Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

(ΣΕΤ) ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ / ΡΟΥΘ

(ΣΕΤ) ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ / ΡΟΥΘ

FORSTER EDWARD-MORGAN (E.M. FORSTER), ROBINSON MARILYNNE
Κωδ. Πολιτείας: 2760-3985




Παρουσίαση

ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ
Η Λούσι Χάνιτσερτς, μια νεαρή Αγγλίδα, έχει μάθει να υπακούει στους κοινωνικούς κανόνες και τις συμπεριφορές που της υπαγορεύουν πρόσωπα του περιβάλλοντός της, από τη νευρωτική ξαδέρφη της μέχρι τη μητέρα και τον αρραβωνιαστικό της. Όταν κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Φλωρεντία θα γνωρίσει τον Τζορτζ Έμερσον και τον πατέρα του, η ζωή της αλλάζει για πάντα.
Γραμμένο το 1908, το μυθιστόρημα αυτό του Ε. Μ. Φόρστερ, το οποίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Τζέιμς Άιβορι (1985), είναι μια εξαιρετική κοινωνική κωμωδία, ένα πνευματώδες σχόλιο στη βρετανική αστική τάξη των αρχών του 20ού αιώνα.

«Το αγάπησα. Ήταν το πρώτο βιβλίο που μου αποκάλυψε τις δυνατότητες που προσφέρει η λογοτεχνία» (Zadie Smith, συγγραφέας)
«Θα διαβάζουμε Φόρστερ για πάντα, γιατί λέει και υπαινίσσεται πράγματα όπως κανένας άλλος» (Times)

Ο Φόρστερ με κοφτερή και κωμική ματιά, τολμάει να εισχωρήσει στα βάθη της βρετανικής αστικής τάξης των αρχών του 20ού αιώνα, παραθέτοντας ένα καυστικό, πνευματώδες μυθιστόρημα στο αναγνωστικό κοινό της εποχής, που καταφέρνει να φτάνει μέχρι τις μέρες μας χωρίς να χάσει καθόλου από την αίγλη του. Μιλάει για την πνευματική και συναισθηματική αφύπνιση μιας νέας κοπέλας που κόντρα σε κάθε τι, αποφασίζει να διεκδικήσει και τελικά να κατακτήσει το μέλλον που θέλει και της αξίζει να έχει, στο πλευρό ανθρώπων που δεν προσπαθούν να την εντάξουν με τη μάζα, ούτε να την βάλουν σε αποστειρωμένα καλούπια, αλλά που της επιτρέπουν να είναι αυθόρμητη, ειλικρινής και τελικά, αληθινή, τόσο απέναντι στην ίδια, όσο και απέναντι στους γύρω της, έστω κι αν αυτό δεν βρίσκει την γενική αποδοχή. Είναι μια ιστορία προοδευτικής αλλαγής που είτε την αποδεχόμαστε είτε όχι, οφείλουμε και πρέπει να σεβαστούμε. (Γιώτα Παπαδημακοπούλου, www.cine.gr, 24.1.2012)

ΡΟΥΘ
Αυτή είναι η ιστορία δύο ορφανών αδερφών που μεγαλώνουν σε μια μικρή πόλη χαμένη μες στην απεραντοσύνη της Βορειοδυτικής Αμερικής, όπως την αφηγείται η μία εκ των δύο, η Ρουθ, ένα μελαγχολικό και ονειροπόλο κορίτσι, ανήμπορο να πιστέψει σε κάτι μονιμότερο από μια στιγμή, μια θύμηση ή ένα όνειρο. Έχοντας βιώσει την εγκατάλειψη από μια σειρά από συγγενείς, η Ρουθ και η Λουσίλ καταλήγουν στη φροντίδα της Συλβί, της απόμακρης και αινιγματικής αδερφής της μητέρας τους και αγωνίζονται να ενηλικιωθούν σημαδεμένες από την απώλεια και τη μοναξιά. Η πορεία τους καθρεφτίζεται στις υπέροχες εικόνες από το παγωμένο φυσικό τοπίο που τις περιβάλλει σ' ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που ήδη από την έκδοσή του χαιρετίστηκε ως κλασικό.
Μια αριστουργηματικά λυρική αφήγηση με επίκεντρο όσους δεν κατάφεραν να συνδεθούν ποτέ με έναν τόπο, έναν σκοπό, μια καθημερινότητα ή έναν άλλο άνθρωπο. για όσους ζουν ξεχασμένοι από την ιστορία προσπαθώντας να εφεύρουν μια ζωή χωρίς οποιαδήποτε στήριξη. (Από τις παρουσιάσεις στα οπισθόφυλλα των βιβλίων)

"Κλασικό. Σαν σειρήνα η Ρόμπινσον σε τραβάει στον απατηλά ρευστό, υπέροχα φτιαγμένο παράλληλο κόσμο της". (Guardian)
"Νιώθεις την καθηλωτική απελευθέρωση συσσωρευμένης συγγραφικής αυτοπεποίθησης, την ευχάριστηέκπληξη απέναντι στις απροσδόκητες δυνατότητες της γλώσσας, μια προσεκτική αλλά βαθιά αγάπη για τους ανθρώπους που νομίζαμε πως μόνο οι άγιοι μπορούν να αισθανθούν". (New York Times)
"Έπιασα τον εαυτό μου να διαβάζει όλο και πιο αργά. Δεν είναι βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί βιαστικά. Κάθε πρόταση είναι αληθινή απόλαυση. (Doris Lessing, συγγραφέας)
Λεπτομέρειες
ISBN139786180316742
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2017
Διαστάσεις21x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΟΡΣΤΕΡ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ-ΜΟΡΓΚΑΝ, ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ ΜΕΡΙΛΙΝ
Κωδικός Πολιτείας2760-3985
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

fryne, kitrinos, nikAEL, Ron, Krvag, mitsost, Nefeli Karapiperi, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

HOTEL DE DREAM
WHITE EDMUND
€4.98 €1.99
(-60%)
Κερδίζετε €2.99
ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS