Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

NEVILLE STUART
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1985




Παρουσίαση

Ένας ψυχρός δολοφόνος σκορπά τον θάνατο στο Μπέλφαστ κλείνοντας τους ανοιχτούς λογαριασμούς ενός εκδικητικού γέρου. Καθώς ο επιθεωρητής Τζακ Λένον ακολουθεί τα ίχνη του, θα ξετυλίξει το κουβάρι μιας τρομερής συνωμοσίας, μιας συμπαιγνίας πολιτικών και αστυνομίας. Όσο όμως πλησιάζει στη διαλεύκανση των βίαιων δολοφονιών, τόσο οι προϊστάμενοί του τον αποτρέπουν να συνεχίσει. Ο επιθεωρητής Λένον δεν είναι σε καμιά περίπτωση διατεθειμένος να ακολουθήσει τις εντολές τους, καθώς κινδυνεύουν οι ζωές της πρώην αγαπημένης του και της κόρης τους. Στην απελπισία του, δεν θα διστάσει να συμμαχήσει με έναν καταζητούμενο, τον Τζέρι Φέγκαν, πρώην εκτελεστή του ΙΡΑ, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από το τρομερό παρελθόν του. Οι δυο τους θα επιδοθούν σε έναν αγώνα με τον χρόνο καθώς οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ φίλων και εχθρών καταρρέουν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Παρά τις υπερβολές της πλοκής, ο Νέβιλ στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και σε υπαρκτά πρόσωπα. Για παράδειγμα, το 2009 ο Πραγματικός IRA, το κομμάτι που αποσχίστηκε το 1997 από τον Περιφερειακό IRA, ανέλαβε τη δολοφονία το 2006 του Ντένις Ντόναλντσον, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Σιν Φέιν, του κόμματος του οποίου ηγείται ο Τζέρι Άνταμς και αποτελεί την πολιτική έκφραση του IRA. O Ντόναλντσον είχε διαγραφεί από το Σιν Φέιν επειδή υπήρξε πληροφοριοδότης της ΜΙ5, κάτι που παραδέχθηκε ο ίδιος σε δήλωσή του στην κρατική τηλεόραση.
Παράλληλα, ο Νέβιλ μιλάει για τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου καταφθάνουν μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη συστήνοντας εγκληματικές συμμορίες με τις οποίες συνεργάζονται ορισμένοι Πιστοί, ενίοτε πιο επικίνδυνοι από τους βομβιστές του IRA. Βασική ασχολία των συμμοριών είναι η εκμετάλλευση γυναικών από τις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού και η προώθησή τους στην πορνεία. Σε κάθε περίπτωση, ο Νέβιλ είναι καλός αφηγητής. Θαυμαστής του αμερικανικού νουάρ, έγραψε ένα αξιοπρόσεκτο ανάγνωσμα." (ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 4/12/2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCOLLUSION
ISBN139786180313031
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων456
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΖΑΝΑΚΑΡΗ ΒΑΣΙΑ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΥ ΦΙΛΙΑ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΕΒΙΛ ΣΤΙΟΥΑΡΤ
Κωδικός Πολιτείας2760-1985
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

bjorkenia, kanchron, fanik_7, Lafazanos, kikujiro, Chaosman

Κριτικές για το προϊόν

[16/08/2020] valas7.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Κατα την γνωμη μου ειναι αρκετα καλο βιβλιο.αστυνομικο μυθιστορημα βασισμενο σε πραγματικα γεγονοτα.ολα τα βιβλια του συγγραφεα θελουν κατι να μας πουν για τοτε!
[09/06/2014] jamaoua.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αρκετά καλό αστυνομικό μυθιστόρημα με καλές σημειώσεις για να μπούμε λίγο στο κλίμα της ταραγμένης αυτής περιόδου στην Ιρλανδία.Μια κατάσταση αρκετά περίεργη με ή χωρίς ιδανικά...
[11/03/2014] Σίκαλη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Κλειστοφοβικό, περίεργο, με έναν αέρα κινδύνου να πλανάται. Ο Neville με μαεστρία βάζει τον αναγνώστη μέσα στον άρρωστο ψυχισμό του ήρωά του. Μια άλλη ματιά στην Ιρλανδία, στον απόηχο μιας ταραγμένης εποχής, που τα ιδανικά προδόθηκαν και πρόδωσαν. Μια ιστορία, που δεν έχει μανιχαϊστικές απόψεις καλού ή κακού. Το καλό μπορεί να είναι και κακό και αντιστρόφως. Πάνω από όλα όμως υπάρχει ένα βαρύ τίμημα που πληρώνεται... Παρόλο που δεν είμαι λάτρης αυτού του είδους, στο πρόσωπο του Neville, αναγνώρισα έναν καλό και πολλά υποσχόμενο συγγραφέα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΜΑΣ ΜΠΕΡΝΧΑΡΝΤ
BERNHARD THOMAS
€18.59 €7.44
(-60%)
Κερδίζετε €11.15
ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ (3 ΤΟΜΟΙ)
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€41.34 €16.54
(-60%)
Κερδίζετε €24.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS