Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ

+
-
YANAGIHARA HANYA
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4035
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το 1950, ο Νόρτον Περίνα, ένας νεαρός γιατρός, συμφωνεί να συνοδεύσει τον ανθρωπολόγο Πολ Τάλεντ σε μια αποστολή στο απομακρυσμένο νησί Ίβου'ίβου της Μικρονησίας, σε αναζήτηση μιας φημολογούμενης χαμένης φυλής. Επιτυγχάνουν: Δεν βρίσκουν μονάχα τη φυλή αλλά και μια ομάδα δασόβιων που τους βαφτίζουν «ονειροβάτες» και οι οποίοι αποδεικνύεται πως είναι εξαιρετικά μακρόβιοι μα και ανοϊκοί. Ο Περίνα υποψιάζεται πως η πηγή της μακροζωίας τους είναι μια δυσεύρετη χελώνα μην μπορώντας να αντισταθεί στην πιθανότητα της αιώνιας ζωής, σκοτώνει μια χελώνα και περνάει λαθραία το κρέας της στις ΗΠΑ. Αποδεικνύει την υπόθεσή του επιστημονικά, κερδίζοντας παγκόσμια φήμη και το βραβείο Νόμπελ, σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι αυτή η θαυματουργή ιδιότητα έχει ένα φρικτό τίμημα... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Έγραψαν για το βιβλίο:
«Η εξουσία και η κατάχρησή της είναι στην καρδιά αυτού του υπέροχα γραμμένου ντεμπούτου. Εντυπωσιακό και εξόχως απολαυστικό» (Guardian)
«Δοσμένο με τη μορφή των απομνημονευμάτων του βαθιά αντιπαθητικού γιατρού Περίνα, το βιβλίο κάνει ακαταμάχητη την καταβύθιση στο μυαλό αυτού του ευφυούς, αλλά διεφθαρμένου άντρα. Και σου αφήνει μια μικρή ανησυχία που απόλαυσες μια τόσο παράδοξη αλλά εξαιρετικά ειπωμένη ιστορία. Το βιβλίο είναι μια συμφωνία σύνθετων θεμάτων που γίνονται προσιτά χάρη στην καθαρή ποίηση της γραφής της Γιαναγκιχάρα» (Daily Mail)
«Μες στο σασπένς. Χάρη στην πλούσια, αριστοτεχνική πρόζα της Γιαναγκιχάρα, δεν μπορείς να το αφήσεις απ' τα χέρια σου... Πρόκειται για συγγραφέα άξια θαυμασμού» (New York Times)

Περιεχόμενα

Πρόλογος του δρα Ρόναλντ Κουμποντέρα
ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ Ε. ΝΟΡΤΟΝ ΠΕΡΙΝΑ
Επιμέλεια: δρ. Ρόναλντ Κουμποντέρα
ΜΕΡΟΣ Ι: Το ρέμα
Ποντίκια
Οι Ονειροβάτες
Η Ένατη Καλύβα
Το Πρώτο Παιδί
Βίκτορ
Μετά
Επίλογος του δρα Ρόναλντ Κουμποντέρα
Υστερόγραφο
Παράρτημα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE PEOPLE IN THE TREES
ISBN139786180315394
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2018
Αριθμός σελίδων496
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΞΥΛΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΙΑΝΑΓΚΙΧΑΡΑ ΧΑΝΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2760-4035
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

fotinipoliteia, Μενέλαος, dimbik, kantath

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tasou_lalala, Μενέλαος, gtvbiris, kantath, bwkini

Κριτικές για το προϊόν

[13/03/2020] DPRODRO.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Eίναι ενα πολυ καλογραμμένο βιβλίο με φαντασία και αληθοφάνεια.Συμφωνώ με τους προηγούμενους που κριτίκαραν το βιβλίο.
[30/06/2019] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Αν και έδωσα τέσσερα αστέρια, το έκανα επειδή δεν έχει επιλογή για 3.5. Μέχρι και την εκατοστή σελίδα δεν μπορείς να καταλάβεις που σε οδηγεί η εξιστόρηση. Η γραφή της Yanagihara είναι αρκετά καλή. Η επινόηση της ιστορίας εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Αυτό που συμβαίνει στο τέλος, σε καθηλώνει. Επίσης, σε προβληματίζει πολύ περισσότερο από ότι ίσως θα περίμενες και νιώθεις λίγο ότι η συγγραφέας σε κορόϊδεψε. Σημαντικό στοιχείο της όλης υπόθεσης είναι η αληθοφάνεια του. Διάβασα το τέλος μία φορά ακόμα και το ένιωσα και πάλι ως γρονθοκόπημα.
[17/01/2019] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί
και για την αριστοτεχνική πρόζα του και για την παράδοξη μεν όχι ουτοπική δε ιστορία που παρουσιάζει.Εμπνευσμένο από την πραγματική ιστορία του ιατρού ερευνητή Gadjusek, το βιβλίο θέτει πολλά ζητήματα…η μακροζωία και το τίμημά της, η διαφοροποίηση της πολιτισμικής ηθικής στους διάφορους πολιτισμούς, ο τρόπος που φερόμαστε σε αυτούς που παρακμάζουν νοητικά, η προστασία των υποκειμένων της βιοϊατρικής και συμπεριφορικής έρευνας, η απληστία της ανακάλυψης και η επέλαση του πολιτισμού σε πρωτόγονες κοινωνικές εθνοτικές ομάδες και ανέγγιχτα φυσικά περιβάλλοντα. Συγκλονιστικό και ερεβώδες.Μου θύμισε στην αρχή τη σκοτεινή γραφή της Yogo Ogawa, που κι εκείνη δημιουργεί κόσμους σκληρούς, παράλογους και ενίοτε τρυφερούς.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ
€14.41 €5.04
(-65%)
Κερδίζετε €9.37
ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
€59.36 €29.68
(-50%)
Κερδίζετε €29.68

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS