Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

+
-
ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ ΠΑΣΧΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4392
Τιμή Έκδοσης
€16.60
Τιμή Πολιτείας
€11.62
(-30%)
Κερδίζετε €4.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πρόλογος είναι εκείνο το μακρύ και βαρετό σημείωμα που γράφεται μετά την ολοκλήρωση ενός βιβλίου και στο τέλος ουδείς το διαβάζει. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για ένα βιβλίο που ανθολογεί «τα έξυπνα τα λόγια τα μεγάλα» ιδιοφυών ανθρώπων -το χιούμορ κρύβει πάντα μια μορφή ιδιοφυΐας-, εκείνα τα αναπάντεχα αποσπάσματα σκέψης που δεν προκαλούν μόνο γέλιο, αλλά και σκέψη.
Εκτός των δομικών προβλημάτων που έχει κάθε πρόλογος, σε αυτή τη συλλογή υπάρχει κι ένα επιπλέον πρόβλημα. Πώς μπορεί να είναι κάποιος πιο ουσιαστικός από τον Γκράουτσο Μαρξ που κάποτε έστειλε σε έναν συγγραφέα το εξής σημείωμα: «Από τη στιγμή που έπιασα στα χέρια μου το βιβλίο σου μέχρι να το αφήσω κάτω πέθανα στα γέλια. Κάποια μέρα σκοπεύω και να το διαβάσω». Ή, πώς μπορεί κάτι να είναι πιο αστείο από το συμπέρασμα ενός ανώνυμου για το σεξ: «Ανησυχία σε καταλαμβάνει όταν για πρώτη φορά δεν μπορείς δεύτερη φορά. Απόγνωση υπάρχει όταν για δεύτερη φορά δεν μπορείς πρώτη φορά».
Επομένως, ας μη μακρηγορούμε και απλώς να διευκρινίσουμε ότι το παρόν βιβλίο δεν είναι προϊόν συγγραφής, αλλά ανάγνωσης. Δεν φιλοδοξεί να είναι ανθολόγιο, παρόλο που μοιάζει με τέτοιο. Μόνος στόχος αυτής της συλλογή είναι να διασκεδάσει τους αναγνώστες, διότι «το χιούμορ είναι μια ακόμα άμυνα απέναντι στο σύμπαν» (Μελ Μπρουκς). Αποτελεί μια εμπλουτισμένη έκδοση του Είπαν... Το λεξικό του έξυπνου λόγου, το οποίο είχε κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Καστανιώτη το 1999, επειδή στα είκοσι χρόνια που πέρασαν από την πρώτη του έκδοση συγκέντρωσα διπλάσιες ρήσεις, και ήταν κρίμα να μείνουν σε μια άψυχη βάση δεδομένων, όταν μπορούν πιθανώς να κάνουν κάποιον να γελάσει. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

«Το μόνο χειρότερο από το να σε σχολιάζουν είναι να μη σε σχολιάζουν.» (Oscar Wilde)
«Ποτέ δεν ξεχνώ ένα πρόσωπο, αλλά στην περίπτωσή σας θα κάνω μια εξαίρεση.» (Groucho Marx)
«Ιδιοφυΐα είναι η ικανότητα να λες το προφανές με απλό τρόπο.» (Charles Bukowski)
«Μου ζήτησε να τραβήξω την καλύτερη πλευρά της, αλλά της είπα πως είναι αδύνατον. Καθόταν πάνω της.» (Alfred Hitchcok)
«Στην πολιτική, αν θες να ειπωθεί κάτι, ζήτα το από έναν άντρα. Αν θες να γίνει κάτι, ζήτα το από μια γυναίκα.» (Margaret Thatcher)
«Αν μπορούσε ο Θεός να μου δώσει ένα ξεκάθαρο σημάδι! Κάτι σαν μια μεγάλη κατάθεση στον τραπεζικό μου λογαριασμό στην Ελβετία.» (Woody Allen)
«Ο κόσμος θα ειρηνεύσει, όταν η δύναμη της αγάπης νικήσει την αγάπη της δύναμης.» (Jimmy Hendrix)
«Πόλεμος είναι ο τρόπος του Θεού για να μαθαίνουν οι Αμερικανοί γεωγραφία.» (Ανώνυμος)

Περιεχόμενα

Αγάπη
Άγιος Βασίλης
Άγνοια
Αγορά
Άγχος
Αεροπλάνο
Αθανασία
Άθεος
Αθλητισμός
Αισθήματα
Αισιοδοξία
Αισιοδοξία-Απαισιοδοξία
Ακατανόητο
Ακρίβεια [...]
Λεπτομέρειες
ISBN139786180321586
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2020
Αριθμός σελίδων366
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2760-4392
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[28/02/2020] artech.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Θα ήταν πιο ταιριαστό ο τίτλος του βιβλίου να παρέμενε ο αυθεντικός «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Το έργο αυτό περιέχει τις περισσότερες ψευδείς και ανακριβείς αναφορές σε αποφθέγματα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο εκδοτικό στερέωμα. Είναι κρίμα να εκδίδονται τέτοιας ποιότητας βιβλία, αλλά ομολογουμένως από το συγγραφέα αυτό δεν θεωρώ πως περίμενε κανείς κάτι πιο χρήσιμο από μία σφήνα για πόρτα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
RICHIE ROBERT
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS