Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
WOOLF VIRGINIA
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4140
Τιμή Έκδοσης
€15.50
Τιμή Πολιτείας
€10.85
(-30%)
Κερδίζετε €4.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αν ζήσουμε άλλον έναν αιώνα -μιλάω για τη συλλογική ζωή, που είναι η αληθινή ζωή, και όχι για τις μικρές ζωές που ζούμε ατομικά- και έχουμε πεντακόσιες λίρες τον χρόνο και ένα δωμάτιο δικό μας η καθεμιά αν συνηθίσουμε να έχουμε την ελευθερία και το θάρρος να γράφουμε ακριβώς αυτό που σκεφτόμαστε αν δραπετεύουμε λίγο από το κοινόχρηστο καθιστικό και βλέπουμε τους ανθρώπους όχι πάντα στο πλαίσιο της σχέσης του ενός με τον άλλον αλλά σε σχέση με την πραγματικότητα καθώς και τον ουρανό και τα δέντρα ή οτιδήποτε όπως είναι στην πραγματικότητα αν αντιμετωπίσουμε το γεγονός, γιατί είναι γεγονός, ότι δεν υπάρχει μπράτσο να πιαστούμε, αλλά ότι προχωράμε μόνες και ότι η σχέση μας είναι με τον κόσμο της πραγματικότητας κι όχι με τον κόσμο των ανδρών και των γυναικών, τότε θα υπάρξει η ευκαιρία και η νεκρή ποιήτρια που ήταν η αδελφή του Σαίξπηρ θα ανακτήσει το σώμα που τόσες φορές θυσίασε.

Ένα βιβλίο-ορόσημο για τη γυναικεία χειραφέτηση, ένα επαναστατικό κείμενο από την εμβληματική βρετανίδα συγγραφέα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςA ROOM OF ONE'S OWN
ISBN139786180316995
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2019
Αριθμός σελίδων262
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΤΖΑΝΑΚΑΡΗ ΒΑΣΙΑ
ΜετάφρασηΤΖΑΝΑΚΑΡΗ ΒΑΣΙΑ
ΕπιμέλειαΑΝΔΡΕΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΛΦ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2760-4140
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

fotinipoliteia, Μαρία7, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[10/04/2022] Silverchild.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Σεβαστά αυτά που γράφει η Γουλφ κι ο φεμινισμός είναι, δυστυχώς, πάντα επίκαιρος, αλλά πιστεύω ότι τα θέματα για τα οποία γράφει εδώ έχουν σήμερα σε έναν βαθμό ξεπεραστεί.
[09/01/2022] Maria Panagiotou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
"Κλειδώστε τις βιβλιοθήκες σας αν θέλετε αλλά δεν υπάρχει πόρτα ούτε κλειδαριά ούτε σύρτης που μπορείτε να βάλετε στην ελευθερία του μυαλού μου."
Δεν πρόκειται για μυθιστόρημα αλλά για ένα δοκίμιο στην ουσία, που βασίζεται σε δύο ομιλίες της Γουλφ με θέμα "Γυναίκες και πεζογραφία". Σκιαγραφεί τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες ήταν τόσο πίσω στην πεζογραφία, και παράλληλα κάνει μια ιστορική αναδρομή για τη θέση της γυναίκας και τη σχέση της με το γράψιμο.
[12/12/2020] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Ένα από τα καλύτερα δοκίμια που έχω διαλέξει τελευταία. Είναι σαφέστατα φεμινιστικό και με ρητορική πέρα από την εποχή της Woolf. Οι λέξεις απαιτούν να ακουστούν ηχηρά.
Το “δωμάτιο”, το “δικό της”, είναι ένας χώρος μεν, αλλά το κλειδί είναι η δημιουργικότητα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι συχνά οι γυναίκες, ακόμα και σήμερα, δεν έχουν την ευκαιρία να εκρφάσουν ή να αναπτύξουν οποιαδήποτε μορφή τέχνης σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η Woolf εκφράζει με σαφήνεια τη σπουδαιότητα να έχει μια γυναίκα χρήματα κι ένα δικό της δωμάτιο για να γράψει μυθοπλασία. Ωστόσο, διευρευνά στοχαστικά την αρτιότητα, καθώς και τον “ανδρόγυνο” νου. Θίγει, με επισκόπηση και της δικής της θέσης, το ρόλο της εκπαίδευσης ,τόσο για τη συγγραφή όσο και για την οικονομική ανεξαρτησία. Βεβαίως, ο εικοστός αιώνας είδε περισσότερες γυναίκες συγγραφείς να αναδύονται από οποιονδήποτε άλλον αιώνα, αλλά δεν υφίσταται σε ευρεία κλίμακα στον κόσμο και είναι γεγονός ότι οι περιορισμοί για το γυναικείο φύλο πολυεπίπεδα είναι πολλοί ακόμα. Ο λόγος της Woolf είναι αιχμηρός και αντιμετωπίζει άμεσα τα προβλήματα με ρεαλιστικούς όρους. Το κείμενο χαρακτηρίζεται από πραγματισμό και προτείνει λύσεις. Προσδιορίζει με σαφήνεια τι σημαίνει πνευματική ελευθερία αλλά και ποιες συνθήκες πρέπει να συντρέχουν για να επιτευχθεί.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΥΜΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€31.35 €14.11
(-55%)
Κερδίζετε €17.24
DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS