Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΒΑΛΤΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ

Ο ΒΑΛΤΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ

+
-
JANSSON SUSANNE
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4025
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τρομερά πράγματα συνέβαιναν ανέκαθεν στον βάλτο πλάι στο χωριό Μοσμάρκεν της Βόρειας Σουηδίας. Απ' τα βάθη του χρόνου αναδύεται ο θρύλος για τις ανθρωποθυσίες στους θεούς που οι κάτοικοι του χωριού απέθεταν σ' αυτόν και τις οποίες ο βάλτος κρατούσε αναλλοίωτες στη λάσπη του.
Αυτόν τον υγροβιότοπο θέλει να μελετήσει η Ναταλί στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής, γι' αυτό εγκαθίσταται στο Μοσμάρκεν. Ο βάλτος την τρομάζει μα και την έλκει με μια αόρατη δύναμη, και τα όσα γνωρίζει για τα μυστικά του δεν περιορίζονται σε απλά επιστημονικά δεδομένα. Μια νύχτα, μετά από μια φθινοπωρινή καταιγίδα, βρίσκει στις όχθες του έναν άντρα αναίσθητο, με τις τσέπες του γεμάτες νομίσματα - όπως ακριβώς στις αρχαίες ανθρωποθυσίες. Κάποιος έχει σκάψει έναν τάφο στον βάλτο ο οποίος την επόμενη μέρα εξαφανίζεται. Η αστυνομία αναλαμβάνει δράση και δεν αργεί ν' ανακαλύψει πως στον χώρο θάβονται πτώματα για περισσότερο από μια δεκαετία. Είναι ο βάλτος που καλεί τους νεκρούς ή το κακό πηγάζει από τους ανθρώπους;
Μια ατμοσφαιρική ιστορία μυστηρίου για τον απαγορευμένο τόπο στον οποίο οδηγεί τους ανθρώπους η θλίψη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ομίχλη, ημίφως και θρύλοι: η Jansson συνθέτει ένα ατμοσφαιρικό και μυστηριώδες πορτρέτο του βάλτου, ο οποίος μετατρέπεται σ' έναν τόπο όπου συγκρούονται η ζωή με τον θάνατο, σ' έναν προθάλαμο στο βασίλειο των νεκρών...» (CRIMEGARDEN)
«Μια ιστορία μυστηρίου που θα σας παγώσει ως το κόκαλο» (Paula Hawkins, συγγραφέας)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςOFFERMOSSEN
ISBN139786180312881
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2018
Αριθμός σελίδων334
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΝΔΥΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΕπιμέλειαΓΙΑΝΝΑΡΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΙΑΝΣΟΝ ΣΟΥΖΑΝ
Κωδικός Πολιτείας2760-4025
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 73, tim8, alexmitsi

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tim8

Κριτικές για το προϊόν

[19/10/2021] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ευχάριστο θρίλερ. Οι πρωταγωνιστές είναι ωραία δομημένοι, η ιστορία ενδιαφέρουσα, με αρκετή αγωνία. Η γλώσσα απλή, αλλά έντονη,δεν κουράζει τον αναγνώστη.Στα κατά, θα έβαζα ότι τελειώνει μάλλον απότομα.Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα στους λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων με μεταφυσικά στοιχεία.
[30/08/2020] sabrina.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αρκετά καλή η ιδέα του βιβλίου. Είναι καλό αλλά μέχρι τα μέσα το βιβλίου είναι σαν να βιάζεται η συγγραφέας να φτάσει στο ζουμί της υπόθεσης. Πολύ απλός ο τρόπος γραφής σε σημείο που γίνεται βαρετός. Γι'αυτό και τα τρία αστεράκια, γιατί έπρεπε να φτάσω στα μέσα για να πω ότι μου αρέσει .
[16/07/2019] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
H Jansson γράφει ένα 'ψυχεδελικό' μυθιστόρημα μυστηρίου με έντονα παραψυχολογικά στοιχεία θρίλερ και εντυπωσιάζει. Ο βάλτος κοντά στο Κτήμα που μένει η κεντρική ηρωϊδα-βιολόγος παρουσιάζεται απειλητικός και κρύβει θανάσιμα μυστικά που οδηγούν βήμα-βήμα πίσω στα στοιχειωτικά γεγονότα του παρελθόντος.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου, αν και αργό και με αρκετές λεπτομέρειες για το βιολογικό-οικολογικό ενδιαφέρον του βάλτου ως αντικείμενο έρευνας 'ξυπνά' εφιάλτες στους ήρωες του μυθιστορήματος, ενώ απειλητική παρουσιάζεται η εικόνα ενός πίνακα με τον τίτλο 'Η κόρη με τα μύρτιλλα', 'αφυπνίζοντας' το υποσυνείδητο της Νάταλι.

Το δεύτερο μέρος έχει πιο γρήγορο ρυθμό και συναρπάζει, έστω και αν η λύση του μυστηρίου διχάζει ή το τέλος μπορεί να φανεί βεβιασμένο. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα, όχι αμιγώς αστυνομικό, το οποίο αγγίζει καί το μυαλό καί τη καρδιά.

Βαθμολογία: 4,1/5 ή 8,2/10.
[01/12/2018] ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 73.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ, ΕΝΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ ΘΡΙΛΕΡ, ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ. Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΒΑΛΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΓΡΦΑΦΗΣ ΤΗΣ ΥΡΣΑ ΣΙΓΚΟΥΡΝΤΑΡΝΤΟΤΙΡ. ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
MARX KARL
€8.00 €4.00
(-50%)
Κερδίζετε €4.00
ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS