Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΑΣΟΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟ

ΔΑΣΟΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟ

+
-
KRAUSS NICOLE
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4023
Τιμή Έκδοσης
€16.60
Τιμή Πολιτείας
€11.62
(-30%)
Κερδίζετε €4.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Τζουλς Έπστιν έχει χαθεί από προσώπου γης. Χωρίς ίχνος. Για την κατάπληκτη οικογένειά του, η εξαφάνιση του άντρα που επί εξήντα οχτώ χρόνια επιδείκνυε ανυπέρβλητη δίψα για ζωή σηματοδοτεί την κατάληξη μιας σταδιακής μεταμόρφωσης που ξεκινά μετά τον θάνατο των γονιών του και συνεχίζεται με το διαζύγιο του έπειτα από τριάντα πέντε χρόνια γάμου. Γοργά απαρνιέται τα αποκτήματα μιας ζωής και με ό,τι έχει απομείνει από τον πλούτο του και με ένα νεφελώδες σχέδιο, ο Έπστιν αναχωρεί για το Χίλτον του Τελ Αβίβ.
Στο μεταξύ, μια συγγραφέας αφήνει τον σύζυγο και τα παιδιά της στο σπίτι τους στο Μπρούκλιν και εγκαθίσταται στο ίδιο ξενοδοχείο, ελπίζοντας ότι η θέα από την πισίνα όπου κολυμπούσε στις διακοπές της παιδί θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει το δημιουργικό της αδιέξοδο. Όταν όμως ένας άντρας που ισχυρίζεται ότι είναι πρώην καθηγητής λογοτεχνίας την επιστρατεύει για ένα σχέδιο που σχετίζεται με τον Κάφκα, παρασύρεται σε ένα μυστήριο που θα την οδηγήσει σε ένα μεταφυσικό ταξίδι και θα την αλλάξει περισσότερο απ' όσο θα φανταζόταν ποτέ.
Ξεχειλίζοντας από χιούμορ και ζωή, τούτο το βαθύ και υπνωτιστικό, επώδυνα όμορφο μυθιστόρημα μεταμόρφωσης και αυτοπραγμάτωσης είναι μια ματιά πέρα από καθετί ορατό, προς το άπειρο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Μία από τις σημαντικότερες μυθιστοριογράφους της Αμερικής, μια διεθνής λογοτεχνική επιτυχία» (New York Times)
«Αποκαθιστά την πίστη σου στη μυθοπλασία» (Ali Smith, συγγραφέας)
«Η Κράους βρίσκεται στο απόγειο των δυνάμεών της. Ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα» (Guardian)
«Ένα ευφυές μυθιστόρημα. Είμαι γεμάτος θαυμασμό» (Philip Roth)

Περιεχόμενα

Ι
Αϊέκα
Στο πουθενά
Κάθε ζωή έχει την παραξενιά της
Ετοιμασίες για τη Χαναάν
Είναι και δεν είναι
Καντίς για τον Κάφκα
II
Γκιλγκούλ
Δάση του Ισραήλ
Κάτι να μεταφέρεις
Ο τελευταίος βασιλιάς
Στην έρημο
Λεχ λεχά
Ήδη εκεί
Σημείωμα της συγγραφέως
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFOREST DARK
ISBN139786180315837
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2018
Αριθμός σελίδων352
Διαστάσεις20x14
ΜετάφρασηΗΛΙΑΔΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΓΙΑΝΝΑΡΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΡΑΟΥΣ ΝΙΚΟΛ
Κωδικός Πολιτείας2760-4023
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, Μενέλαος

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

agelikiparask, Μενέλαος, kantath

Κριτικές για το προϊόν

[18/05/2023] Ελισάβετ..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα βιβλία που σχεδόν τελείωσα. Θα το θυμάμαι πάντα ως ένα από τα βιβλία με ένα απίθανο τυράκι* ως bait (χαμένα – ξεχασμένα- κλεμμένα χειρόγραφα του Καφκα) το οποίο ποτέ δεν ενέταξε πειστικά στην ανερμάτιστη πλοκή του (όποια κι αν ήταν αυτή), η οποία μέσες άκρες συνοψίζεται στο εξής: λευκοί, πολύ εύποροι χαρακτήρες αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις τους και το σκάνε. Πολύ ώριμη συμπεριφορά αφενός, first world problems αφετέρου. Χωρίς συνοχή, επίπεδοι χαρακτήρες, απογοητευτική αφήγηση.
*το οποίο, μουχλιασε σαφως
[01/04/2021] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Στο μυθιστόρημα αυτό, βάζω ένα αστέρι ,γιατί μου άρεσε η γραφή.Είναι ανάλαφρη και συγχρόνως με νεύρο,σε συναρπάζει.Αυτό που δεν μου άρεσε είναι η ιστορία η ίδια.Δύο άνθρωποι, σε κάποια χρονική στιγμή χάνουν στην ουσία τον εαυτό τους και κάνουν ότι τους κατέβει.Στην μία από τις δύο ιστορίες παρεμβάλλεται ένα κομμάτι που αφορά το Κάφκα, με τρόπο αρκετά περίεργο, αδόκιμο.Γενικά, υπάρχει μία δόση υπερβολής,παραλογισμού.Επίσης δεν μου άρεσαν οι άπειρες μικρές και άκρως κουραστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις.Γενικά το βιβλίο το βρήκα πολύ κουραστικό έως βαρετό.
[23/12/2018] Ombledroom.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Χαμένες ψυχές που ψάχνονται, διπλές ζωές που δεν τις έζησαν, εναλλακτικές πραγματικότητες, η ιστορία μιας επιστήμης σε κάποιο κεφάλαιο, μεταφυσική σε 3 απλά βήματα, μυστηριώδεις ξένοι, αποκόλληση από τις φόρμες, μεταμεθοδολογική μέθοδος, και μεταμόρφωση. Του Κάφκα.
Λοιπόν, λίγο λιγότερο επιγραμματικά και πολύ περισσότερο με δικά μου λόγια.
Έχουμε εδώ ένα διχασμένο μυθιστόρημα. Δύο παράλληλες αφηγήσεις που φαινομενικά δεν συναντώνται πουθενά, αλλά εγώ άλλα κατάλαβα.
Αφήγηση 1. Ένας ζάμπλουτος ογδοηκοντούτης Αμερικάνος κληρονομικά Εβραίος που ονομάζεται Τζουλς Έπστιν, εξαφανίζεται. Αρχίζει να ρετάρει, τα βροντάει όλα κάτω και φεύγει. Κλειστόν λόγω βλάβης. Πάει στο Ισραήλ όπου ένας μυστήριος ραβίνος, εκ πεποιθήσεως Εβραίος, του λέει ότι είναι απόγονος του βασιλιά Δαβίδ. Λίγο τον απασχολεί, άλλα ζητεί η ψυχή του, γι’ άλλα κλαίει. Την ανάπαυση, την ελαφρότητα, τη ζωή που δεν έζησε. Και δέντρα. Θέλει να φτιάξει ένα δάσος.
Αφήγηση 2. Μια συγγραφέας, που τήνε λέν’ Νικόλ κι αυτήνανε, στα πρόθυρα διαζυγίου (το οποίο και πήρε η δικιά μας, η Κράους για, από τον Τζόναθαν τον Σάφραν) και νευρικής κρίσης, κλείνει προσωρινά, λόγω βλάβης κι αυτή σαν τον Έπστιν, την οικογενειακή επιχείρηση φροντίδας ανηλίκων και διάσωσης γάμου, παίρνει κει χάμου δυο βρακιά και πάει Ισραήλ να βρει το μυθιστόρημα που θα γράψει, το οποίο για κάποιο περίεργο λόγο πιστεύει ότι της παίζει κρυφτούλι στο Hilton του Τελ Αβίβ. Εκεί της λέει ένας μυστήριος τύπος ότι ο Κάφκα, που πέθανε το 1924 στην Πράγα, έφυγε μετά θάνατον για Ισραήλ όπου έζησε ανέμελα ως κηπουρός για χρόνια πολλά και τα λοιπά. Έρευνες, στοχασμοί, παράνοιες, πυρετοί. Σταματάω τώρα για να μην κάνω spoilers, όμως εκείνα τα άλλα που έλεγα πριν πως κατάλαβα εγώ είναι ότι ίσως η ιστορία που κυνηγάει να βρει να γράψει η Νικόλ να είναι η ιστορία του Έπστιν. Εσύ τι λες;
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Ο ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
DICK K. PHILIP
€14.20 €7.10
(-50%)
Κερδίζετε €7.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS