Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΦΟΡΜΟΛΗ

ΦΟΡΜΟΛΗ

INDRIDASON ARNALDUR
Κωδ. Πολιτείας: 2760-3912




Παρουσίαση

Ένας άντρας βρίσκεται δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Ρέικιαβικ. Τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν είναι ένα κρυπτικό σημείωμα πάνω στο πτώμα και η φωτογραφία του τάφου ενός νεαρού κοριτσιού. Ανατρέχοντας στο παρελθόν του νεκρού ο επιθεωρητής Έτλεντουρ ανακαλύπτει ότι πριν από σαράντα χρόνια το θύμα είχε κατηγορηθεί για ένα αποκρουστικό έγκλημα για το οποίο όμως δεν είχε καταδικαστεί. Μήπως τον είχε στοιχειώσει το παρελθόν του;
Καθώς ο Έτλεντουρ παλεύει να χτίσει τη σχέση του με τη δυστυχισμένη κόρη του, η έρευνα θα τον οδηγήσει στο Ερευνητικό Κέντρο Γενετικής της Ισλανδίας όπου θα ανακαλύψει κάποια πολύ ανησυχητικά μυστικά που είναι ακόμα ζοφερότερα από τον φόνο ενός ηλικιωμένου άντρα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΕΤΛΕΝΤΟΥΡ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ MYRIN.

"Ένα συναρπαστικό παράθυρο σε έναν ανοίκειο κόσμο καθώς και ένα πρωτότυπο και δυσεπίλυτο μυστήριο". (VAL MCDERMID, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ)
"Μια ανατριχιαστική ισλανδική σάγκα της εποχής του DNA. Αυτό το λιτά γραμμένο, χειρουργικό ακριβές βιβλίο λειτουργεί σε πολύ βαθύτερο επίπεδο απ' ό, τι τα περισσότερα αστυνομικά μυθιστορήματα". (INDEPENDENT)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMYRIN
ISBN139786180312812
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2018
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΙΛΝΤΑ
ΕπιμέλειαΛΕΛΟΥΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΙΝΤΡΙΔΑΣΟΝ ΑΡΝΑΛΝΤΟΥΡ
Κωδικός Πολιτείας2760-3912
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Alka, tim8, lab.alex

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

bjorkenia, şehrazat, Victoria Karkanti, xarita1, sakoulios, tim8

Κριτικές για το προϊόν

[29/08/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μαζί με τον 'Ανθρωπο της λίμνης' (2004) είναι, ίσως τα πιο σωστά δομημένα και οργανωμένα στο τομέα της πλοκής αστυνομικά μυθιστορήματα του Indridason. Όπως καί η ελαφρώς υποδεέστερη 'Σιωπή του τάφου', έτσι καί η 'Φορμόλη' (2000) βραβεύτηκε με το Glass Key Award 2002 και ήταν υποψήφιο και για άλλα 2 λογοτεχνικά βραβεία.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο, αν προσέξει κάποιος αναγνώστης θα διακρίνει στη πλοκή στοιχεία και επίδραση από το 'Σημείο του Μπόρκμαν' του Νesser (1994), αλλά καί από το 'Postmortem' της Patricia Co
well, κάτι που φαίνεται και από την διαδικασία της έρευνας που διεξάγει ο έπιθεωρητής Έρλεντουρ στη 'Πόλη της Φορμόλης'.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι οι 'πινελιές' του οικογενειακού δράματος που υπάρχουν είναι σε πολύ πιο ισορροπημένο βαθμό από άλλα του βιβλία, ενώ κάποιο διάλογοι, ειδικά, στο 1ο μέρος, 'τσακίζουν' κόκαλα και μπορεί, ενδεχομένως, να προκαλέσουν και ελαφρά συγκίνηση.

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η γενετική 'κληρονομιά' κάποιων ανθρώπων μπορεί να μετατραπεί καί σε θείο δώρο, αλλά καί σε εφιάλτη, ενώ τονίζεται ότι πολλές, επίσης, οικογενειακές προστριβές μπορεί να έχουν τη ρίζα τους στη... Γενετική και τη Βιολογική Ψυχολογία.

Ολοκληρώνοντας να αναφέρω ότι το 2ο μέρος του βιβλίου είναι δυνατότερο όχι μόνο στο κομμάτι της δράσης, αλλά καί στη ψυχογραφική ανάλυση των ηρώων, οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους και τις πράξεις τους στο παρελθόν έχουν επηρρεάσει και έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στα μελλοντικά γεγονότα.

Βαθμολογία: 4,5/5 ή 9/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΟΥΚΡΗΤΙΟΣ: ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (ΜΙΚΡΟ ΣΧΗΜΑ)
LUCRETIUS
€14.31 €7.16
(-50%)
Κερδίζετε €7.15
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
TAYLOR LAINI
€18.61 €8.37
(-55%)
Κερδίζετε €10.24

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS