Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

+
-
ERNAUX ANNIE (NOBEL 2022)
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4612
Τιμή Έκδοσης
€12.20
Τιμή Πολιτείας
€8.54
(-30%)
Κερδίζετε €3.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

H Annie Ernaux προσπαθεί να ανακαλύψει τα διαφορετικά πρόσωπα της μητέρας της, που πέθανε εξασθενημένη από την αρρώστια που κατέστρεψε τη μνήμη της και της στέρησε τη σωματική και πνευματική της ακεραιότητα. Επιχειρεί να ανασυνθέσει τη ζωή αυτής της γυναίκας που υπήρξε η μητέρα της, μιας γυναίκας δραστήριας και ανοιχτής απέναντι στον κόσμο, που δούλεψε ως εργάτρια πριν ανοίξει το δικό της κατάστημα, που αγωνιούσε να διατηρήσει τη θέση της στην κοινωνία, που ήταν μανιώδης αναγνώστρια και πίστευε ότι "για να ανελιχθείς πρέπει πρώτα να μάθεις". Καλείται όμως να αντιμετωπίσει και τα αντιφατικά αισθήματα που πολλές φορές νιώθει μια κόρη για τη μητέρα της: αγάπη και μίσος, ενοχή, τρυφερότητα, ενόχληση, αλλά κι αυτή τη σπλαχνική και σιωπηλή προσκόλληση απέναντι σ' αυτή την ηλικιωμένη γυναίκα που δεν ζει πια.
Η γραφή της Ernaux, ακριβής και σαφής, επαναφέρει με τρόπο σαρωτικό αυτή τη μητέρα που ήταν για την κόρη της η προσωποποίηση του Χρόνου και της κοινωνικής συνθήκης της καταγωγής: "Έχασα τον τελευταίο δεσμό που είχα με έναν κόσμο στον οποίο δεν ανήκω πια". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η Ερνό μεταπλάθει σε λέξεις και αποτυπώνει, στο συγκεκριμένο αφήγημα, όλα τα συναισθήματα που τη συνδέουν με τη μητέρα της. Μια παλέτα αντιφατικών κι αντικρουόμενων συναισθημάτων, αυξομειούμενης έντασης και πολλών αποχρώσεων. (...) Η συγγραφέας μιλάει με ειλικρίνεια για το χάσμα που μας χωρίζει από τους γονείς, ηλικιακό πάντα αλλά ενίοτε και κοινωνικό, για την αγάπη, που περιμένει και απαιτεί τα πάντα, που συχνά αμφισβητείται αλλά πάντα αποδεικνύεται παρούσα, για τον φανερό ή κρυφό ανταγωνισμό, για την απώλεια και τη μνήμη, και για το παρελθόν, με το οποίο είμαστε άρρηκτα δεμένοι και στο οποίο, εν τέλει, οφείλουμε αυτό που είμαστε». (Χριστίνα Μουκούλη, bookpress.gr, 16/06/2021)

"Ένα δυνατό και λιτό βιβλίο - με την ηρεμία και την ειλικρίνεια που ακολουθούν τη μεγάλη θλίψη". (BOOKLIST)
"Τίποτα λιγότερο από μια μινιμαλιστική αποκάλυψη, ένα γραπτό τόσο αιχμηρό που φτάνει κατευθείαν στην καρδιά με χειρουργική ακρίβεια". (LOS ANGELES READER)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςUNE FEMME
ISBN139786180321890
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ
ΜετάφρασηΚΟΛΑΙΤΗ ΡΙΤΑ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΡΝΟ ΑΝΙ (NOBEL 2022)
Κωδικός Πολιτείας2760-4612
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

DIMIEPI, PANAGIOTAKIELENI, tanstil, kantath

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Lila_333, aleahi, DIMIEPI, malena20

Κριτικές για το προϊόν

[01/03/2022] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Δυστυχώς δεν είναι και ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει με την ανάλογη θεματολογία. Οπωσδήποτε, η συγγραφέας επιχειρεί με πολύ ξεκάθαρη γραφή να μεταφέρει την εικόνα για τη μητέρα της και μέσα από αυτή, αναλογίζεται τη δική της. Ωστόσο, ο λόγος είναι μέτριος και με πολλά "κλισέ", δεν προσθέτει και πολλά στη λογοτεχνία του είδους. Μολονότι διαβάζεται εύκολα και γρήγορα, σίγουρα αυτό δεν το καθιστά ξεχωριστό βιβλίο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΟΥΒΡΟ - ΠΑΡΙΣΙ
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟΝ
ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΣ
€8.66 €3.46
(-60%)
Κερδίζετε €5.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS