Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ // Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠΕ ΚΑΡΒΑΛΙΟ

ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠΕ ΚΑΡΒΑΛΙΟ

+
-
ZANON CARLOS
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4582
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του μεσογειακού νουάρ, ο Πέπε Καρβάλιο του Manuel Vazquez Montalban, ξαναζωντανεύει από την πένα του πολυβραβευμένου Carlos Zanon.
Είναι 2017 και οι τεκτονικές πλάκες της κοινωνίας κινούνται με τρόπο πρωτόγνωρο. Ο Πέπε Καρβάλιο αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, όπως πάντα: η εξαφάνιση μιας πόρνης ή η απόγνωση μιας παλιάς φίλης που καταφεύγει σ' αυτόν μετά από έναν φόνο στο κοντινό της περιβάλλον. Χωρίς να ξέρει πώς και γιατί, ο Καρβάλιο διχάζεται ανάμεσα στη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη, περιφερόμενος από τη μια στην άλλη σαν χαμένος. Στη Βαρκελώνη εξακολουθεί να έχει το γραφείο του και το πιστό προσωπικό του. Στη Μαδρίτη, χάνεται σ' έναν λαβύρινθο με μια γυναίκα παντρεμένη με ένα πρόσωπο-κλειδί της εθνικής πολιτικής σκηνής, και βρίσκεται εντελώς εκτός ισορροπίας.
Από την άλλη, ο αχώριστος παρτενέρ του, ο Μπισκουτέρ, ασχολείται με τη συμμετοχή του σε ένα τηλεοπτικό ριάλιτι μαγειρικής, η γραμματέας του μονίμως αργεί ή ασχολείται με το κινητό της, και η υγεία του είναι σε κίνδυνο. Εξακολουθεί, ωστόσο, να καίει βιβλία στο τζάκι του και να μισεί τη σύγχρονη μουσική. Μπορεί να φταίει που γερνά ή, όπως η χώρα όπου ζει, μπορεί να περνά σοβαρή κρίση ταυτότητας σε κάθε επίπεδο: Ποιος είσαι, Καρβάλιο; Τι θέλεις; Τι ζητάς; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCARVALHO: PROBLEMAS DE IDENTIDAD
ISBN139786180321753
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων464
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΝΗΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕπιμέλειαΠΕΚΙΑΡΙΔΗ ΣΤΕΛΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΘΑΝΟΝ ΚΑΡΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2760-4582
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[16/08/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Το βιβλίο αυτό δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλό ή κακό ή μέτριο, επειδή μου είναι αδύνατον να παρακολουθήσω τα ελληνικά της μετάφρασης. Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι η συγκεκριμένη μετάφραση θεωρώ ότι δεν έχει σχέση με το ιδιότυπο στιλ γραφής αυτού του συγγραφέα. Τι να πω! Ας ρίχνουμε κάπου κάπου καμιά μάτια στο συντακτικό και τη γραμματική της ελληνικής γλώσσας, για να φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας. Και αν δεν καταλαβαίνουμε το στιλ του συγγραφέα ή δεν μας αρέσει, ας μην καταπιανόμαστε με τη μετάφρασή του αλλά γενναιόδωρα να την παραχωρούμε σε άλλους που το καταλαβαίνουν. Αλλιώς, το κείμενο θα πάσχει από προχειρότητα. Εκτός και εάν αυτό είναι το πρώτο «χέρι» της μετάφρασης και μετά δεν υπήρξε χρόνος για μια δεύτερη (τουλάχιστον ) ματιά. Ίσως αυτά, συν τις κάποιες ανούσιες φλυαρίες του κειμένου, να εξηγούν την αποτυχία του βιβλίου. Κανένα αστεράκι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ
ΓΟΛΟΣΟΒΚΕΡ ΙΑΚΩΒΟΣ
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
ΗΧΟΣ ΛΕΠΤΟΣ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€19.45 €9.72
(-50%)
Κερδίζετε €9.73

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS