Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΙΜΑΙ ΟΣΑ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ // ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΕΙΜΑΙ ΟΣΑ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

+
-
ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4308
Τιμή Έκδοσης
€16.60
Τιμή Πολιτείας
€11.62
(-30%)
Κερδίζετε €4.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Και αν τελικώς η μνήμη δεν είναι άλλο παρά διάσπαρτα νησιά μέσα σε μιαν απέραντη θάλασσα λήθης; Με άλλα λόγια, μήπως είμαστε όσα έχουμε ξεχάσει;
Ο πρωτοπρόσωπος αφηγητής αυτής της αληθινής ιστορίας περνά από το ένα νησί στο άλλο, αναζητώντας άλλοτε σαν αρχαιολόγος και άλλοτε σαν αστρονόμος που παρατηρεί το παρελθόν του σύμπαντος τον άνθρωπο που ήταν ο πατέρας του προτού γίνει πατέρας του, τη χώρα του προτού γίνει χώρα του.
Τι βρίσκει; Οικογενειακά θαμμένα μυστικά, φόνους, τραύματα που ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο, ανολοκλήρωτους έρωτες, εικόνες και λέξεις που στοιχειοθετούν μια ανώμαλη διαδρομή μέσα από την οποία ο αφηγητής προσπαθεί να βρει τις χαμένες συνδέσεις: με τον εαυτό του, πρωτίστως όμως με τους άλλους γύρω του.
«Όταν μιλάμε για τη ζωή του πατέρα μας, σε ποιο βαθμό μιλάμε για τη δική μας τη ζωή; Πάνω απ' όλα, σε ποιο βαθμό μιλάμε για τη ζωή όλων των πατέρων του κόσμου, τη ζωή όλων των δυνητικών αναγνωστών μας; Δεν υπάρχει ασφαλής απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα είχε νόημα η γραφή αυτού του βιβλίου αν ένιωθα πως αφορά μονάχα τον άνθρωπο που γνώρισα. Έχει νόημα και λόγο ύπαρξης μονάχα αν έχω κατά νου σε κάθε σελίδα ότι αυτή θα είναι μια αφήγηση που θα αφορά τον κάθε άγνωστο, τον κάθε πατέρα και την κάθε μητέρα, τον κάθε γιο και την κάθε κόρη που δεν γνώρισα ποτέ». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Επιμέλεια: Ελένη Μπούρα
Διορθώσεις: Ειρήνη Χριστοπούλου
Λεπτομέρειες
ISBN139786180321319
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2019
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ
Κωδικός Πολιτείας2760-4308
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, antpth

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Nefeli Karapiperi, ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ, antpth

Κριτικές για το προϊόν

[05/02/2024] antpth.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σπουδαίο βιβλίο, εξαιρετική ατμόσφαιρα και γραφή. Ουσιαστικό ντοκουμέντο δύσκολων χρόνων, γραμμένο με κάθε σεβασμό στην αλήθεια.
[24/08/2021] gtatarakis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
εξαιρετικό βιβλίο. Δεν είναι τυχαίο που το πρώτο που διαβάζω στην Καθημερινή της Κυριακήςείναι ο κύριος με τα Γκρί.
συγχαρητήρια κ. Μαγκλίνη.
[26/11/2019] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με συγκινεί ιδιαίτερα, όταν συναντώ συγγραφείς που γράφουν μέσα από την καρδιά τους. Η συναισθηματική γραφή, με ταξιδεύει στους κόσμους των ιστοριών που πλάθονται μέσα σε σύμπαντα ευαισθησίας. Αυτή η ιστορία που είναι αληθινή, γράφτηκε για να μοιάζει σαν παραμύθι. Το παρελθόν ενός άγνωστου, για τον αναγνώστη, πατέρα γίνεται η δική σου ιστορία, μέσω της ρομαντικής αφήγησης του παιδιού-συγγραφέα. Η ωμότητα και η ασχήμια των ανθρώπων, μέσα από το υπαρξιακό γυαλί της αναζήτησης, με αναφορές στην επιστήμη, που κατ' εμένα, αναφέρονται σκοπίμως, ώστε να μας κάνει ο συγγραφέας να σκεφτούμε την ύπαρξή μας στο ευρύτερο κοσμικό σύνολο. Απλή και ρομαντική γραφή που φανερώνει το ειλικρινές συναίσθημα, συνοδευόμενο από λυρικές πινελιές στο περιθώριο κάθε κεφαλαίου. Μου άρεσε πολύ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LAWRENCE SANDRA
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ
ΓΟΛΟΣΟΒΚΕΡ ΙΑΚΩΒΟΣ
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS