Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ /ΣΕΙΡΑ)

ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ

HAMMETT DASHIELL
Κωδ. Πολιτείας: 2760-0216




Παρουσίαση

Πιθανότατα η καλύτερη αστυνομική ιστορία που γράφτηκε ποτέ, το θρυλικό Γεράκι της Μάλτας μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο τρεις φορές. Η συναρπαστική αφήγηση διακρίνεται για τον ωμό ρεαλισμό, την ακρίβεια και την οικονομία της καθώς και για τους φυσικούς και δυνατούς διαλόγους.
Ένας θησαυρός που γι' αυτόν αξίζει να φτάσεις στο φόνο. Ένας αμφιλεγόμενος ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο Σαμ Σπέιντ, με τον δικό του κώδικα ηθικής. Ένας απατεώνας που μυρίζει λεβάντα, ο Τζόελ Κάιρο, ένας χοντρός άντρας ονόματι Γκάτμαν και η Μπρίτζιντ Ο'Σόνεσι, μια όμορφη προκλητική γυναίκα που κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί. Αυτά είναι τα συστατικά της ιστορίας του Ντάσιελ Χάμετ, η οποία γοήτευσε γενιές και γενιές αναγνωστών. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

[...] Στο αστυνομικό μυθιστόρημα ο ικανός συγγραφέας είναι ένας μικρός Θεός, ο οποίος ελέγχει πλήρως τις παραμέτρους της πλοκής, με την ιδιαιτερότητα ότι τα πάντα δένουν μεταξύ τους για να δώσουν στο τέλος μια εξήγηση.
Το "Γεράκι της Μάλτας" αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα τέτοιου μυθιστορήματος όπου ένας φόνος ή μια λεπτομερειακή περιγραφή αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια ενός αινίγματος που είναι θέμα χρόνου να εξιχνιασθεί. [...]
Η συναρπαστική αφήγηση του Χάμετ χαρακτηρίζεται από έναν ωμό ρεαλισμό που επιτείνεται από μια εκφραστική δεινότητα, ενώ οι δυνατοί και φυσικοί διάλογοι προσδίδουν έντονη αληθοφάνεια στο εγχείρημα. Εξάλλου, οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της αφήγησης εγκαταλείπεται από τον συγγραφέα που με λιτά μέσα φιλοτεχνεί το διεφθαρμένο και βίαιο πρόσωπο της αμερικάνικης κοινωνίας του 1930. [...] Ένα σκληρό αστυνομικό μυθιστόρημα, με αδρούς χαρακτήρες και έντονη δράση γεμάτη ανατροπές, το οποίο δίκαια θεωρείται κλασικό στο είδος του. (Γιώργος Βαϊλάκης, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 14/4/2006)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE MALTESE FALCON
ISBN139786180313055
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΜΕΤ ΝΤΑΣΙΕΛ
Κωδικός Πολιτείας2760-0216
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kras4, geogatz, tim8, g_lakkas, Victor Dunwich

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kras4, giovand, ammalia, g_lakkas, tim8, hsimpson, areti.gigel, AsFanePadespani

Κριτικές για το προϊόν

[21/01/2020] zorzzano.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πιο κλασικό αστυνομικό νουάρ από αυτό δεν γίνεται ! Ιδανικό για πρώτο ανάγνωσμα όσων δεν έχουν ασχοληθεί με το είδος.
[08/01/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Είναι από τα πιο γνωστά και χαρακτηριστικά αστυνομικά μυθιστορήματα 'νουάρ' όλων των εποχών, και για πολλούς κριτικούς, ίσως, το κατ'εξοχήν 'hard-boiled' αστυνομικό μυθιστόρημα (1929-1930). Ο Χάμετ χρησιμοποιεί σαν βασικό στοιχείο τους μακροσκελείς 'ζωντανούς' διαλόγους που περιέχουν έντονη θεατρικότητα, και δημιουργούν 'γρήγορες' εικόνες σαν να είναι από σκηνές κινηματογραφικής ταινίας. Οι διάλογοι σε πολλά σημεία 'τσακίζουν', ενώ περιέχουν και έντονο μαύρο χούμορ. Ο συγγραφέας συνθέτει την πλοκή με τον ίδιο τρόπο που η αράχνη κατασκευάζει τον ιστό της, ώστε να είναι δύσκολο για τους ήρωές του να αποφύγουν το αναπόφευκτο ή ακόμα και τη δίκαιη κατάληξη, ακόμα και μέσα από σωστά σχεδιασμένες και οργανωμένες δολοπλοκίες.
[04/10/2013] IreneA..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα, είχε ένα μυστήριο αλλά δεν με κράταγε σε αγωνία,ήθελα απλά να τελειώσει να δω αν θα γίνει κάτι...
[14/04/2012] kras4.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ ωραίο , απο τα κλασσικά νουάρ με δράση και ανατροπές.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
BALZAC HONORE. DE
€20.14 €10.07
(-50%)
Κερδίζετε €10.07
ΓΕΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DREYFUS FRANCOIS-GEORGES
€20.67 €10.34
(-50%)
Κερδίζετε €10.33

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS