. «Εγώ είναι ένας άλλος» ανταπαντάει ο Ρεμπό. Οπότε εισβάλουν όλα τα θέματα ? της κτητικότητας, της ζήλιας, της μεταμόρφωσης της καθημερινότητας, του διεσταλμένου χρόνου. Ο ερωτευμένος τελικά, λέει ο Σάμπατο, είναι ένας άνθρωπος που θέλει όχι απλά να ζευγαρώσει αλλά να μεταφέρει τον εαυτό του σε ένα άλλο υποκείμενο, μια προσπάθεια που τελικά είναι μάταιη». (Ιγνάτης Χουβαρδάς, bookpress.gr, 18/04/2020)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEL TUNEL
ISBN139786180312553
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2018
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ-ΜΠΑΡΑΧΑΣ ΚΛΑΙΤΗ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΜΠΑΤΟ ΕΡΝΕΣΤΟ
Κωδικός Πολιτείας2760-3820
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, C00LdUdE, ycaralis, kantath, lab.alex

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

elena71, anifan, Karagiannidou, kikika, Dionysis Gioulis, Ddadda, Kt.pap, gavriilzx, blackbird, ycaralis, tonysketo, kantath, amos, evie0126, charal, MichaelK_76

Κριτικές για το προϊόν

[02/08/2022] gioul2222.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ανεπιφύλακτα μέσα στά δέκα καλύτερα μυθιστορήματα τού 20ου αιώνα. Σάμπατο (καί τό: περί ηρώων καί τάφων), Κασάρες (η εφεύρεση τού Μορέλ), Κορτάσαρ (τό κουτσό), Μπόρχες (όλο τό έργο του) καί Μάρκες (100 χρόνια μοναξιά) ότι καλύτερο από Ν.Αμερική
[10/04/2018] Monocotyledon.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το Τούνελ του Σάμπατο επηρεασμένο χωρίς αμφιβολία από το ρεύμα του Υπαρξισμού πετυχαίνει τη γενναία κατάδυση στις σκέψεις του πρωταγωνιστή-αφηγητή-θύτη. Θύτη για τη Μαρία Ιριμπάρνε που και τελικά σκοτώνει, θύματος όμως του ίδιου του του εαυτού. Μεγάλα κομμάτια, από τα 39 μικρά κεφάλαια, είναι γραμμένα ξεδιπλώνοντας τις πυκνές πτυχώσεις της σκέψης του Χουάν Πάμπλο. Εξετάζει κάθε πιθανότητα, κάθε δυνατή ή αδύναμη σκέψη όσον αφορά την τροπή των γεγονότων, την πιθανότητα να συμβαίνει το ένα ή το άλλο. Εσωτερικό κείμενο, δίνει την αίσθηση της προφορικής αφήγησης κυρίως λόγω των αρκετών λεπτομερειών του. Αν και ο Σάμπατο θεωρείται από τους καλύτερους αργεντίνους στο είδος του, πιστεύω πως δύσκολα κερδίζει το στοίχημα να μην κουράσει με τον μονόλογο και να μην αφήσει τον αναγνώστη να αναρωτηθεί "γιατί τόση άνευ όρων ωδή στη λεπτομέρεια;".
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS